Sari la conținut

PLACUTE DE FRANA

Postări Recomandate

Eu le-am schimbat ieri. Aveau 34000 si mai tineau (zicea omul din service) vreo 5-6000. Dar am decis sa le schimb pentru ca mi se parea ca pedala e cam moale (acu s-ar putea sa mi se para doar pentru ca, de ceva timp, conduc in oras Polo-ul sotiei si masinuta are o pedala foarte "tare").

Cert e ca nu pot sa-mi dau seama daca doar mi se pare sau asa e pentru ca primii 200 km, dupa ce schimbi placutele, frana e oricum mai moale.

Ca fapt divers (off topic da nu dureaza mult), in cadrul operatiunii de ieri am schimbat si cauciucurile de iarna si cand au scos gumele de vara mi-au zgariat o janta destul de nasol. Mi-o repara saptamana viitoare moka da trebuie sa las masina o zi la ei. Asta e, shit happens.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 94
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Daca si la 150 de lei sunt scumpe placutele de origine... Atunci ma las de vandut piese de duster.  

Nu am afirmat "de origine"! Pentru mine, un set bun de placute de frane, nu este neaparat cel de origine! Cum au mai spus si altii, exista multe companii care fac piese de calitate! Si... chiar daca

Intrebarea este care-i siguranta cu alea ieftine ca... numarul de seturi schimbate, nu conteaza!

Posted Images

Eu le-am schimbat ieri. Aveau 34000 si mai tineau (zicea omul din service) vreo 5-6000. Dar am decis sa le schimb pentru ca mi se parea ca pedala e cam moale (acu s-ar putea sa mi se para doar pentru ca, de ceva timp, conduc in oras Polo-ul sotiei si masinuta are o pedala foarte "tare").

Cert e ca nu pot sa-mi dau seama daca doar mi se pare sau asa e pentru ca primii 200 km, dupa ce schimbi placutele, frana e oricum mai moale.

Ca fapt divers (off topic da nu dureaza mult), in cadrul operatiunii de ieri am schimbat si cauciucurile de iarna si cand au scos gumele de vara mi-au zgariat o janta destul de nasol. Mi-o repara saptamana viitoare moka da trebuie sa las masina o zi la ei. Asta e, shit happens.

Si eu tot din acelasi considerent le-am schimbat cu 5000 de km mai devreme, imi place sa fie pedala tare si sigura.

In primii 100-200 de km placutele se pasuiesc pe discurile uzate neuniform, si de aia e mai moale. Tu chiar daca apesi, nu exista pata de contact suficienta intre placuta si santurile discului.

Ca fapt divers, daca sunt inapti, eu as pune rezerva pentru 1 zi si le-as lasa doar roata. Doar ca sa reduci riscul de a mai zgaria si altceva...

Link spre post
  • 2 months later...

Am gasit niste placute Textar pentru Duster. Stiam de ele ca sunt bune spre premium, Mercedes echipa masinile cu Textar parca. Ar deveni al treilea set de placute al masinii in 56.000km. Mi se pare un pic cam devreme, asa repede se mananca cele stock? Cam la cate seturi de placute trebuie schimbate discurile? Am vazut ca marginea lor nu e asa mare, pana in 1mm.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link spre post

Mda, dubios a fost al doilea set de fapt.. Cele originale le-am schimbat la 40.000 si ceva de km, iar al doilea set vad ca m-au tinut nici 15.000 km... Probabil au fost dintr-un stoc facute pe vaporas in Herastrau, cine stie... Oricum, cele Textar le-am gasit la 133 lei, ceea ce nu mi se pare mult deloc, chiar daca ma tin si ele tot 15.000km. Nu m-am avantat sa iau cele mai scumpe, Ferodo la 200 de lei :) (Ma umfla rasul la preturile astea, pentru la Honda m-au costat un set de placute la reprezentanta de m-a umflat plansul...)

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...