Sari la conținut

Diferential autoblocant pentru Duster, amatori?

Postări Recomandate

Din linkul de mai sus:

Unitatea de transfer a puterii preia cuplul motor de la coroana diferențialului punții față și o transferă către arborele longitudinal. Aceasta conține un angrenaj conic cu roți dințate cu raportul de transmitere invers față de raportul de transmitere al diferențialului punții spate. Carcasa unității este din aluminiu, cu geometrie compactă, fiind poziționată lângă diferențialul punții față.

Cuplarea și decuplarea punții spate se realizează cu ajutorul unei unități de cuplare cu comandă electromagnetică. Aceasta este controlată de un calculator electronic, care comunică prin intermediulmagistralei CAN, cu calculatorul de injecție, calculatorul bord și calculatorul ESP/ABS. Pe baza informațiilor primite (cuplu motor, viteze roți, etc.), în modul AUTO al transmisiei, calculatorul EMCD decide procentul de cuplu transferat punții spate.

Transferul cuplului se realizează prin intermediul unui ambreiaj multidisc cu frecare umedă. Sistemul este etanș, uleiul pentru ungere și răcire este specific dispozitivului, nu necesită operații de mentenanță și întreținere.

Desi eram cat se poate de dispus sa-i acord vreo sansa domnului comanr, se pare ca nu se incadreaza decat in tipicul de bisnitar lipsit de educatie si bun simt elementar, dublate de lipsa de cunostinte tehnice (eu unul macar am recunoscut ca-s nestiutor si ignorant):

"cardanul se invarte permanent la duster in orice mod deoarece il invart rotile spate.

nu exista nici un ambreiaj nicaieri in diferential.

lucrul acesta se poate proba pe elevator.

as dori ca cei care forumulati o intrebare sau faceti o supozitie sa o si rectificati, daca doriti bineinteles, cand considerati ca santeti informati.

o zi buna!"

Daca tot esti matale atat de bine informat, nu faci mai bine pentru sanatatea afacerii pe care vrei sa o dezvolti sa-mi explici mie, nestiutorul, cum merg treburile in diferentialele alea decat sa-mi freci ridichea in mesaje private? No, succes la vanzare si sper sa nu-ti tratezi clientii la fel. Eu unul m-am lamurit si, chiar de se va dovedi ca diferentialul tau o fi ce zici ca e, nu as apela la tine dupa astfel de atitudine.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 395
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Salut ! Profitand de aceasta ocazie, iata parerea unui client de-al nostru, din Peru, referitor la acest produs, dupa instalare: I am very happy with the differential slip thanks to this I have impr

Ai un avertisment!

Bua ziua tuturor . Sper ca pina acum sa se fi calmat spiritele asa incat sa nu ma trezesc cu o alta polemica interminabila pe acest subiect . Fiind singurul care a testat LSD -ul in discutie, voi in

Posted Images

Si tutusi din cele aratate in materialul explicativ reiese ca domnul cu diferentialul autoblocant poate sa aiba dreptate.

Ma bazez pe faptul ca asa cum se vede din primul desen din unitatea electromagnetica cuplul este distribuit mai departe catre ultima componenta a sistemului, respectiv diferentialul spate care este mecanic.

Inteleg ca unitatea electromagnetica si diferentialul spate sunt doua subansamble separate chiar daca la exterior au aceeasi cutie.

Rezulta faptul ca ideea pe care se bazeaza diferentialul autoblocant este sa inlocuiasca ceva rotite in carcasa diferentialului spate pentru ca atunci cand turatia unei roti e mult mai mare decat a celeilalte sa transfere catre cea mai "lenta" un supliment de cuplu.

Mie imi pare logica solutia si daca explica asa, cu tot cu materialul informativ prezentat mai sus devenea credibila.

Cu toate astea nu il consider pe @comanr un bisnitar. Cred ca are ceva de oferit dar s-a lasat purtat putin de nervozitate in ultimele discutii. Parerea mea.

Totusi, din explicatiile si filmuletele prezentate in link-ul de mai sus eu nu inteleg de ce se transfera 10% din cuplu pe spate (asa cum se arata in acest topic) chiar si in conditiile de aderenta buna a puntii fata in modul AUTO. Este de dorit acest lucru sau se datoreaza rotirii ambreiajelor arborelui de intrare in mediul vascos si antrenarea arborelui de iesire de catre uleiul din cutia cuplajului (adica prin acea frecare umeda). Altfel spus, cei 10% distribuiti pe spate in orice conditii reprezinta un dezavantaj al sistemului si atunci poate ca era binevenita o cutie de cuplare mecanica a cardanului pentru ca atunci cand rulam 4X2 sa nu mai consumam lucru mecanic pe invartire degeaba a unor angrenaje.

