Sari la conținut

Trepidații Motor

Postări Recomandate

Revin cu o problema postată mai demult in topicul intrebari cu raspunsuri stupide. Prin luna mai a anului trecut mi s-au aprins 3 martori luminosi la bord mergând cu aprox 130km/h pe autostradă. Ulterior s-au stins intrand cu masina pe niste drumuri forestiere. Eroare a ramas si la tester aparea semnal incoerent la injectorul 4. La service au zis ca nu face bine contact la injector. Pe monent a dispărut problema apărând ulterior la vreo 2 luni tot la viteza mare si tot pe autostradă. De atunci nu s-au mai aprins martorii dar simt ca nu mai trage cum trebuie aparand trepidatii cand accelerez. Si consumul a crescut in comparatie cu ce aveam inainte. 12 % in oras si 7 afara. Am sters eroarea luna trecuta cu gandul sa schimb 2 injectoare intre el sa vad daca e problem la injector sau la partea electrica. Eroarea nu mai apare in calculator dar trepidatiile au ramas. Culmea e ca nu sunt permanente. Acuma de exp masina merge perfect. Ieri pe distanta de 20 de km trepida ca si cum ai merge pe piatra cubica, apoi fara sa opresc motorul si-a revenit din mers. Deja nu stiu ce să mai fac. Dacă aveti ceva idei... Mulțumesc mult.

Trimis de pe al meu GT-I9295 folosind Tapatalk

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Noi avem o asemenea defectiune la un 1,5 D simplu MCV ( pe la 280.000 km ). Aleator ba nu trage, ba trepideaza, ba nu merge rotund. De mai multe ori la service testerul nimic. Nenea de post-965-0-27494500-1486911451_thumb.jpgla tester ( din experienta ) ne-a soptit ca s-ar putea sa fie vorba despre calculatorul de injectie. Contacte proaste, uzura, sau chiar functionare alandala chiar probleme soft propriu. Noi am apelat la colegul Planetara ( respect! ) deoarece ne-am gindit sa il schimbam, unul nou sau numeroase oferte SH. N-i s-a spus ca, calculatorul de injectie se poate repara si am primit un numar de Bucuresti ( masina in cauza e la Bucuresti ). Recomand sa faci la fel, macar sa se verifice amanuntit aceasta piesa ( o cutie cu in cablaj electronic ). La Oradea ma gindesc la o firma care face tuning sau electronica auto dar care se pricep. Din pacate fiind vorba de o eroare aleatoare, la servie Dacia nu ai nici o sansa sa gasesti rezolvare. Nu se pricep, nu au timp, nu vor, nu au timp, nu au cu ce, nu au timp, nu vor. Te tin a current cu evolutia cazului nostru la Bucuresti.

Parerea mea.

Editat de ISZY56
Link spre post

Torquemada inainte am avut eroare de semnal incoerent la injectorul 4. Cei de la service au zis ca e doar un contact prost. Desi nu merge ok, eroarea de la injector nu mai apare. Ceea ce intentionam era sa schimbam injectorul 4 cu altul pentru a vedea unde apare eroarea apoi. La injectorul 4 deci era o problema de contacte sau la injectorul pus in alta pozitie deci e problema injectorului. Dar din moment ce pe tester nu mai apare nicio oroare nu isi are sensul mutarea. Mentionez ca problema a apărut la cateva zile dupa ce am schimbat kitul de distribuție și pompa. O fi coincidență sau nu, habar nu am. Cei de la Service Dacia spun ca nu are legătură.

Trimis de pe al meu GT-I9295 folosind Tapatalk

Link spre post

Nu sunt expert in domeniu dar de obicei cand o problema apare dupa ce s-a facut o modificare, schimbare, etc are legatura cu aceasta.

Ar fi o coincidenta maricica sa fi aparut dupa schimbarea distributiei si sa nu aibe legatura.

my 2 cents, ar merita investigat

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...