Sari la conținut

Mod functionare 4x4 Duster

Postări Recomandate

Teoretic, transferul de cuplu prin cuplajul electromagnetic spre dif-ul spate este zero in 4x2...

Teoretic! Practic exista un transfer de 1-2% care nu poate fi scos!

Acest lucru a fost pastrat pe motiv ca, daca se cupleaza modul 4x4 (indiferent ca e AUTO sau LOCK) din mers, sa fie cat de cat incalzit si sa nu dea un soc mult prea mare intregului diferential.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 31
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Sunt prezentate in topic cele 3 moduri de functionare :   4x4 AUTO   4x4 LOCK   4x2

Foarte utile clipurile. Intamplator chiar astazi studiam mai aprofundat sistemul de tractiune de la Duster, si am dat de acest topic care fusese creat cu 5 minute inainte , daci clipurile chiar m-au a

Multam @dacian, cunosc materialul si eu de acolo m-am documentat, l-am si citat de cateva ori... Intr-adevar este un material foarte util si pe intelesul tuturor, macar atata fiecare dusterist ar tre

Cardanul se invarte in orice moment, indiferent de modul ales, pentru ca preia rotatia din diful fata (in unitatea de transfer). Dar in mod normal nu ar trebui sa ajunga rotatia cardanului la diful spate in modul 4x2... Teoretic, transferul de cuplu prin cuplajul electromagnetic spre dif-ul spate este zero in 4x2...

Rotile spate se invart deoarece cuplajul electromagnetic nu poate decupla total transmisia, tocmai prin solutia tehnica a frecarii umede din interiorul acestuia. Daca studiezi cu atentie materialul aratat la topicul dedicat diferentialului autoblocabil vei vedea ca teoretic se trasmite o miscare slaba si in modul 4X2 catre puntea spate. Filmuletul aratat acolo m-a edificat total asupra sistemului.

Aici e prezentat excelent sistemul:

http://forumduster.ro/topic/1560-diferential-autoblocant-pentru-duster-amatori/page__st__126

Link spre post

Aici e prezentat excelent sistemul:

http://forumduster.r...i/page__st__126

Multam @dacian, cunosc materialul si eu de acolo m-am documentat, l-am si citat de cateva ori... :) Intr-adevar este un material foarte util si pe intelesul tuturor, macar atata fiecare dusterist ar trebui sa stie despre sistemul de tractiune a masinii pe care o conduce...

Link spre post

eu am incercat sa lamuresc pe cat se poate prin filmarile postate ... nu cunosc sa existe alte filmari de genul acesta prezentate pe undeva ...

Foarte utile clipurile. Intamplator chiar astazi studiam mai aprofundat sistemul de tractiune de la Duster, si am dat de acest topic care fusese creat cu 5 minute inainte :), daci clipurile chiar m-au ajutat sa ma lamuresc mai usor...

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...