Sari la conținut

Diagnosticare primara "de casa"? Idei ?

Postări Recomandate

Acum 6 ore, PufarinaUcigasa a spus:

Totuși sper că sunteți conștienți că este inutilă orice diagnosticare preventivă și veți repeta procesul în service nu ? Mai ales în perioada de garanție. Singurul avantaj ar fi doar dacă îți faci reparația în regim propriu și ei doar execută ce vrei tu, însă chiar și atunci un service serios e foarte probabil să te trimită la plimbare.

Salutare.

Multumesc pentru explicatiile detaliate.

Ca sa inchei (si se poate inchide, informatia utila a fost postat, respecte @t0rquemada &co).

1. Clip e ce trebuie  pentru ca bugetul conteaza (nu merita dpdm ce este peste ca pret tinand cont de ce anume se doreste).

2. ASa cum am mentionat - nu se doreste o inlcoire a serviceului ci o optimizarea de "traseu". Evident, pentru cine nu isi permite cate 2 zile de concediu pentru a rezolva o problema. ( ca mentiune, pana si revizia anuala a durat 2 ore drum + 1 ore asteptat la coada (avand programare!!) + 2 ore revizia + maruntisuri + 2 ore drum).

Pe forum si pe grupuri sunt cel putin 80 % de intrebari "copilaresti" ce pot fi rezolvate concret prin punerea in regim de DYI a acestui aparat (daca va uitati la fiecare intrebare tehnice apare cliseul" nu avem bol de cristal, du-te la diagnoza). Evindent, ulterior urmad sa se detalieze / rezolve in service.

3. in cazul meu particular, interesul "personal " este mult mai redus, avand o masinuta cu (Doamne ajuta) probleme "de serie" reduse, deci cand se aprinde/strica ceva e clar nevoie de expertiza profesionala. DAr in rest e plin netul de "ce are nenea".  Asta + durata de viata a masinii + trendul actual de distrugere a industriei auto "clasice"( ma rog, aici e si vina noastra ca suntem din ce mai putin "Smart" si "smarphone-ul " are IQ din ce in mai ridicat) si de trecere pe electric&stuff duce la sanse mici sa schimb masina in urmatorii ani( se exclude castigarea la loto :) . Deci pretul device-ului este ce trebuie.

4.E posibil sa fie suficient si cel de ~ 500 ron insa daca avem deja CLIP-ul care este dedicat marcii, directia este clara - cine mai are intrebari primeste direct un link cu produsul. Experienta mea cu testere multimarca( foarte limitata, max 10 masini, a aratat ca la "Frantuzesti" , inginerul e mai sucit la minte si eficienta  aparatelor "universale" e limitata.

5. oricate esxplicatii s-ar da ( incaodata, multumiri tuturor, se pare ca au raspuns doar useri"grei", asa stim si noi care sunt :) ), relax, nenea Ion de la munte n-o sa cumpere niciodata -dar poate un vecin , da si o sa l poata ajuta pe "oier" ( in sensul bun zic).

6. Ca sa vedeti unde s-a ajuns - ( toti avem cartile masinutei in care sunt pozele cu bordul si cu toti martorii.toateaparatele si cu ce insemn) - cum ziceam - am stat la coada aprox o ora ( desi erau max 5 persoane in fata) - si a fost ca la "Camera ascunsa":

- pe geamul de ghiseu ghiciti ce era printat mare (a3)?- poza cu bordul Duster-urui si cu explicatiile tuturor martorilor/indicatoarelor din el. Am ras eu dar Dumnezeu a ras si mai si - 2 din cei din fata mea erau ..lemn - si a durat 15 ..20 min la fiecare sa explice si sa caute pe digrama ce martor se aprinde, ca la geografie cand cautam diverse tari/orase cand ne scotea profa la tabla. Efectiv imi venea sa le spun"nenea, scrie pe el ce e da-o incolo, lasa permisul si ia un uber). Nu stiu cum rezista receptionistul cu nervii, efectiv clientii erau de o ignoranta dincolo de imaginatie. sa nu mai zic cat dura sa gaseasca simbolul pe "harta", se mai uitau in telefon, mai sunau la "nefasta", ce mai, circ. In final era clar de la o posta - bujii, egr, adblue( unul din cei 2 avea un Duster nou, 54 km, si era si plin de spume ca i s a aprins la 11 km ).  Cine stie despre ce vorbesc  "Vede" in minte filmul.

