Sari la conținut

Duster 2022 Journey+ 150 4WD

Postări Recomandate

• Răspunsuri 50
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Salut din nou! Tocmai ce am revenit dintr-o scurta vacanta in care am avut ocazia sa ma obisnuiesc mai bine cu masina. Am depasit 1800 km si imi place din ce in ce mai mult sa o conduc. M-am invatat c

Pentru ca in curand se va face un an de cand ma dau cu Portocala Turbata, mi s-a parut momentul potrivit sa postez o statistica pentru pasionati.  Si avem asa: RCA pe un an B8, "decat" 1022 lei, CAS

Topic update     Nimic altceva de spus, doar ca de cate ori am ocazia o scot din oras si ma bucur de ea. Si

Posted Images

Nu m-am putut apropia de ele sa le fotografiez din cauza ca erau radioactive! Mi-a spus si mecanicul ca si-a facut arsuri la maini cand le-a demontat. Probabil din cauza numarului urias de kilometri...

Am mai avut discutia asta si te rog sa nu mai insisti!

Editat de DannyMC
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pai d'aia fac eu reviziile cam la 7-8 luni si 10-12k km, componentele au radioactivitate :D putintel mai mica :nuke: , imi este mila si de masina dar si de mecanic :alien:.

Link spre post
Acum 6 ore, DannyMC a spus:

Nu m-am putut apropia de ele sa le fotografiez din cauza ca erau radioactive! Mi-a spus si mecanicul ca si-a facut arsuri la maini cand le-a demontat. Probabil din cauza numarului urias de kilometri...

Am mai avut discutia asta si te rog sa nu mai insisti!

Imi pare rau ca te a deranjat intrebarea mea. Avand o masina similara ma intereseaza mai tare partea tehnica- prin compartie cu a ta (sau a altui utilizator). Felicitari pentru poze si km multi si fara probleme.  Daca nu este foarte deranjant- cand mai ai ocazia - pune si poze cu elementele uzate/schimbate.  Nu e nevoie de microscop :)

Link spre post

Filtrul de ulei arata la fel cu cele de la Logan, (la care am facut mereu schimburile la 10k ). La fel si uleiul, fix aceeasi culoare si consistenta. Filtrul de aer era in regula, de fapt cel mai murdar era filtrul de habitaclu.

Editat de DannyMC
Link spre post
  • 3 weeks later...

Pentru ca in curand se va face un an de cand ma dau cu Portocala Turbata, mi s-a parut momentul potrivit sa postez o statistica pentru pasionati. 
Si avem asa: RCA pe un an B8, "decat" 1022 lei, CASCO 548 euro (2740 lei), ambele la Omniasig. In anul care a trecut am ars dupa bonurile de benzina 1406,25 litri de zeama de dinozaur, la un cost modic de 9979,66 lei. Raportat la cei 16900 km parcursi rezulta un consum mediu anual de 8,32 la suta de kilometri parcursi. Mi se pare decent, raportat la puterea motorului si la aerodinamica tip caramida.
Dupa cum am mai spus, in momentele respective, comportamentul masinii in afara asfaltului e mai mult decat onorabil si stiu sigur ca poate mult mai mult decat sunt eu capabil sa cer de la ea.
Motorul mi se pare in continuare cireasa de pe tort, silentios, rafinat, iar felul in care trage in sarcina este incredibil.

Scaunele, chestia care mi s-a parut cel mai aiurea dupa ce am luat masina si imi amintesc ca la primul drum lung ma durea groaznic genunchiul drept si spatarul scaunului parea ca in loc sa ma sustina ma impunge... Din fericire ne-am impacat exact la timp pentru tura pe care am facut-o 6 luni mai tarziu prin Europa, in care n-am avut probleme nici dupa 600 km condusi intr-o zi.
Despre comportamentul transmisiei integrale a masinii in off-road pot doar sa spun ca mi sa parut mai mult decat capabila pentru ce am cerut eu de la ea. Adica indiferent de coclaurile, dealurile sau noroaiele in care am bagat-o, a fost in stare sa ma scoata fara prea mare deranj ...
Nemultumiri dupa un an, sunt putine, iar cele care sunt se leaga de comportamentul timoneriei, ambreiajului, transmisiei, (nu m-am prins inca care din cele trei e de vina) in situatii de condus "sportiv" cu schimbari rapide si agresive de trepte. Am avut o perioada destul de lunga dupa cumparare, cand mi se parea ca nu mai stiu sa conduc si aproape fiecare schimb de treapta era insotit de o smucitura! 
Dupa multa lectura on-line am inteles ca nu sunt chiar prostul clasei la condus si ca mai sunt si altii care experimenteaza aceeasi problema! 
Pana la urma am inteles cum "vrea" Dusterica sa fie condus si am facut pace! Iar acum ma bucur de el in fiecare zi chiar si in aglomeratia nebuna a Bucurestiului.