Daca ar fi asa ar rezulta ca si in mod 4X2 cand arborele se roteste am avea o usoara antrenare a puntii spate. In consecinta, in materie de consum, teoretic, pe sosea uscata modul 4X2 si modul AUTO ar fi la egalitate.

@Furious Jay, aici domnul comanr avea dreptate: in diferential nu exista nici un ambreiaj. Ambreiajele se afla in cutia unitatii de cuplaj care este un sistem etans si separat de sistemul de diferentiere pentru spate.

Link spre post

Inteleg ca unitatea electromagnetica si diferentialul spate sunt doua subansamble separate chiar daca la exterior au aceeasi cutie.

Rezulta faptul ca ideea pe care se bazeaza diferentialul autoblocant este sa inlocuiasca ceva rotite in carcasa diferentialului spate pentru ca atunci cand turatia unei roti e mult mai mare decat a celeilalte sa transfere catre cea mai "lenta" un supliment de cuplu.

Mie imi pare logica solutia si daca explica asa, cu tot cu materialul informativ prezentat mai sus devenea credibila.

Cu toate astea nu il consider pe @comanr un bisnitar. Cred ca are ceva de oferit dar s-a lasat purtat putin de nervozitate in ultimele discutii. Parerea mea.

Da, Unitatea electromagnetica si dif-ul sunt doua chestii diferite. Dif-ul este o chestie mecanica actionata de catre unitatea electromagnetica care, la randul ei, este actionata ca calculator(toare).

Atunci cand am pus intrebarea legata de functionarea in modul AUTO tocmai acesta a fost motivul. Cum reactioneaza dif-ul atunci cand calculatoarele dau comanda de tractiune suplimentara pe puntea spate. Ce se-ntampla daca, intr-o curba (la stanga) la o viteza de 40-50 km/h, datorita unei intrari in derapaj se da mai mult cuplu catre roata care are aderenta mai multa (roata stanga spate)? Nu te inpinge afara?

Nici eu nu l-am acuzat ca-i bisnitar in schimb, as putea spune, ca ne trateaza ca pe niste oameni care nu stim ce vrem sau ce avem sub noi.

Link spre post

Eu nu stiu ce am sub mine si am recunoscut deschis. In schimb cineva care vrea sa fie considerat cunoscator in domeniu prefera sa-mi trimite pm-uri de frecat ridichea (desi am pus intrebari decente si fara a-l ataca in vreun fel) in loc sa spuna "bai nestiutorule, diferential e una, magaoaia din spate care contine si diferentialul e alta poveste".

Link spre post

Ce se-ntampla daca, intr-o curba (la stanga) la o viteza de 40-50 km/h, datorita unei intrari in derapaj se da mai mult cuplu catre roata care are aderenta mai multa (roata stanga spate)? Nu te inpinge afara?

Cred ca in cazul aratat de tine aderenta mare va fi pe roata opusa centrului virajului, adica pe dreapta.

La 40-50 km/h nu stiu ce se poate intampla, dar in cazul aratat (doamne fereste) la un 80km/h cred ca e foarte posibila si rasturnarea in caz de aderenta sau invartirea pe loc in caz de zapada batatorita sau gheata. Si asta deoarece in cazul aratat roata stanga fata isi va pierde aderenta iar odata cu ea toata puntea fata (pe motiv de diferential deschis). Cuplul se va transmite in spate iar diferentialul autoblocant va antrena in special roata din spate dreapta care va avea tendinta sa impinga masina mai mult spre stanga. Rezulta un derapaj accentuat sau rasturnare (in functie de viteza). Situatia este nasoala si fara autoblocant spate.

Totusi acestea raman doar la stadiul de ipoteze daca nu stim exact care sunt criteriile dupa care comanda calculatorul central. Banuiala mea e ca acest calculator nu e foarte destept deoarece am avut sansa sa intru in derapaj din cauza folosirii modului AUTO pe drum deosebit de alunecos (zapada batatorita si inghetata). Din acest motiv am vrut sa deschid un topic despre folosirea modului AUTO pe timp de iarna dar de lene nu am mai facut-o. Totusi imi exprim aici parerea de principiu ca tractiunea e una iar stabilitatea in viraje e alta. Cele doua notiuni pot avea o colaborare buna in unele conditii, iar in alte conditii te pot propti in sant.

