Sari la conținut

Tractorasul Duster

Postări Recomandate

Ieri, aproape de casa, masina a trecut de prima sa mie de km. M-am intors dintr-un circuit (inceput cu o zi inainte cu o cazare pentru nani la Borsec) de rodaj si agrement de cca 750 km majoritatea in zone superbe de deal si podis incepand cu judetul Brasov, apoi (in ordine) judetele Sibiu, Mures, Harghita, Neamt, iarasi Harghita, Covasna si din nou Brasov. Incepand de la Deda (Mures) si pana dupa Tusnad (Harghita) pe o distanta de aproximativ 350 Km traseul a fost exclusiv prin munti si, fiind masina in rodaj, doar pe carosabil. Am incercat sa respect cat de mult am putut (dar fara sa stau cu ochii pe ceasurile de bord..ci doar cu scurte ocheade si doar din cand in cand) indicatiile de schimbare a treptelor de viteza. Chestia asta o fac tot mai rar pentru ca deja am inceput sa simt mai bine masina asa incat cam simt fara sa verific pe bord cand motorul e in zona de cuplu si chiar pot afirma ca am reusit sa oscilez in jurul a 2000 de ture/minut (maxim cam o linie si jumate sub si maxim cam 2 linii peste 2000) aproape tot timpul (desi traseul a fost unul cu solicitari variate si schimbari relativ dese de viteza pentru ca la munte nu poti merge intins) pentru ca la final am trecut in revista valorile afisate am remarcat faptul ca am realizat un consum mediu de 5.4 % O fi bine..o fi rau..inca nu imi dau seama exact insa este ceea ce imi prezinta masina (daca doreste cineva pot poza si posta succesiunea de valori afisate privind consumul si distantele parcurse) iar avand in vedere circuitul parcurs, specificul sau precum si faptul ca, in mod logic, mai mult mi-am clatit ochii la peisaje decat sa urmaresc ceasurile de bord, inclin sa cred ca nu e chiar asa rau pentru ca nu m-am tarat in trafic deloc ba chiar, dimpotriva, pot afirma ca am condus chiar sprinten fata de multi participanti la trafic indiferent de toate pantele/serpentinele drumului. Am setat limita de viteza la 120 km/ora ca sa nu ma fure peisajul (mai ales ca am si 46 la papuc..si e mai grea talpa) si in acest fel chiar nu am depasit nici 130 km/h si nici cele 3000 de ture/minut recomandate (doar de cateva ori am ajuns pe la 2500 ture/minut si asta pentru cateva secunde). Masina m-a carat pe mine, pe sotie si pe fiul nostru de 8 ani. Totalul greutatii duse de masina (cu bagaj cu tot) il apreciez la cca 200 kg. Astea sunt datele "tehnice" pentru cei interesati de astfel de parametri. Lasand astea la o parte vreau sa va spun ca pisajele mioritice (tot un deal si o vale) si bisericile fortificate din satele judetelor Brasov si Sibiu merita vizitate (chiar daca o faceti fara zaboviri lungi la fiecare) defileul Muresului este superb, la fel si zona Bicaz (lacul precum si cheile) iar statiunile sunt si ele parca ceva mai infloritoare (in unele nu mai fusesem de ceva vreme iar in altele deloc). La Borsec am papat o cina buna, la fel si la Durau si Tusnad (micul dejun si apoi pranzul) si celor interesati de a ajunge in aceste locuri le pot oferi detali de orientare ca sa se bucure si ei de toate cele. Am gasit oameni faini peste tot, am conversat in mod placut cu localnicii care s-au dovedit foarte saritori in a ne oferi diverse informatii utile (si o spun explicit pentru a contracara putin parerea unora care afirma ca in unele zone din tara daca nu vorbesti o anumita limba esti privit bizar sau refractar..pentru ca in principal conteaza felul de te purta ca si musafir al lor) si am vizitat locuri din amintirea mea sau in premiera. A fost o tura in doua etape relativ lungi si relativ obositoare (chiar daca nu a totalizat "jdemii" de km) avand in vedere zonele vizitate si traseul propus insa a fost o oboseala activa (am reusit sa facem si niste mici drumetii perpedes in dupa-masa primei zile dupa ce ne-am cazat la Borsec) si am avut parte de vreme faina si drum bun. Asa ca, dincolo de oboseala fireasca, am avut multe satisfactii si daca e careva interesat de detaliile de parcurs ale circuitului le pot detalia cu pacere pentru ca e un circuit Ok din toate privintele. Voi posta doua-trei poze si va mai tin la curent. Cum spuneam, totul e OK si cu masina si cu nivelul de satisfactie resimtit de mine ca si sofer al ei ;)