Editat de DannyMC
Link spre post
  • 2 months later...

Topic update: Portocala a trecut ieri de 20000 km. Dar pentru ca in acel moment ma bucuram de niste drumuri frumoase de munte, nu am apucat sa fac si o fotografie. Nu sunt prea multe de spus, pentru ca masina functioneaza impecabil. Probabil ca o sa fie un jurnal de bord destul de plictisitor! B-)

Am apucat totusi sa fac alte fotografii, cu subiectul topicului in elementul lui si cu locurile in care ne-a dus:

DSC_0637.jpg

DSC_7418.jpg

DSC_7427.jpg

DSC_7429.jpg

DSC_7306.jpg

DSC_7395.jpg

DSC_7454.jpg

DSC_7397.jpg

Editat de DannyMC
Link spre post

Pai daca Portocala Mecanica (si turbata) functioneaza impecabil cred ca ar fi cazul sa ne plictisesti :yes: mai des cu d'astea in elementul ei, asta asa sa nu ne si suparam :no: ...

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Corect \bine punctat  referitor si la “A pus testerul (DDT2000) si a vazut o neconcordanta intre abs si instrument cluster. Pe intelesul meu a spus ca ABS are ceva ce nu-i convine cu tabloul de bord …”, plus ca si asta “spune multe” despre “mecanicul” acela (cu DDT2000)  … @bogdanmihai29  iti trimit acum un PM.
    • La Duster ph1 tabloul de bord e nediagnosticabil via OBD, deci nicio sculă nu va comunica cu el, implicit și ABS-ul.      
    • Nu stiu pentru ca nu am toate "datele", totusi intreb retoric, cum naiba tu ca mare "mecanic"  (si cu DDT2000) sa ii "recomanzi "  unui client sa anuleze martori si mai ales sa il pui sa taie fire ... iar daca este acelasi mare "mester" mare care te-a pus sa schimbi senzorul panglica si dupa aceea "... a zis ca trebuie programat dupa schimbare" dar el NU a facut aceasta "programare" atunci este si mai trist. Una dintre sugestiile anterioare cred ca ramane valabila: apeleaza la cineva (inclusiv reprezentanta) care stie si poate sa rezolve in mod corespunzator problema, fara taieri de fire si dat jos led ...  
    • Revin cu un update.Azi am vizitat a doua oara mecanicul pentru diagnoza si programare.A pus testerul (DDT2000) si a vazut o neconcordanta intre abs si instrument cluster.Pe intelesul meu a spus ca ABS are ceva ce nu-i convine cu tabloul de bord si cel mai probabil este vorba de pompa abs.Poate vorbesc prostii dar abs functioneaza normal.Senzorul unghi volan funtioneaza normal,cel de sub scaun pe care l-am carpit acum cateva zile funtioneaza normal.Acelasi mecanic mi-a recomandat sa pun mana pe letcon si sa revin la starea dinainte adica fara led esp.Ma doare capul si imi vine sa ii dau ledul jos.
    • va salut ! am si eu o problema care tot ma bate la cap de ceva timp cu un duster 2015  1.6 16v cu gpl de fabrica  de ceva timp turatia motorului la relanti nu mai era stabila si se tot aprindea martorul zigzag si check engine  asa ca am hotarat sa merg la dacia  dupa ce au facut constatarea au spus ca trebuie schimbata clapeta de acc . zis si facut am schimbat aceasta piesa dupa numai 2 zile problema a revenit aceleasi simtome relanti instabil martori aprinsi asa ca am fost inapoi la dacia cu ea si cei de acolo au zis ca trebuie schimbate si bujile si bobinele asa ca am schimbat si aceste piese  dupa numai 1 zi problema a revenit si pe tester aceiasi problema clapeta de acc si cei de la dacia au schimbat clapeta pe garantie produsului crezand ca este defecta numai stiu ce sa fac nu vreau sa mai merg la dacia  daca stie cineva ce poate fi si de ce face asa va rog sa imi spuneti multumesc !    
  • Creează nouă...