Sari la conținut

drdaniela

Fum albăstrui, duster 1.5 110 dci 4wd, 1 an vechime 23000 km

Postări Recomandate

La viteza constantă, treapta a 3-a, între 2700 și 2800 turații, mașina se îneacă, pierde din putere și scoate un fum albăstrui, la accelerare cu pedala în podea peste 3000, revine la puterea normală. Mașina are o vechime de 1an și o luna. Simptomele prezentate au fost observate după ce s-a aprins martorul de la catalizator, a fost pusa pe tester la Petroșani, la tester arata un cerc roșu cu semnul exclamării, la vana EGR, domnii de la Lascăr Service, au resetat calculatorul mașinii, nu a mai apărut aprins martorul acela în formă de robinet și au zis ca au rezolvat problema martorului, dar mașina nu mai merge deloc bine. Pierde din putere, scoate fum albăstrui și consumul de motorina a crescut simțitor. În special dimineața se observă această înecare la viteza de până în 50 la oră, viteza 3, 2700-2800 turații.

Va rog sfaturi, care ar fi cauzele pierderii puterii și înecarea care este deja foarte supărătoare la condus, în momentul înecării mașina trepidează, parcă tușește.

Mulțumesc.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Fiind diesel vana EGR recuperea gazelor arse(o parte pentrufunctionare Ok auto si scadere consum cat si norma poluare).Deeeci...

"Sistemul E.G.R. (Reciclarea Gazelor de Eşapament) coboară temperatura de ardere prin înlocuirea excedentului de oxigen cu gazele de eşapament (gaze inerte)." 8-)

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Salutare am si eu un duster are un an si ceva si 39000 km decand a inceput gerul cand se incalzeste motorul intre 2200-3000rpm la acceleratie usoara motorul nu mai trage cum trebuie parca tuseste si nu mi se aprinde in bord nici un martor luminos,dar daca o calc la fund pedaua pleaca de sub mine.Cei de la service miau spus ca nu are nmk motorul k este din cauza la motorina si paradoxal am alimentat numai de la OMV cu motorina premium

 

Astept un sfat multumesc

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Confirm si eu o inecare usoara la accelerari, asta la temperaturi de -20 grade dimineata. La pranz cand se mai ridica temperatura nu mai face la fel. Presupun ca ar fi de la vascozitatea motorinei la temperaturi foarte scazute.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Autentifică-te pentru a urmări asta  

×