Sari la conținut

Noul Duster EDC 1.5 dCi vibratii la schimbul de viteze

Postări Recomandate

Si la mine daca apas tare pedala nu se maj simte vibratia, ca si cum trecerea se face mai rapid in viteza...

Cand se sta pe loc cu piciorul pe frana, se decupleaza automat, poti observa asta pentru ca atunci cand ridici piciorul de pe frana simti ca are o mica perioada pana “cupleaza” inapoi. Am impresia ca am citit si in carte despre asta, oricum nu este necesar sa o muti pe N cand te opresti la semafoare sau in trafic, la cutiile vechi era acesta problema.

Cand o turez pe N nici la mine nu se ridica mai mult de 1.500 rot/min. Cred ca este o masura de protectie ca sa se evite cuplarea in Drive cu motorul turat.

Editat de Esk
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 24
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Eu as apela la o firma ce se ocupa strict de cutii automate!

Posted Images

Revin cu feedback: 

Am incercat sa fiu mai atent sa inteleg acea vibratie si confirm cele scrise pe aici, la apasarea mai tare a pedalei de acceleratie, trecerea vitezei se face imediat, dar la apasare mai lenta se simt virabtii in volan. Diferenta e data de faptul ca motorul schimba din 3 in 4 in jur de 2000 de turatii si evident cand ai 40-50km/h si esti intr-a 4-a, motorul este subturat si nu doar volanul simte vibratiile ci intreaga masina. Se si aude cum motorul "se chinuie" sa ajunga in turatie corespunzatoare.

In acelasi timp se simte si mai des daca aveti motorul pe ECO. Pentru ca in acest mod se schimba sub 2000 de ture.

Din ce stiu diesel-ul trebuie schimbat peste 3000. La taote masinile avute diesel numai asa am schimbat. Sa speram totusi ca nu vor fi probleme in viitor pentru faptul ca se schimba sub 2000 de ture.

Link spre post

La diesel de regula schimbi in maxim 3000, altfel iti sare in sus consumul, asta pentru mersul normal si daca nu ai cutie prea lunga, altfel te poti trezi ca esti in viteza prea mare deja cand esti in a 3-a si dai in a 4-a.

Pentru cutii scurte (cum e cea de pe 4x4) cam acolo merita schimbat, asa se mentine si traseul de evacuare mai curat si DPF-ul mai ferit de probleme (mai ales daca se merge preponderent urban). 

Pe exterior poti schimba lejer si la 4000 (mai ales in depasiri).

Ma rog, aici vorbim de EDC-uri unde nu prea se poate interveni la zona de turatie cand se vrea a schimba pe o alta treapta de viteza, singura varianta e kickdown-ul daca se doreste a se atinge maixmul de putere al motorului (care depinde 100% de soft-ul cutiei/ECU).

Editat de eman4x4
Link spre post
  • 6 years later...

Exact aceasta problema o am si eu la un Duster 1 5 dci EDC din mai 2018 cu aproape 80 000 km. Vibratiile in volan cand schimba 3/4 le are de noua si tot de noua se aud si niste zgomote ciudate in cutie la viteze mici cand mergi bara la bara. Am inteles ca rulmentii din cutie sunt de vina. In rest merge ok nu sunt probleme

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...