Sari la conținut

De unde alimentati cu carburant Dusterul vostru?

Alimentare cu combustibil Dacia Duster  

286 membri au votat

1. 1. Specificatia de la ce companie alimentati

• Petrom
      82
    • Mol
      68
    • Lukoil
      26
    • Rompetrol
      58
    • Agip
      1
    • OMV
      47
    • Alte companii
      4

Postări Recomandate

Ca tot se adusese vorba de Rompetrol, am avut de 2 ori probleme cu benzina Rompetrol la Logan, in 2 statii diferite. Parca nu mai tragea masina. S-a rezolvat atunci cand am revenit la benzina Petrom.

La Duster, doar motorina standard Petrom (statii oficiale, nu francize), iar in lipsa Socar si OMV.

Si Rompetrol are statii in fransiza (nu ma refer la cele partener). Cele rebranduite sunt proprii, celelalte nu - dar este adevarat si faprul ca inca nu au apucat sa le faca la toate statiile. Cand oi trece pe langa una in fransiza oi face o poza sa intelegi diferenta.. La fel ca la Petrom.

Efix este un aditiv bun. Nu o spun ca sa le fac reclama, ca nu ma intereseaza.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 214
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Actualizare consum real GPL, in zona Brasov: - locul 1 : MOL -(~8l/100km, ~50%AC, ~70% urban (7,9l/100km sau 8,12l/100km)) ; - locul 2 : Lukoil sau Rompetrol (inclusiv parteneri) (~9l/100km,

Petrom 95 si Socar 95 puneam inainte. Apoi, cand puneam OMV 100 si Rompetrol 100, simteam diferenta mai ales in accelerare, dar si benzina se "topea" mai repede. De ceva vreme merg numai cu Petrom 99

Petrom motorina standard., de cand am luat-o de juma de an, si nu tuseste deloc. Am o statie langa bloc, in cortoceni, si mi-e foarte comod, nu ca as fi fan. Am pus de vreo doua ori d-aia mai smechera

Posted Images

Dar cu combustibil bio nu ati incercat? Cum ar fi E10 de exemplu

PS, ma refer numai la benzinari

Din ce am citit, bio se adauga la motoarele obisnuite pana la un anumit procent, altfel, daca treci 100% pe bio trebuie remapat (si poate modificat).

Am intalnit situatia cand am vrut sa cumpar un generator de curent sh (care mergea cu biodiesel) dar pentru a-l trece pe motorina normala, trebuia sa schimb injectoarele si sa-i fac remaparea.

Banuiesc ca la fel este si pentru benzina. De fapt ce este benzina bio? In funcite de caracteristici, comparate cu cele ale combustibilului obisnuit - ai raspunsul.

Link spre post

Pai E10 este adaus de 10% ulei rapita (Bioethanol) in benzina. Eu alimentez de 5 ani cu benzina bio si nu am avut nici o problema cu motoarele masinilor pana acuma(inclusiv Mercedes, considerat mai pretentioasa). Am facut mai multe comparatii cu cea de 95 sau 98 si nu am vazut o foarte mare diferenta de consum. In Germania, 90 % din detinatorii benzinarelor, prefera E10.

PS, pe lista masinilor care pot folosi cu incredere E10, lista oferita de ministerul german de protectia mediului si naturii se afla si marcila Dacia

e10vertraeglichkeit(1).pdf

Editat de bmcpst
Link spre post

Pai E10 este adaus de 10% ulei rapita (Bioethanol) in benzina. Eu alimentez de 5 ani cu benzina bio si nu am avut nici o problema cu motoarele masinilor pana acuma(inclusiv Mercedes, considerat mai pretentioasa). Am facut mai multe comparatii cu cea de 95 sau 98 si nu am vazut o foarte mare diferenta de consum. In Germania, 90 % din detinatorii benzinarelor, prefera E10.

PS, pe lista masinilor care pot folosi cu incredere E10, lista oferita de ministerul german de protectia mediului si naturii se afla si marcila Dacia

e10vertraeglichkeit(1).pdf

Und? Was hab' ich gerade gesagt? Bis zu einem bestimmten Prozentsatz, kann mann ruhig, je nach Fabrikat u. Baujahr, ruhig E10 mittanken. Zu Risiken und Nebenwirkungen, fragen Sie Ihren Arzt oder Apotheker.... :ahappy:

Link spre post

Ieri la service m-au întrebat cei de acolo unde alimentez și le-am zis ca de la Mol doar motorină EVO și li se părea ciudat având în vedere ca uleiul extras din motor era negru păcură. Sunt curios de ce..

Sent from my Samsung Galaxy S6

Link spre post

Ieri la service m-au întrebat cei de acolo unde alimentez și le-am zis ca de la Mol doar motorină EVO și li se părea ciudat având în vedere ca uleiul extras din motor era negru păcură. Sunt curios de ce..

Sent from my Samsung Galaxy S6

E negru pentru ca isi face treaba bine. La diesel din revizie in revizie daca nu dai jos un ulei negru smoala nu e ok, nu circula cum trebuie prin motor sau nu isi face treaba de curatare a motorului cum trebuie.

Din cate stiu uleiurile pentru diesel au si o caracteristica de detergent.

Poate un bun cunoscator ne lamureste mai bine.

Link spre post
  • Mak pinned this topic

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...