Sari la conținut

Postări Recomandate

Am fost saptamana trecuta pe la o asistenta Renault cu o treaba si am profitat sa intreb si de rodaj...tipul de acolo mi-a spus ca nu se mai face de mult rodaj la masinile din ziua de azi!In fine,eu mi-am propus sa-i fac vreo 2000 de km de rodaj asta pentru confortul meu psihic,doar ca dupa 400 de km facuti ca la carte,am urcat vreo 4 pante lungi,chestiune de topografie locala,doar ca spre norocul meu se pot urca si in treapta a 6-a daca nu e trafic,deci nu se forteaza masina...de mers cu viteza de 130-135 km/h a trebuit sa merg in cateva depasiri mai lungi,asa ca de saptamana asta sa evit urcari de pante si depasiri la viteze mari, mi-am propus sa ies in fiecare seara pe centura Romei care are o lungime de vreo 63 de km si pe care se circula pe trei benzi in regim de autostrada...deci este locul perfect pentru facut rodaje la masini.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 36
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Poti sa faci si cum zice amicul tau, daca iti da el garantie pe masina   Cat timp motorul e încă "virgin" si toate articulatiile "stranse" exista niste forte de frecare in interiorul motorului, car

Este bine sa-l iei in continuare pe prietenul tau... Da' sa strangi repede banii de inmormantare... Am si eu o-ntrebare: Dobitocii aia care produc masina asta or avea cumva ceva in capul lor cand scr

La duster nu prea ai cum sa nu amesteci la cat de scurte sunt...

Posted Images

Parerea mea e sa respecti ce zice manualul utilizatorului pt. masina ta.

Uite ce am gasit in manualul de PH2:

post-3261-0-35319900-1466485315_thumb.jpg

Decizia o ia fiecare pentru masina lui.

Raspunsul meu e legat de:

" ... .tipul de acolo mi-a spus ca nu se mai face de mult rodaj la masinile din ziua de azi!

...."

Link spre post

Pai eu incerc sa-l respect,iar referitor la pantele pe care trebuie sa le urc aici zilnic,sunt exact ceva de genul unui drum facut zilnic Brasov - Sibiu si retur,dar fara serpentine de genul locului unde s-a rasturnat zilele trecute acel autocar cu copii!Asa ca de aceia voi urgenta sa fac rodajul pe centura Romei,unde pot face in plan drept 63 de km x 2 ture pe zi care sunt 126 de km plus vreo 16 km dus intors (de acasa si pana acolo).Fiind si trei benzi pot freca cutia de viteze in toate treptele de-i merg fulgii! ;)

Link spre post
  • 9 months later...

Păi...asta cu rodajul, e ca frâna de mâna la maşinile care au cutie de viteze automată. Sunt norme care spun că e "recomandat să", nicidecum obligatoriu. Dacă a găsit cineva in vreun manual, scris negru pe alb că este obligatoriu să faci rodajul, altfel pierzi garanția, vă invăț cum să faceți nişte bani din asta, e un abuz.

Personal, am avut câteva maşini noi, şi am condus şi conduc mereu maşini noi atunci când facem teste. Niciodată nu am ținut cont de rodaj. Spunea cineva de asperitați pe piesele din motor...astăzi vorbim de alte materiale, alt tip de prelucrare şi bineînțelrs alte toleranțe şi fără să intrăm în alte detalii, suntem în 2017, motoarele sunt rodate la rece în fabrică.

Da, nu e nimic rău să ai grijă de maşină în primii km, nu se strică nimic dacă faci rodajul, dar de la asta la a spune că pierzi garanția maşinii şi alte poveşti similare e distanță foarte mare.

Rodajul este recomandat, nu obligatoriu. Parinții mei au o firmă de taxi, toate maşinile sunt Dacia Logan sau Sandero cu GPL, cumpărate noi. "Rodajul" de obicei îl fac eu. Cea mai "bătrână" e din 2008, şi are aproximativ 860.000 km. Nu am avut probleme niciodată.

Dacă există un defect de fabricație, şi dacă faci rodaj şi dacă nu faci, la primul abuz major, îți sare pistonul pe scaun.

Salutare! Gazu' jos!

• Like 1
  • Haha 1
Link spre post
  • 11 months later...

Mai e ceva nou cu rodajul?

Ce mi-am notat eu; 

- sa nu depasesc 2 500 rpm

- sa merg mai mult in exterior

- sa nu o accelerez puternic atunci cand motorul e rece 

Rodajul ,,se termina,, atunci cand ventilatorul/alternatorul se opreste instant dupa ce opresti masina? Zic bine?

Link spre post

Ce legatura are rodajul cu ce spui in ultima propozitie?Faci 1500 de km fara sa depasesti pe cat e posibil 2.500 rpm si in treapta a-6-a sa eviti sa  nu treci de 130  km/h...cel mai bine bagi un drum din prima de vreo 1500 km si ai rezolvat problema.Eu am facut rodajul fix 2500 km din care 90% regim autostrada 120 -130 km/h si astia facuti in cateva reprize...de pe la 1600 de km am bagat un drum de aproape 2000 km din care primii 1000 km in regim de rodajSchimbari vizibile la masina deabea pe la 20000 km.

Link spre post

Asta cu rodajul o dezbateam la munca unde un coleg sugera un rodaj agresiv, facut un plin cu motorina de calitate si mers la ora libera tur-retur pe A2, sa-si "dea drumul" motorul. El asa a facut la un Stepway 2015 1.5 dCi si un Logan 0.9 2013, ambele masini depasind 100.000 km cu 0 probleme la motoare.

Link spre post
  • Mak locked this topic

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...