itoader

Members
 • Număr conținut

  70
 • Înregistrat

 • Ultima Vizită

 • Zile Câștigate

  1

itoader a câștigat ziua ultima dată pe 12 Martie 2016

itoader a avut cel mai apreciat conținut!

Reputație Comunitate

20 Excelent

1 Urmăritor

Despre itoader

 • Rang
  Membru
 • Dată Naștere 28.10.1975

Informații profil

 • Gen:
  Nu spun

Metode de contact

 1. Duster Black Touch 1.6 114Cp 4X4

  A fost un an secetos...
 2. Duster Driver Wanabwe

  Ba, ce semanati....
 3. GPL pe Duster 1,6 16V

  Instalatia de pe masina mea are peste 300.000 de km (a functionat vreo 270-280.000 pe Logan). Primul filtru de gaz l-am schimbat pe la peste 80.000. km (nu mai tin minte exact). Calculatorul meu de GPL (ca de altfel toata instalatia fiind de generatie mai veche), nu are posibilitatea sa ii poti seta ceva legat de timpul de functionare sau numarul de km pentru revizii. Instalatiile montate pe K4M au 2 filtre de GPL: unul pentru faza lichida si altul pentru faza gazoasa. Ca sa iti ajunga vreo mizerie in motor (prin admisie) e mai greu, avind in vedere cam cit este de mare orificiul de la injectorul de GPL. in momentul in care schimbati filtrele de GPL si va uitati in ele, nu e cazul sa va luati cu miinile de cap, chiar daca o sa gasiti o gramada de mizerie (in principiu e parafina si pilitura). La filtrul de aer oare cita mizerie nu se stringe? La motorul nou, (parca H4M), prin septembrie 2016, parca, nu avea inca omlogare. de montaj in Romania. Din ce am auzit eu, d.p.d.v electronic, ala ar avea alt sistem de control al injectiei, drept pentru care atunci nu prea se baga nimeni sa instaleze GPL pe el.
 4. Salut. Vreau eu anvelopele. Iti dau PM cu numarul meu de telefon.
 5. Azi l-am vazut in trafic pe ...

  Eu eram...
 6. GPL pe Duster 1,6 16V

  Eu pe masina am instalatie Milano. A fost initial montata pe Loganul care l-am avut inainte. Am reusit sa o reglez destul de greu, dar acum merge bine. Iti recomand BRC pentru motoarele noastre. Montajul instalatiei si reglajele le-am facut la Buzau (a nu se intelege Vernesti) in sevice-ul unui prieten. El este montator autorizat de BRC, Landi, Fratelli si daca nu ma insel, Tomasseto.
 7. Problema Pornire

  Ca sa pornești direct în gaz, în funcție de instalație, pui contactul, o treci în benzina, iei contactul pentru citeva secunde, apoi cu contactul pus tii apăsat butonul de gaz pina trece total în gaz. După asta o poți porni direct în GPL.
 8. Dtel, ai trecut Dunarea? (Scuze de off-topic)
 9. Problema Pornire

  Direct in GPL ai incercat sa o pornesti? Daca iti porneste in gaz, ar putea fi cititorul acela de turatii de pe volanta. L-am curatat de vreo 4 ori la logan.
 10. 1.2 Tce Pofticios De Ulei

  De ce montarea GPL-ului poate afecta buna functionare a motorului?
 11. 1.2 Tce Pofticios De Ulei

  Daca curgea ulei pe unde a gaurit montatorul de GPL, mai ziceam. Eu ramin la convingerea mea: nu are nici o treaba GPL-ul cu defectiunea motorului. Din punctul meu de vedere as vrea sa vad cum demonstreaza Dacia asta. Eu zic sa la conditionezi cea de-a doua expertiza de raspunsul (in scris) de la prima expertiza. Pentru cei care vor sa-si monteze GPL in viitor (motoarele de 105 CP), trebuie sa stiti ca in cazul in care se gaureste ceva la motor, se gaureste doar galeria de admisie (pe unde nu este strpo de ulei. Doar aer.), nu e cazul la motorul lui Stefan, el avind alt fel de instalatie (motor cu injectie directa de benzina, unde se poate folosi injectie directa de GPL in faza lichida), instalatie care foloseste injectoarele de benzina ale masinii si pentru GPL.
 12. Geometrie Si Directie

  Incearca pe "Varianta" intre Bere si Dedeman, pe stinga cum mergi spre Dedeman. nu stiu cum se numeste atelierul, are o reclama la un ulei la poarta si gard albastru. Eu am facut acolo la Logan si Citroen si am fost multumit.
 13. Problema Pornire

  Si a mea se manifesta cam in felul acesta: simtomele descrise de @quarelin cam tot timpul (adica invirte motorul de 3-4 ori pina porneste), plus ce a descris @blauecorsa, cu mentiunea ca mi s-a intimplat destul de rar (de vreo 4 ori intr-un an). Nu am considerat ca ar fi un defect, asa ca nu mi-am facut griji. Treaba cu invirtirea motorului de 3-4 ori, nu cred ca ai ce sa-i faci. Bujiile nu au nici o treaba. Eu am luat masina la vreo 73000 km, si la vreo luna dupa ce am luat-o am schimbat bujiile (eram in perioada de reglre a instalatiei GPL si doream sa elimin orice ar fi putut influenta functionarea in parametri ai motorului.). Tot asa porneste si cu noile bujii. Le-am scos pe cele originale (care cred ca erau Bosch) si am pus NGK. In primavara am schimbat si bateria si am in continuare aceeasi pornire, asa ca nu imi fac probleme.