Sari la conținut

Zgomot Mecanism Revenire Semnalizare

Postări Recomandate

Astazi m-am pricopsit cu ceva zgomote provenite din cochilia volanului, foarte asemanatoare cu mecanismul de revinire al semnalizarii - asa ca il consider vinovat pana la proba contrarie. Problema este ca se aud fara semnalizarea cuplata, la intervale (nu sunt sigur ca egale) pe toata cursa volanului. Pana astazi a fost liniste, deci exclud posibilitatea "asa face toate". Maine imi bag nasul in blocul de lumini, ca n-am vazut maruntaiele de pe sub volan pana acum.

A mai intalnit cineva problema asta?

Introducem un nou reper in manualul pt revizie: schimbul de ulei din caseta de semnalizare? :hmm:

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Dacă e paglica ruptă, nu ai cum să o vezi, o simte calculatorul de airbag și aprinde martorul.

Șanse mari dacă nu te documentezi. Vezi tutorialel0gan are câteva clipuri cu demontatul volanului inclusiv airbag.

Cel mai simplu demontezi cochilia și monomaneta și vezi dacă mai auzi ceva. Dacă da e posibil ca comutatorul rotativ* și/sau SWAS** să fie problema

*ăla conține panglica de airbag

**steering wheel angle sensor dacă mașina are ESP

Link spre post

Desfacut, elucidat misterul... partial

Joaca coexiunea contactorului rotativ cu volanul (sau cel putin asa imi pare mie). AICI (link) si un scurt filmulet, se observa clar fenomenul.

Intrebarea existentiala: oare se poate fixa sau trebuie schimbat ansamblul? :logik:

post-4066-0-80517300-1454148603_thumb.jpg

Link spre post

Buuun... am rezolvat romaneste... aaa... inginereste :D

Am dat jos airbagul (idiot sistem cu clemele alea) si am folosit burete dubluadeziv pentru a fixa nenorocirea aia de plasic.

Din lipsa unui torx suficient de potent pentru a da jos si volanul, m-am abtinut din a desface spira. La un moment dat probabil o sa cedeze si o schimb cu totul.

Poate ar trebui schimbat numele topicului pt posteritate? :)

post-4066-0-61037200-1454158250_thumb.jpg

post-4066-0-56228300-1454158253_thumb.jpg

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...