Sari la conținut

Lampa marsalier permanent aprinsa

Postări Recomandate

Pana sa rezolv cu sonorizarea, de cateva zile am observat ca ecranul senzorilor de parcare functiona permanent, nu doar la activarea marsalierului. 

Senzorii au fost montati si au functionat fara probleme 3 luni. In prima faza ecranul se aprindea si se stingea, dupa care a ramas permanent aprins. Diverse mici investigatii facute crezand ca s-a defectat consola senzorilor si ca acolo face scurt, dar nu. 

Astazi, dupa ce mi-a atras atentia in trafic un alt Dusterist, mi-a punctat ca am un scurt, lampa marsalierului fiind mereu aprinsa. Atunci ma prinsesem ca dispozitivul e activat din cauza lampii. 

Mici verificari, dat lampile jos, becuri, curatat, nimic. Am incercat cu un senzor de marsalier nou (cel de la cutie) nimic. Functioneaza foarte bine si cel de pe ea. Daca deconectez senzorii de parcare tot la fel face. 

Ce am reusit sa descopar a fost ca daca cuplez marsalierul se aprind lampile fara frana in conditiile in care pozitiile nu sunt puse. 

PH1, 2011. 

Ideea este ca ma declar depasit de situatie si ca imi doresc sa imi recomandati o persoana la care sa ma duc si sa rezolve. Increderea in reprezentante imi este la un nivel minim. Prefer sa merg la cineva recomandat, cineva cunoscut si de care sunteti multumiti. 

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Sau conecteza/ataseaza in paralel la becul/lampa respectiva un fir care sa fie masa suplimentara si faci proba direct.

Se mai intampla ca sa fie probleme cu masa pe o laterala a masinii si trebuie mutata intr-un alt punct. Masa in acel moment ( cum pare cazul tau ) se face direct pe bec/circuit, ceea ce nu e ok.

Link spre post

Astazi am bagat o noua repriza de investigatii. 

Ce am facut:

- scos mufa, cautat, cercetat, verificat (atat cat puteam observa, firele sa nu fie perlate). Concluzie, mergem mai departe.

- testat cu lampa din stanga, problema persista (chiar daca pe lampa aia nu e marsalierul, aprindea ceata). Concluzia, nu e lampa. 

- scos complet conexiunea senzorilor de parcare. Inlocuit computerul senzorilor cu unul nou (proaspat venit pentru masina prietenei). Concluzia, nu e de acolo. 

- ce mi-a atras atentia a fost partea de instalatie a carligului si am vazut o mufa similara, am zis sa incerc sa o conectez direct la lampa. Concluzia, a functionat perfect. 

Ce am descoperit:

- undeva, nu stiu unde, exista o problema pe cablajul carligului. Cred ca masa atinge pozitiile sau pozitiile marsalierul. Atata timp cat mufarea este directa, problema de la inceputul topicului nu mai exista. Daca trec mufa prin, apare. Calculatorul carligului nu influenta. Deci nu e ala. 

- am incercat sa verific mufa de jos a carligului care este destul de oxidata, dar nu am reusit sa desfact, plus un surub rupt. 

Cum am concluzionat problema:

- am ramas cu carligul anulat, nu se intrevede o utilizarea viitoare, iar la momentul respectiv o pot mufa si sa merg cu marsalierul aprins, daca cumva intre timp nu ma loveste timpul liber sa investighez. 

Link spre post

(Poate) Ai modul de cârlig, instalația cârligului fiind înseriată între mufa masinii și lampa(i), ceea ce înseamnă că ai un plus permanent ,niște intrări de semnale (printre care și marșarier) și niște ieșiri.

Dacă ai timp și nervi poți demonta modulul cârligului și faci îi reverse engineering apoi poți verifica cablajul mai simplu/usor.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...