Sari la conținut

Parbriz Duster pe timp de iarna

Postări Recomandate

• Răspunsuri 55
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Alți producători au ales încălzirea parbrizului în zona de staționare a ștergătoarelor…

Nu incerca cu 4 deloc ca n-are nici un efect! Singura ta problema este legata de faptul ca, probabil, circuli scurt! 20 min, si o oprire de alte 15 min, rezulta gheata si tot ce vrei fara posibilitat

Subsemnatul a avut Ford Mondeo pana acu doua luni (cu parbriz incalzit).   Am trecut prin vreo 6 ierni cu el (unele cu zapezi si viscol mai grele decat ce se intampla acu) si pot sa va spun ca, pe v

Posted Images

O solutie superba ar fi un parbriz cu dezghetare, cum au Ford-urile. Speram sa apara pe la producatorii de parbrize. Daca as gasi, imediat as purcede la inlocuirea parbrizului existent cu unul cu sistem de dezghetare. Voi stiti sa fi aparut pe undeva? Speram la modelele de Rusia...

Cei care au dezghetare in parbriz, deobicei, dupa ce iau o piatra si se sparge... nu-si mai pun de ala ca-i al naiba de scump!

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Daca te uiti atent, fanta de vntilatie catre parbriz nu are o dimensiune sau forma foarte avantajoasa pentru dezghetarea parbrizului.... asta ar fi un neajuns al masinii dar... in functie de persoana, exista posibilitatea adaptarii.

Intr-adevar, pe stergatoare se aduna ceva gheata si este mai neplacut caci mai trebuie scuturate (din cand in cand, pe la semafor).

In mod normal la un drum de 2-3 ore, ar cam trebui sa se dezghete... dar, daca mergi la drum intins si cu ceva viteza... e posibil sa nu!

Cum ar trebui sa tii cont ca temperatura (azi) a fst de -7 grd si din cauza vantului puternic se simtea mult mai joasa. Ventul dezgreata zapada de pe parbriz, dar apa dezghetata este tot pe-afara. Daca mai e completata si de zapada... succesul garantat pentru nervi din cauza parbrizului.

Link spre post

Ventilatia in blana ( de preferat si caldura) si garantez ca se dezgheata, e probata de mine. ( si asa scrie si in carte, de aceea langa cifra 4 ai desenat insemnul de dezaburire geamuri, ai 3 insemnuri de dezaburire, foloseste-le pe toate 3)

Acumulatul de gheata pe stergatoare si inutilitatea lor am intalnit-o la toate masinile...

post-2259-0-30622000-1390685453_thumb.jpg

Link spre post

Subsemnatul a avut Ford Mondeo pana acu doua luni (cu parbriz incalzit).

Am trecut prin vreo 6 ierni cu el (unele cu zapezi si viscol mai grele decat ce se intampla acu) si pot sa va spun ca, pe viscol si temperaturi scazute, degeaba ai parbriz incalzit. Fenomenul apare oricum.

Toata apa care se topeste se aduna pe stergatoare (care nu sunt incalzite desi, dupa parerea mea, alea ar trebui sa aiba asa ceva) si daca acestea nu functioneaza tot timpul, rezulta gheata pe care n-o mai scoti decat scuturand stergatoarele.

Legat de costul unui parbriz incalzit, nu sunt foarte scumpe. Inainte sa ma hotarasc sa vand Fordul si sa-mi iau Duster (m-am hotarat foarte repede - 2, 3 saptamani) chiar cautam parbriz incalzit sa-l inlocuiesc pe ala orginal care avea vreo 2 crapaturi. Gasisem incalzit la 600 ron (la care probabil se mai adauga si costul transportului, firma care le vindea fiind undeva prin Sibiu, daca imi aduc bine aminte).

In ceea ce ma priveste, parbrizul incalzit era extrem de eficient in topirea ghetii sau zapezii cand plecai cu masina dupa o perioada mai mare de stationare. Intr-adevar, cat am avut masina aia, nu stiam ce e aia racleta, in 2 minute (maximum) nu aveam pic de gheata pe parbriz. Dar fenomenul de gheata pe stergatoare l-am avut intotdeauna cand afara era viscol si foarte frig.

Link spre post

Cei cu diesel au si rezistente electrice la incalzire, ca sa revenim la subiect, colegul nostru care a lansat postul sigur are o problema, gen filtru de polen umed sau imbacsit, cum am mai spus, de asemenea recomad sa asculte daca se face comutarea de pe recirculare pe aer din exterior. Evident ca pe recirculare nu se dezabureste cum trebuie parbrizul

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...