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 546
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

No, buna ziua sa aveti ! Ieri dupa masa am ridicat masina. Deocamdata masina are la activ doar 110 km din care cca 100 sunt ai mei. In acesti km parcursi vreau sa va spun ca, desi am avut oarece emot

Taraaaammm.. ! Sper sa va placa ce a iesit, prieteni. Si daca aici, pentru a putea incarca, trebuie sa reduc mult de fiecare data dimensiunea pozelor, celor interesati sa le vada/descarce la dimensi

A fost ultima zi permisa traficului liber pe Transfagarasan. Natura in flacari. Soare, cald si peisaje de vis..O poza aici doar asa de pohta Restul le gasiti accesand linkul oferit   https://www.f

Posted Images

Am incercat sa incarc aici 3-4 poze dar nu reusesc. Pimesc mesaje de eroare la upload. Am remarcat faptul ca si la scrierea de text dupa cca 10-15 cuvinte totul incepe sa devina dificil pentru ca una tastez si la vizualizarea tetului realizez ca apar cuvinte cu parti lipsa.. De aceea eu prefer sa folosesc notepad-ul si sa fac copy-paste textului de acolo aici. In fine..cei care vor sa vada poze din tura asta o pot face direct aici: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1007254695973577.1073741852.499793216719730&type=3

Link spre post

@taz, încearca sa redimensionezi pozele, să fie 3500x2625 (daca-s in format 4x3) şi foloseşte "more reply options", Mie nu-mi incarca daca-s mai mari de-atat.

Sunt foarte frumoase pozele şi ma bucur (1) că-ţi place tractoraşul şi (2) că nu mai sunt singuru' cu 46 la şlapi ;) ... daca ai şi în jur de 1,90 e clar :)

Editat de denon2808
Link spre post

Pt. viitor, poate te ajuta sa postezi poze, incearca o rezolutie mai mica a pozelor ( max. 2048x1362) si o sa mearga. Sit-ul nu face autoresize automat si nu te lasa sa incarci mai mult de 10 poze la o tura. Dupa 10 poze poti selecta inca o tura de 10 si tot asa pt. un post.

Vad ca a fost denon mai rapid :)

Editat de vsebas
Link spre post

Am 1,87 (fara slapi) ;) Pentru incarcatul pozelor merci pentru tip. Aparatul meu le produce in format 2:3 si chiar si chiar si in format jpg.sunt cam mari..ce-i drept..Insa eu am cetit ca atasat postarii e liber la incarcare orice fisier pana in 32 MB. Pozele mele nu au mai mult de 4-5-6 MB fiecare. Dar voi incerca pe viitor sa le micsorez putin..Dar scrisul aici direct ramane un chin.. :)

Link spre post

Misto :)

Cum zicea si @vsebas mai sus... nu mai mult de 10 poze/post, si in legatura cu dimensiunea... tre' sa incerci (cu una) la diferite rezolutii pana o gasesti pe cea maxim acceptata si pe urma e ok. Cat despre scris... hm.... nu stiu ce sa zic, teoretic n-ar trebui sa faca figuri.

Link spre post

Multumesc pentru sugestii. Pai cum eu am zis...aici vroiam sa incarc vreo 2-3-4 poze doar..Iar pentru restul, ca solutie eleganta (si doar pentru cei interesati de mai multe detalii) sa ofer aici doar linkul spre album.. Dar chestia cu scrisul aici "pe direct" e chiar pe bune si eu, ca sa nu pierd vremea cu corecturi post tastare (mai ales daca depasesc un numar relativ restrans de cuvine tastate), ma folosesc rapid de notepad si asa pot sa ii dau bice la scris rapid fara sa ma fac bucati pe chestia asta.. ;)

Link spre post

Arata bine masina si pozele sunt superbe. Felicitari,

Si sa nu uit ... ma bucur ca au mai aparut si colegi mai seriosi pe aici, te astept pe la intalniri sa marim grupul "greilor"

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...