Sari la conținut

Merita extensia de garantie la 5 ani?

Postări Recomandate

hold your horses camarade :)

ca idee- garantia si abs-ul merg pe acelasi principiu - e bine sa le ai dar sa nu le folosesti :)

Doamne ajuta sa nu fie nevoie.

Logica mea e din pacate departe de realitatea "cotidiana", din acet motiv am si postat aici unde sunt minti mai luminate.

Experienta mea cu garantiile si subansamblele este mult peste medie - motive - profesia + experienta directa in contac cu lumea "automotive".

Din acet motiv eram interesat daca este vreo sfaraiala ( de asta am si insirat cateva elemente scumpe si costisitoare) cu ea in contextul meu.

daca vrei povesti cu garantii am o tolba plina ( ex - am fost la Yamaha cu motocileta la 5000km  - initial nu stiau ca e luata de la ei si ca e in garnatie si au facut un deviz de peste 3k . Eur. Cand am scost carnetul de garantie, brusc s-a redus la 25 eur  -un furtunas care era crapat :) . Mobra am calarit-o 20k si cand am dat-o era tipla, toate din deviz erau " sa ma prinda". sa ma invat minte sa nu mai merg la costum in service :)) )

Timpul costa si dpmd e f simplu sa alegi  - fie stii ca ai garantie, fie te orientezi spre un mecanic " de casa" .

Ca tot ai deschis vorba - stii cat costa o revizie ? pesemne o sa mi spui ca intre 500 si 1200. Gresit! Revizia costa atat cat iti consuma din resursele tale. Concret - pt 1.5 ore de revizie la Service Reprezentanta ma costa 1 zi de concediu + cat costa in service.

Atat dureza drumul de la mine la service si inapoi. si asta cu "rush hour" medii..

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 24
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Buna ziua,chiar daca nu am Duster,am Lodgy diesel,iti spun ca din punctul meu de vedere merita Extenso. Eu am avut si am folosit-o. Am schimbat pompa de injectie, compresor de AC,ceasurile de bord, se

salut. da mi voie sa te rog sa te mai gandesti. stiu ca pe aici sunt multe "neintelegeri" si ca oamenii nu sunt buni la toate ( de la exprimare politicoasa pana la expertiza tehnica ) si am

Tare asta.. Ne povestești despre cum le-ai dat ălora de la Yamaha cu carnetul de garanție în cap, după care e nevoie ca cineva să-ți aducă aminte că la mașină ai carnet de garanție

Buna ziua,chiar daca nu am Duster,am Lodgy diesel,iti spun ca din punctul meu de vedere merita Extenso. Eu am avut si am folosit-o. Am schimbat pompa de injectie, compresor de AC,ceasurile de bord, senzor AC interior,volan,bloc lumini si mai sunt dar nesemnificative.

Garantia nu acopera chedere si mai sunt niste repere care nu m-au interesat.

Garantia estinsa este valabila doar pe teritoriul Romaniei. Garantia normala, de 3 ani, o ai in toata Europa.

Acum este la latitudine fiecaruia. Daca insumezi costurile reperelor schimbate de mine, vezi daca merita.

Link spre post

Oarecum, pompa de injectie crea probleme,intreruperi, inca din timpul garantiei normale, compresorul a inceput sa faca zgomote dupa ce am facut o verificare de cantitate de freon,senzorul de ac si blocul de lumin este o problema cam clasica, ceasurile de bord aratau un consum aiurea in urma unei recalibrari de sonda iar volanul, in mod normal nu se schimba in garantia extinsa dar a fost gest comercial avand in vedere ca aveam o garantie extinsa. Si el,la modelele mai vechi de volan era oarecum problematic. 

Dar oricum, pentru o suma de bani(care nu este mica) , garantia extinsa merita. 

Precum ai spus si tu"la fel ca ABS-ul".

Link spre post
La 03.12.2020 la 9:34, t0rquemada a spus:

▪ Serviciul Dacia Asistență pentru intervenții acoperite de contract (depanare pe loc sau tractare la cel mai apropiat reparator autorizat Dacia și efectuarea intervențiilor necesare).

Aici ar trebui ceva nuanțat: depanarea, tractarea și efectuarea "intervențiilor necesare" sunt gratuite doar dacă problemele mașinii au survenit în urma unui defect acoperit de garanție. Adică dacă suni la ei după un accident să zicem cu siguranță tractarea ar fi contra cost. Pentru a fi gratis nu ai nevoie de garanția extinsă ci de " asistență rutieră plus" -sau așa ceva-care este un serviciu pentru care se plătește separat de garanția extinsă. 

Link spre post

Nu ai ce nuanța, se ia Carnetul de Garanție și se citește:

Garantia Comercială DACIA

Clientul beneficiază:
- de remedierea cu titlu gratuit (piesă şi manoperă) a tuturor defecţiunilor de material, de montare sau de fabricaţie constatate la autovehicul imputabile sau recunoscute de Constructor, prin iniţiativa sa*, precum şi eventualele reparaţii tehnice ale prejudiciilor cauzate de către această defectiune altor piese ale  autovehiculului. Atelierul autorizat DACIA va decide şi îl va informa pe client dacă piesa defectă va fi înlocuită sau reparată.
- de remedierea cu titlu gratuit (piesă şi manoperă) a tuturor defecţiunilor de material, de montare sau de fabricaţie constatate la autovehicul imputabile sau recunoscute de Constructor realizate în străinătate în unităţile autorizate DACIA.
- de servicii de asistenţă rutieră 24 de ore din 24 ore în condiţiile prevăzute în capitolul "Dacia Asistenţă" .
Garanţia comercială DACIA se aplică implicit tuturor componentelor şi dotărilor de prim montaj cu care a fost vândut autovehiculul şi la care s-au constatat defecţiuni de fabricaţie recunoscute de Constructor.

GRATUITATEA INTERVENTIILOR DACIA ASISTENȚA
Prestările de servicii de asistenţă gratuite sunt realizate exclusiv de serviciul Dacia Asistentă.
Gratuitatea pentru o interventie efectuată de Dacia Asistentă la un autovehicul Dacia este aplicabilă numai dacă incidentul care a generat pana imobilizantă este acoperit de Garantia comercială DACIA conform prevederilor din Carnetul de Garanţie Dacia; în acest caz, clientul trebuie să prezinte echipei Dacia
Asistentă următoarele documente: Carnetul de Garanţie Dacia, Fişa de Întreţinere şi Garanţie , certificatul de înmatriculare al autovehiculului şi actul de identitate.
Remorcarea acoperită de garanţie se va efectua până la cel mai apropiat atelier autorizat DACIA.
Serviciul Dacia Asistentă România tratează numai cazuri de pene imobilizante intervenite pe teritoriul României.

ATENTIE: Dacia Asistentă / Vânzătorul / Constructorul nu suportă cheltuielile efectuate de către client fără acordul prealabil al Vânzătorului.

* adică rechemare/OTS

Informațiile de mai sus sunt extrase dintr-un Carnet de Garanție Ref 990616245R,  recomand consultarea Carnetului de Garanție livrat cu mașina dvs.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...