Sari la conținut

Comportament Defectuos Airbag-Uri?

Postări Recomandate

Daciile au in general 3 stele din simplul motiv ca nu asigura protectia pietonilor, la protectia pasagerilor fiind la inaltime cu restul marcilor.

Poate ar fi intelept sa studiem cum se deformeaza montantul A la duster fata de alte masini; ne-am putea edifica asupra faptului ce cele doar 3 panselute de la dacii nu sunt meritate exclusiv din lipsa unor sofisticarii specifice masinilor mai scumpe.

comparat cu

Alexis, imi pare rau pentru patanie dar bine ca e sotia in regula.

Mai jos ai un alt clip cu clio la care airbagul lateral se deschide doar pe partea impactului. Am pus clio pentru ca e (probabil) acelasi airbag cu acelasi soft. In cazul sotiei tale, impactul pe partea stanga probabil nu a fost suficient pentru a declansa airbagul al doilea.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 23
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Zile cu activitate crescuta

Top participanti la discutie

Postari populare

@alexis - ma bucur ca sotia ta nu a patit nimic.   Pot sa inteleg ca nu se deschide airbagul lateral (de pe partea soferului) la impactul lateral de mai sus si masina ramane pe roti. Dar in cazul in

Nu este vorba ca se dezactiveaza sistemul. Doar ca pentru declansare stanga era nevoie de un impact si o deformare mai mare.   Sent from the Dark Ages using Witchraft    

Posted Images

D.p.d.v sistem airbag e cum am zis. D. p.d.v. structura masina si securitate pasiva overall masina e cum zici tu.

Am incercat sa dau informatii obiective si de folos omului, nu sa tin partea Dacia. Degeaba as fi de acord cu una sau alta impotriva Dacia, ca omului nu i-ar fi de folos, mai ales acum cu necazul pe cap, nu cred ca vrea sa mai scoata inca niste bani din buzunar pt. o expertiza care, poate, nu ii da dreptate.

Link spre post

Sistemul de deschidere a airbag-urilor (indiferent ca vorbim de airbag lateral sau cortina) este facut sa se deschida doar pe parea cu impactului si doar de la un anumit soc in sus, nu si pe cealalta partea opusa impactului.

In cazul de fata, faptul ca masina s-a rasturnat nu a fost ceva suficient de puternic sa deschida si lateralul stanga.

Acum am stat ceva prin cautari sa vad daca la testele Euro-Ncap se deschide ceva pe partea opusa impactului si... n-am observat.

Un film (ultimul vazut):

@alexis... imi pare bine ca sotia ta nu a patit nimic si imi pare rau ca, totusi, s-a ales cu o sperietura serioasa iar masina... s-a cam sifonat grav

Link spre post

Salutate

Imi pare rau pentru evenimentul neplacut si ma bucur ca sotia ta a scapat cu bine!

Din punct de vedere al deschiderii in 2 faze al airbagurilor, asta este procedura la toate masinile.

In caz de prim impact, centurile pretensionate se strang (in caz ca ele exista) si rămân asa! Si airbag(urile) se dechid(e) - depinde cate subt necesare in functie de deformare si zona de impact - dar totul se blochează in clipa aia pentru a proteja pasagerii din interior. In cazul unui impact secundar, se presupune ca ocupantii sigur nu mai au corpurile in pozitia corecta fata de deployerea airbagurilor, si o deschidere secundara la cateva secunde poate face mai mult rau decat bine.

Se ia in calcul scenariul in care un ocupant are capul mult prea aproape de airbag, si poate fi ranit de capsa pirotehnica, sau poate suferi fracturi cervicale daca airbagul loveste capul ocupantului de la prea mica distanță.

Drumuri bune si fara incidente va doresc!

Sent from my SM-A300FU using Tapatalk

Link spre post

Multumesc tuturor pentru informatiile oferite.

In urma discutiei avute cu asiguratorul este foarte probabil ca Duster-ul meu sa fie catalogat dauna totala. Asta imi ridica problema inlocuirii masinii cu una noua. Partea foarte neplacuta este ca, neplanificat, va trebui sa bag mana adanc in buzunar in cautarea diferentei de bani necesara pentru achizitia unei masini noi. Eu imi doresc tot un Duster dar sunt usor dezamagit de noul paletar de culori.

Oricum mai am destul de asteptat pana la finalizarea procedurilor.

Link spre post

Asiguratorul iasa mai bine sa o declare dauna totala ca iti da o parte din bani si pana la suma totala evaluata zice ca e contravaloarea "epavei" pe care o sa iti recomande sa o vinzi la un cunoscut al sau, din intamplare mecanic. Pe "epava" de obicei nu primesti cat a "evaluat" asiguratorul ca face....

O reparatie pe RCA/casco e mai scumpa pt. asigurator ( chiar daca nu e dauna totala). Din imagine, reparatia e scumpa si nu e sigur ca iese bine ( mai ales stalp A) dar e departe de o dauna totala. Motor intact si functional, toata partea din spate - OK, fata relativ ok.... ce sa zic, pacat de masina si neplacut acum sa te plimbe cu hartii si sa scoti alti bani din buzunar, parca tu ai fi de vina ca acela nu a dat prioritate.

Link spre post

Poti sa incerci sa obtii niste bani si de la vinovat, in fond poti sa-l ameninti ca il actionezi in judecata daca esti nemultumit de despagubire, sau ca imposibilitatea de a folosi masina iti produce pagube.

Atentie, sa nu semnezi vreo hartie prin care declari ca nu ai pretentii financiare de la vinovat, ca te poti trezi ca trebuie sa platesti tu spitalizarea/investigatiile sotiei, in caz de accident cu vinovat nu se deconteaza de la cnas, ci plateste vinovatul (sau rca-ul lui), asta daca nu s-a semnat vreun document prin care tu declari ca nu ai pretentii financiare...

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...