Sari la conținut

Tractorasul Duster

Postări Recomandate

In privinta accesoriilor am urmatoarele idei pe care le voi si aplica in cazul in care voi comanda un nou duster:

1. de obicei la livrarea masinii dealerul iti ofera o gramada de accesorii. Toate sunt utile nimic de zis numai ca luat de febra livrarii masinii ajungi intr-o stare de incantare ce te face foarte slobod (deschis, liber n.a.) la punga si pe principiul unde merge mia merge si suta pui de toate. Grija la ce-ti trebuie cu adevarat sau nu.

2. Eu voi lua urmatoarele:

- senzori de parcare cu afisaj al distantei ce sunt absolut necesari in parcarile noastre aglomerate. daca iti permiti ia-ti fata -spate. Cei de fata sunt buni dupa parerea mea in off. Am patit ca eram gata- gata sa iau un stalpisor de beton in mijlocul campului pe care nu-l observasem din cauza botului inalt in urma unor manevre de iesit dintr-o balaceala in noroi. Totusi eu voi lua doar spate.

- alarma; dar sa pui si un senzor de perimetru pentru a arata hotului ca esti pregatit si sa aiba un led mare si vizibil in interior. Asta va alunga hotii gainari care chiar daca nu iti fura mare lucru iti distrug incuietoarea. Pe logan nu am avut alarma si mi-a fost sparta de 3 ori pe duster am alarma si nu am avut necazuri. Problema e ca incuietorile de pe dacii se pot forta foarte repede cu o surubelnita sau orice dar asta distruge butucul si produce o indoitura la usa care din pacate trebuie vopsita toata. In privinta conectarii la inchiderea centralizata mie nu prea imi place sistemul deoarece daca las in masina ceva care misca (am senzori de miscare) si incui masina alarma se poate declansa. Pe urmatoarea masina voi incerca sa aleg o alarma pe care sa o pot activa dezactiva separat de inchiderea usilor. Dar asta e o chestiune de gustibus.

- cotiera; am avut pe logan nu am pe duster dar ma tot pregatesc sa o montez. Chiar daca uneori incurca, ofera comoditate la drum lung. In plus ofera un spatiu de depozitare ceva mai sigur. Loganul mi-a fost spart de trei ori si niciodata hotii nu au cotrobait prin cotiera care statea in pozitie ridicata si in care puteau gasi fata radio-CD-ului. Aici trebuie sa ai grija la montaj deoarece acea cotiera are un suport metalic dar in graba si din comoditate unii mecanici nu il mai monteaza si prind cotiera doar in plastic. Rezulta o cotiera care se misca in lateral. Fii pe faza si eventual stai langa ei la montaj. (chestia asta mi-a spus-o un mecanic de la reprezentanta cand a vazut cum se misca cotiera de pe logan).

- presuri de cauciuc; am scris un intreg subiect (topic) pe tema asta; nu mai reiau dar recomand sa nu cumperi de la dealer celebrele presuri cu margine inalta. Eu dupa ce voi comanda masina si pana la livrare o sa iau de pe net presuri dedicate cu margine inalta sau joasa (indiferent) dar cu structura fagure. Pe net gasesti si mai ieftine si mai bune. Le cumperi si te duci cu ele cand ridici masina.

- protectie pentru portbagaj; tot asa ca la presuri. Am gasit pe net si folosesc de 2 ani, mai ieftina si de calitate si are la mijloc un material antiderapant foarte bun. Cele de origine nu sunt de calitate. Il poti lua de asemenea pana la data livrarii.

- un kit de reparat roata; chiar daca are roata de rezerva e mai comod in utilizare. Asta recunosc ca e doar o treaba ce tine de lene.

- un carlig dar sa fie ca a lui @timekruzer adica demontabil sa nu il tin tot timpul dupa mine (nu imi place aspectul). Oricum asta dupa livrare si doar daca ma hotarasc sa trag remorca.

3. Eu nu voi lua urmatoarele:

- aparatori de noroi fata spate deoarece am avut si le-am dat jos ca nu imi placea cum arata. Masina se murdareste ceva mai repede de la rotile din fata, dar chiar daca se murdareste mai mult sau mai putin oricum trebuie spalata asa ca.... Cele de spate sunt bune sa nu arunce noroi sau pietre pe masina din spate dar daca masina din spate poate fi lovita cu noroi de la mine inseamna ca nu respecta distanta regulamentara.

- protectii laterale; sunt bune cand deschizi tu usa si nu observi ceva, in off se intampla destul de frecvent dar cu ceva grija si atentie se poate trece peste. Nu le iau pentru ca nu imi place cum arata (din nou de gustibus...) De asemenea cand altul te loveste cu usa nu sunt de ajutor din cauza pozitionarii si a formei usilor.

- protectii aripi; cred ca acestea sunt destul de utile dar depinde si de ce vrei sa faci; in aproape trei ani nu am nici o julitura in zona protejata de acestea. Totusi pe unele culori (in special cele deschise) da foarte bine ca aspect. Daca imi comand Ph2 o sa iau culoarea gri inchis si nu imi place cum arata cu protectiile.

Ca opinie personala, in loc de a da 1700 de lei pentru protectii as folosi banii astia pentru a pune folie de protectie transparenta de calitate pe intreaga masina si nu as mai avea nici o frica la trecerea printre tufe si crengute.

- alte brizbrizuri ce tin de design adica aripioara pe usa portbagajului sau bulbar sau praguri de inox sau scarita (absolut inutila la urcarea in masina) nu as arunca banii pe acestea. Dar fiecare decide care ii sunt preferintele.

Cam astea ar fi opiniile mele care trebuie luate doar cu titlul de pareri personale si nimic mai mult.

Editat de dacian
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 546
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

No, buna ziua sa aveti ! Ieri dupa masa am ridicat masina. Deocamdata masina are la activ doar 110 km din care cca 100 sunt ai mei. In acesti km parcursi vreau sa va spun ca, desi am avut oarece emot

Taraaaammm.. ! Sper sa va placa ce a iesit, prieteni. Si daca aici, pentru a putea incarca, trebuie sa reduc mult de fiecare data dimensiunea pozelor, celor interesati sa le vada/descarce la dimensi

A fost ultima zi permisa traficului liber pe Transfagarasan. Natura in flacari. Soare, cald si peisaje de vis..O poza aici doar asa de pohta Restul le gasiti accesand linkul oferit   https://www.f

Posted Images

Am predate ieri vechea masina la Remat si acum sunt in demersurile pentru radiere. Vreau sa va intreb ceva despre care am tot uitat. Dealerul la care am comandat Dusterul imi spunea ca, pe langa ofertele oferite de producator, fiecare dealer isi motiveaza potentialii clienti si prin oferirea unor bonusuri. Dealerul meu foloseste pentru ideea de bonus denumirea de "gest comercial". Nu mi-a dat nicio lamurire deocamdata legata de ce se intelege in lumea dealerilor prin acest termen si habar nu am daca acest gest comercial este ceva strict la latitudinea dealerului sau pot si eu opta sau influenta chestiunea. Cei care ati trecut deja prin etapa finala (ridicarea masinii de la dealer) ce stiti despre acest subiect?

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...