Sari la conținut

Suceava... Off The Beaten Track

Postări Recomandate

Revin aici pentru ca am constatat ca in judetul Neamt nu este o comunitate a celor cu Duster.

In primavara acestui an vreau sa fac ceva incursiuni in cateva zone frumoase din Neamt.

Zona unde vreau sa merg a mai fost frecventata de mine, dar nu in totalitate deoarece nu cunosc destule amanunte.

1. Vreau sa ajung la Lacul Cuejdel.

-Stiu ca sunt doua drumuri pe unde se poate ajunge la lac. Eu as vrea sa merg pe drumul care pleaca din Mitocul Balan spre Schitul Boulet, drumul trece pe langa schit, urmeaza un drum forestier si se ajunge undeva in zona sudica a Lacului Cuejdel. Pana la Schitul Boulet se ajunge fara probleme, mai departe insa... nu stiu nimic despre starea drumului.

-Al doilea drum se pare ca este mai tranzitat de catre localnici si turisti.

Drumul pleaca din Cracaul Negru, se indreapta spre Sud si ajunge in zona nordica a lacului.

De asemenea nu stiu daca se poate ajunge din zona sudica a lacului - in zona nordica, adica spre Cracaul Negru.

2. Vreau sa merg pe drumul care pleaca din Poiana Cracaoani spre Manastirea Horaita si Manastirea Horaicioara si sa cobor spre Almas.

Pe acest drum am mai fost, pana la drumul care duce spre Horaicioara si m-am intors deoarece se intuneca. La M. Horaicioara nu se poate ajunge cu masina, drumul este bocat spre manastire.

Daca a fost cineva pe acest drumuri, ii sunt profund recunoscator pentru informatii.

Trebuie sa mentionez faptul ca merg cu 4x2. Multumesc

post-5184-0-80941600-1484482081_thumb.jpg

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 64
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

@Sandel: am fost acum 2 ani de 1 Decembrie mai multi.   De la schitul Boulesti nu ajungi, vei gasi bariere in padure (noi am incercat dinspre Cuejdu, nu ne-a placut cum arata drumul care o facea spr

Poza 1. Lacul Cuejdel. Poza 2- Cabana Bursucărie  se găseşte pe drumul axial Gârcina - Mitocul Bălan. Constat că fotografiile se încarcă foarte greu. Pozele de 6-7 mb nici măcar nu se în

Am fost azi pe traseu si e chiar ok. Se poate face linistit si cu un 4x2, chiar daca mare parte din el e acoperit cu zapada acum. Eu am mers in AUTO ca eram singur si n-am vrut sa risc nimic.   Avet

Posted Images

Cred ca poti sa creezi tu un topic pt Comunitatea Locala NT (sau un post specific pt iesirea programata) in sectiunea "Intalniri si Evenimente"... in felul asta poate mai "faci pofta" si altor colegi... va gasiti cativa sa faceti o iesire.

Sau poate te ajuta colegii admin/moderator si muta post-ul direct unde considera ei.

Succes!

Editat de Killer82
Link spre post

@Sandel: am fost acum 2 ani de 1 Decembrie mai multi.

De la schitul Boulesti nu ajungi, vei gasi bariere in padure (noi am incercat dinspre Cuejdu, nu ne-a placut cum arata drumul care o facea spre lac din motive de zapada + noroi pe o urcare, am zis sa continuam spre Mitocul Balan, dar ne-am oprit intr-o bariera). Am ajuns la lac dinspre Cracaul Negru, se poate ajunge si cu Stepway-ul. Nu de poate ajunge din nordul lacului spre sud sau invers din cauza de bariere.

post-2009-0-72057800-1484498232_thumb.jpgpost-2009-0-41200300-1484498234_thumb.jpgpost-2009-0-98810900-1484498235_thumb.jpgpost-2009-0-03786200-1484498237_thumb.jpgpost-2009-0-07183300-1484498238_thumb.jpgpost-2009-0-05182400-1484498239_thumb.jpg

Link spre post

Si eu am vrut sa ajung in aceasta vara la acest lac. Venind dinspre Cracaul Negru, la intersectia spre lac era bariera pusa. Am intrebat un localnic si mi-a spus ca este interzisa intrarea si, in general bariera este pazita de jandarmi. Este o arie protejata si se poate ajunge pe jos de la acea bariera. Eu am fost cu Dusterul 4x2 si drumul neasfaltat si cu ceva denivelari nu pune nici un fel de probleme.

Editat de stanicad
Link spre post

Multumesc pentru raspunsurile promte.

Deci trebuie sa-mi iau gandul de la traseul: Mitocul Balan - Schitul Bouleţ - Lacul Cuejdel.

Ok. Voi merge prin Cracaul Negru.

Fotografiile sunt extrem de frumoase dle Nicolau. Este normal ca Lacul Cuejdel sa fie o arie protejata si iata de ce:

"Lacul Cuejdel sau Lacul Crucii e cel mai mare lac de baraj natural din Europa, avand o suprafata de aproximativ 150 ha si o adancime medie de 10 m, un volum de apa de 1.000.000 mc si e in permanenta crestere. Barajul are 30 m inaltime si 100 m lungime, in aval formandu-se alte patru lacuri mici. Lacul Cuejdel s-a format in urma unor alunecari de teren succesive (1978-1991) pe cursul Cuejdelului, la baza Culmii Munticelu.

