Sari la conținut

Ambreiaj 1.5dCi - șuruburi placa de presiune

Postări Recomandate

Feedback:

Caz similar cu distribuția! Kit comandat pentru model cu cutie in 6 trepte, 4x4. Cureaua are 119 dinți... Este scurtă.

Dau jos cureaua de pe mașina în discuție - 123 dinți. Caut specificația de montaj și pe Conti și pe Gates: codul cu 123 de dinti este echivalat pentru modelele Logan și Duster 1.5 DCI tracțiune față, cutie in 5 trepte.

Curiozitatea mare este: Ce diferă?

Locațiile fuliilor și a rolelor nu prea vad cum ar putea diferi... Poate doar locația sau construcția întinzătorului sau dimensiunile fuliilor. Mai cercetez.

SmartSelect_20230705_195749_Chrome.jpg

Editat de Paul36pvu
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Codurile OE se obtin si se verifica pe baza seriei VIN, doar ca ex atasat pentru un Duster 2015 1.5 dCi K9K858 4x4 TL8, AC normal, important este si nr. de caneluri intre marcajele de pe arborele cu came si fulia pompei de presiune (19 caneluri) si intre semnele arborelui cotit  si fulia pompei de inalta presiune (51 caneluri).

CureaDistributie2.png

CureaDistributie1.png

Link spre post

La mine 1.5 dCi 4x2 tot 2015 Euro 5, cureaua are 123 dinti. 

Nu stiu daca are legatura sau nu, dar prima data cand am schimbat distributia, am cumparat kit-ul de distributie 7701477028 de la un magazin online. Si fiindca nu stiam conditia pompei de apa - daca trebuie schimbata, am intrebat la un magazin de piese destul de mare din Timisoara daca au pe stock, iar vanzatorul m-a intrebat de care? ca sunt 2 tipuri de pompe de apa la Duster 2015, unul cu fulia gaurita si aspect lucios gen Inox, si unul cu fulia "plina" si o culoare verzui-inchis. 

Am desfacut distributia si la mine e pompa verzui-inchis cu codul: 210107477R

pompa-apa-dacia-duster-15-dci-euro-5-210107852r-originala.jpg

images.jpg

Link spre post

Am analizat și eu ambele pompe. Carcasa arata identic, fulia are aceleași dimensiuni.

Foarte probabil se montează în funcție de ce stoc au in fabrica la momentul asamblării.

Conform aplicatiilor pentru kiturile aftermarket cu 123 de dinti, aceste kituri sunt intradevar pentru motoarele 1.5 dCi cu transmisie 4x2.

Editat de Mak
NU CITA ULTIMUL MESAJ!
Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...