Personal (daca reducerea de la vanzarea masinii,de 700 eur) nu are efect- o sa l cumpar si, cu voia Domnului, daca pot sa ajut (gratis) vreun bucurestean cand nu se descurca, cu bucurie.

Respect!

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 20
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Zile cu activitate crescuta

Top participanti la discutie

Postari populare

Delphi cu 2 placi e o petardă la propriu și în general dă cu virgulă pe Renault. Recomandat CLiP, orice altceva nu are acces la documentația din spatele erorii. Dacă bugetul nu are limită se

Corect, subscriu. Plus ca o diagnoza "din care sa poti determina care e problema fara a intra in amanunte..." nu cred ca este de ajutor cu ceva, pentru a identifica cauza trebuie facuta o diagnosticar

Jucărie la propriu. Ori îți cumperi ceva dedicat mărcii, caz în care ești acoperit ori cauți ceva multimarcă (cele originale de obicei au abonament pe an/VIN) caz în care ești mai acoperit și mai

Posted Images

Aș mai adăuga ceva, persoanele care au scris până acum în topic se exclud:

- îți cumperi ceva de genul dacă știi/ai noțiuni medii de utilizare PC (dacă nu știi să folosești un mouse, atunci driverele sunt ceva exotic), limbi străine (engleză/franceză și română în unele cazuri), mecanică de liceu (principiu de funcționare motor termic), electrică de liceu (tensiune, curent, rezistență).

Altfel rezultatul obținut va fi sub așteptări.

Link spre post

As mai adauga si eu ceva, majoritatea celor pe care ii cunosc si i-am ajutat cu diverse probleme sau sa remedieze gafe pe care le-au facut din graba neatetentie si\sau necunoastere au spus initial ca vor folosi aceste unelte doar pentru ceva, apoi le-au folosit si pentru multe alte lucruri (nu tin minte sa fie vreo "exceptie"). Sunt destul de sigur ca si initiatorul o sa revina cu intrebari informatii etc..., plus ca programul CanClip la fel ca si celelalte este destul de intuitiv dar are si unele lucruri mai greu de deslusit sau chiar "ascunse" (despre Reprogramming nici nu discut, doar il mentionez), iar discutiile despre diagnoza si diagnosticare (le consider diferite pentru ca nu inseamna doar click-next si citire\stergere erori) sunt destul de "sticky" cam pe toate forumurile.

Lucru pe CAN cat mai placut, util si mai ales fara probleme tuturor!

Editat de Gil26
  • Like 1
  • Trist 1
Link spre post

Multumesc frumos - eu sunt de principiul "Daca nu se strica nu l repara"( atentie, nu l REPARA nu "NU L MENTENA":).

Cel putin pentru mine, scopul Dusterului este de a mi face viata mai usoara, daca am nevoie de modificari stiu unde sa apelez ( adica aici la voi sa ma trimiteti la "cine face" - daca la reprezentanta nu se poate). E logic, chiar daca as putea invata "detalii" prefer sa platesc un profesionist sa face ceva decat sa am de "reparat" dupa "un amator". Epoca masinilor la care schimbat platinile in drum a apus. Cum ziceam, ce ma doare este sa imi minimizez/eficientizez viata (timp, costuri, sanatate) si nu sa "iau painea de la gura" cuiva.( si m-am saturat de vesnicul " du-te la diagnoza" :) asa ca am initiat pentru un mic DYI). Oricum procentul celor care vor folosi este extrem de mic ( de exemplu multi sunt incantati de catei, poze din calatoriile mele si cer tot felul de informatii). Cati au si fost pe acolo ( si nu e vorba de bani, fiind foarte ieftine si multe in apropiere) - nici 1 %.

Link spre post

Pentru mecanicul amator o diagnoză aferentă mărcii auto folosite este indispensabilă pentru depanarea martorilor de bord (bună faza cu coala A3) însă trebuie reținut că nu orice se repară doar din laptop/diagnoză, dar fără ele în 99% din cazuri pierzi timp inutil căutând erori.

Apropo de utilizatori:

post pe un grup de facebook, duster ph1 2011 diesel am eroarea asta (și scria în română) DFxxx bla bla, Circuit deschis - Permanent și nu știu ce e ?!

Circuit deschis, logic, fire întrerupte /mufe scoase/senzor stricat

Permanent = Activ, altfel scria intermitent

• Like 1
  • Haha 1
Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...