Pana nu demult, pentru nemteni si restul Romaniei, Lacul Cuejdel, cel mai mare lac de baraj natural din tara, a fost o zona complet necunoscuta. si aceasta nu pentru ca oamenii de stiinta nu ar fi avut in vedere importanta zonei lacul Cuejdel, format prin alunecare de teren in 1978, in analiza primului stadiu de formare al ecosistemului lacustru. Repetatele sesizari ale cercetatorilor cu privire la importanta protejarii zonei Lacul Cuejdel au facut, de altfel, posibila transfomarea zonei lacul Cuejdel in rezervatie naturala in anul 2004., prin hotarare guvernamentala."

Multumesc pentru recomandare Killer82.

Ma las la mana admin/moderatorului. Daca imi va indica unde sa postez - in mod sigur voi posta acolo. Nu vreau sa deranjez pe nimeni, nu vreau sa poluez un anumit topic cu postari offtopic. Daca nu m-am conformat unor reguli imi cer scuze.

Link spre post
  • 3 months later...

Dupa o oarecare absenta am revenit.

A doua zi de Paste am vrut sa fac traseul Sihastria Putna - Moldovita. Este vorba de traseul facut de colegul ddalcu, care a avut marea generozitate sa ne puna la dispozitie si filmuletul cu peisajele extraordinar de frumoase.

Nu am reusit deoarece, imediat dupa balastiera era pusa bariera. 

Ghinion!

In acea zi (dat fiind si sarbatoarea religioasa,) nu am vazut pe nimeni in zona pe care sa-l intreb "care-i treaba cu bariera?". 

M-am multumit cu o plimbare pe asfalt: Sihastria Putnei - Marginea - Sucevita - Palma (monumentul drumarilor) - Ciumarna - Moldovita - Campulung Moldovenesc - Pojorata - Transraraul - Chiril - Tg. Neamt - Iasi.

Probabil ca in preajma zilei de Rusalii voi mai face o tentativa  Putna - Moldovita. Sper ca atunci voi avea succes.

Link spre post

Se mai pune bariera ca sa poata fura ei lemnul fara alte intrebari.... 

Deh.. ce sa mai zic...

Tot dupa Pasti am urcat pe Rarau pe Valea Pojoratei - adica pe drumul nou, asflatat. Ne-am plimbat sus pe Rarau, am fost la Piatra Soimului cu copiii... Apoi am coborat pe vechiul drum / fostul drum, spre Campulung Est direct. 

Noroc ca a fost coborare si nu urcare, sigur nu am fi reusit sa urcam cu Duster, cel putin nu cu cauciucurile mele, ca zapada se cam muiase si devenise o mare flescaiala pe jos. 
Cu ceva timp inainte o furtuna rupsese ceva copaci. Noroc ca a fost cineva binevoitor si a trecut inainte cu o drujba si a taiat trunchiurile cazute exact cat sa treaca o masina. Peste unele crengi de diametru 10 cm trebuia sa treci cu roata. A fost super frumos, copiii au fost impresionati ca Duster poate face ceea ce nu poate face AUDI :)

Deci va recomand traseul doar la coborare, mai ales ca azi a nins iar in zona.... Deh, e luna mai, iar de Craciun nu am avut zapada !!!

Link spre post

S-ar putea sa ai dreptate in privinta scopului pentru care a fost pusa bariera.

Cred ca acum 2 sau chiar 3 ani am facut imprudenta sa cobor pe acel drum spre Campulung. 

Sus pe Transrarau se desfasura concursul national de drifturi. In feresatra orelor 12-15 s-a permis accesul, deoarece era pauza.

Ajuns la Pietrele Doamnei, am bantuit pe acolo o vreme dupa care, am vrut sa ma intorc.

Sa fac drumul inapoi spre Pojorata - nu mi-a mai permis timpul (era trecut de ora 15). Si cum drumul spre Chiril l-am mai facut de cateva ori am decis sa merg spre Campulung. Mare prostie din partea mea!

Dupa ce am parcurs distanta pana la Sihastria Rarau ( pe partea stanga a drumului), am vazut panoul cu "DRUM INCHIS CIRCULATIEI PUBLICE" Oauuu! Ba mai mai sus erau si niste pietroaie care blocau cumva drumul pentru cei care nu stiau sa citeasca. 

La acea vreme aveam o Solenza care a rezistat drumului cu cateva atingeri minore pe dedesupt. Cu acea ocazie mi-am zapacit si un pivot.

Cand am ajuns la sihastria mai sus pomenita, mirosea de la mine a ambreiaj si a placute de frana incinse. Am coborat cu vit. 1 cu piciorul drept pe frana si stangul pe ambreiaj.

Cu o singura masina 4x4 m-am intersectat si aceasta venea din sens opus (adica din Campulung). Dupa ce am parcurs vreo 2Km pe acest drum, mi-a venit ideea sa intorc, dar nu exista aceasta posibilitate. Si chiar daca as fi reusit sa intorc masina - nu as fi reusit sa urc, denivelarile erau prea mari.

De la Sihastria Rarau pana in Campulung, drumul a fost acceptabil am mers cu vit 2 si 3.

Dupa aceasta patanie, m-am interesat si am aflat de la localnici ca acest drum a fost asfaltat acum vreo 40 de ani. 

Interesant este faptul ca nu a fost montat un indicator acolo sus unde incepe drumul, un indicator similar cu cel de la schit.

Uite pun cateva poze.

DSC00525.JPG

DSC00534.JPG

DSC00541.JPG

DSC00547.JPG

DSC00568.JPG

DSC00579.JPG

DSC00581.JPG

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...