Sari la conținut

Cuplu Strangere Diverse Suruburi

Postări Recomandate

• 5 weeks later...
  • Răspunsuri 17
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

K9K are baie de ulei din aluminiu, nu-și închipuie cineva că strângi bușonul la 50Nm, în plus se folosește șaibă de etanșare cu cauciuc (110265505R) nu cea de cupru. H4B // H5F /  H4D // H5H au b

suruburile la roti se strang numai cu cheia dinamometrica , cuplu 115Nm (din fisa tehnica duster 2018 4x4)

Pentru Duster HJD 1.33 TCe cod motor H5H(480/494) busonul de golire ulei motor se strange la 50 Nm, producatorul Dacia recomanda sa se schimbe si garnitura /saiba busonului D =16mm cod OE 7703062062.

Posted Images

Dragi colegi, cunoasteti va rog cuplul de strangere la busonul de ulei al motorului 1,33 tce 150 de pe Duster? Codul motor cred ca e H5H, an fabricatie 2020. Multumesc!

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Pentru Duster HJD 1.33 TCe cod motor H5H(480/494) busonul de golire ulei motor se strange la 50 Nm, producatorul Dacia recomanda sa se schimbe si garnitura /saiba busonului D =16mm cod OE 7703062062.

Link spre post

Multumesc mult! Am in plan si  inlocuirea garniturii. Sunt putin surprins de valoarea de 50 Nm. Eram obisnuit cu o valoare undeva intre 22-26 Nm. 😃

Link spre post

La fel e cuplul de strangere si la busonul de baie a motorului de 0.9TCe de pe Logan/Sandero.

Cand am facut primul schimb de ulei in "regie proprie" la Loganul de 0.9, am avut un morcov serios sa strang busonul la 50Nm, fiind obisnuit cu Dusterul diesel la 20Nm. 

Cand am desfacut busonul, s-a destrans foarte usor. Am scurs uleiul si am pus busonul la loc.

Am inceput sa strang si mi se parea ca aplic o forta prea mare si nu ajunsese sa faca inca click cheia dinamometrica. Asa ca am pus cheia la 40Nm si am strans pana la click, apoi 45, si la final 50Nm.

Ideea e ca saiba de cupru se preseaza si ai senzatia la mana ca si cum se strica filetul.

Dupa primul schimb, nu am mai avut stres si strang din prima la 50Nm.

Ulterior, la fiecare schimb de ulei, busonul se destrange foarte usor, mai usor ca la Dusterul diesel.

Link spre post

Nu are de ce sa “curga apele” :) la prima strangere, experienta colegului @emilian_rks  :thumbsup: este utila si elocventa (iar la 0.9 TCe s-a mai discutat despre cuplul de strangere si pe forumul monomarca).

La aceste modele /motoare busonul de golire ulei motor se strange la 50 Nm (comparativ cu alte motoare de exemplu Duster H79 K4M /K9K se strange la 20 Nm) datorita inelului /saibei de etansare care si la Duster HJD 1.3 TCe H5H4xx este din cupru, tocmai de aceea trebuie inlocuita la fiecare schimb ulei, si care necesita o strangere mai mare:

CupluStrangereSaiba.png

Link spre post

K9K are baie de ulei din aluminiu, nu-și închipuie cineva că strângi bușonul la 50Nm, în plus se folosește șaibă de etanșare cu cauciuc (110265505R) nu cea de cupru.

H4B // H5F /  H4D // H5H au baie de ulei din tablă și, implicit, bușonul se strânge mai mult.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...