Link spre post

Dupa o saptamana de absenta am parcurs cu interes noile postari din acest topic care pare cel mai intens dezbatut subiect de pe forum si pe buna dreptate, titlul este incitant, multi posesori de dustere care se plimba in mod regulat OFF vor diferentiale blocabile. Initiativa producatorului din Rusia este imbucuratoare, indiferent de prestatia, pregatirea sau atitudinea reprezentantului, unde mai este loc de imbunatatiri... Pe de o parte ignoranta nu il ajuta in construirea unui portofoliului, degeaba se supara el pe colegii care il acuza mai mascat, mai direct de slaba pregatire in materie de dustere - chiar daca face doar o cercetare premergatoare, trebuia sa se informeze mai temeinic despre sistemul de tractiune de pe Duster, si sa fie pregatit cu niste raspunsuri concrete, nu generalismele pe care tot le repeta. Pe de alta parte nu cred ca e nevoie sa exageram cu indignarea - in timpul drive-test-ului cu facelift am povestit o gramada de noutati interesante reprezentantului Dacia care statea langa mine, de care habar n-avea.... in schimb el probabil stia despre Logan, MCV sau Sandero mult mai multe decat mine :)...

@comanr, daca-mi permiti un sfat - nu incerca sa pari mai informat decat esti in realitate - raspunsul "nu stiu dar ma interesez" e cinstit si nu-ti strica imaginea mai mult decat un raspuns aiurea si neconcludent. Pentru multi colegi de pe acest forum Dusterul este o pasiune - ei stiu mult mai multe despre aceasta masina decat tine si stiu sa puna intrebarile potrivite...- la care daca tu nu ai raspunsurile potrivite, esti catalogat outsider si neserios, sa fim sinceri, pe buna dreptate.

In rest, bafta, si pe mine ma intereseaza subiectul si urmaresc cu interes evolutia proiectului.

Link spre post

@furioso

Ma simt dator cu o explicatie , am facut o greseala , in graba care am vrut sa raspund , a se inlocui cuvantul "spate" cu cuvantul "fata" in acel mesaj , nimic mai mult, abia ma trezisem.

Desi in viata conteaza de ce parte a cardanului esti , la duster nu conteaza , faptul ca unitatea aia sinistra e pusa la oricare din capetele cadanului nu conteaza, probabil au vrut sa transfere ceva greutate pe spate.

Deci cardanul se invarte in orice situatie, in gol,fiind antrenat prin cuplaj fix de diferentialul fata.

Singurele momente cand e folosit e atunci cand acea tristete de ambreiaj cupleaza si diful spate, in rest cardanul se invarte dejaba.

Un diferential central implica o intrare si doua iesiri, la Duster avem o intrare(cardanul) si o iesire (spre diferential), nu e diferential central, in fine nu conteaza , conteaza ca e mai ieftin decat un diferential.(deh, reducerea costurilor)

Stiu perfect cum functioneaza , nu dau o atentie sporita sistemului din cauza ca nu e nimic evoluat la el.

@danielcojocaru

Va faceti de ras cu filmele alea in care faceti praf masinutele respective, nu am vazut nici indemanare , nimic acolo, doar o boncaiala absolut distrugatoare, nimic coerent, aripi decupate, roti nepotrivite, masinile alea deja sant ruinate.

Probabil cineva va plateste pentru circul ala de 2 bani vechi.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Salut /bun venit in aceasta comunitate.  Poate sunt de folos si altora:
    • Am si eu aceeasi problema cu aceeasi mesaj si mi s-a spus ca 2 senzori nu functioneaza dupa verificarea cu testerul. Am cumparat altii din China si nu s-a rezolvat nimic. 2pcs 284389618R Blind Spot Parking Sensor. Ce model de senzori aveti va rog ca la mine nu au functionat si masina am cumparat-o second hand si nu am siguranta ca sunt senzorii oficiali? Detin un Duster 1.6 cu GPL din 2019. Multumesc. Un sfat ar fi apreciat.
    • Mulțumesc tare mult, Gil! Încerc să „descifrez” detaliile generoase pe care mi le-ai dat. Mecanicul meu mi-a recunoscut deschis că nu se pricepe la partea electrică/electronică dar, cum se mai zicea într-un banc, poate să arunce o privire. De fapt așa mi-a și recomandat: să apelez la un electrician auto care poate traduce rezultatele testului și să ia măsurile care se cuvin. Zi bună tuturor!
    • Legat de motorasul stergator spate vezi discutiile si detaliile (schema electrica, mufa cu descrierea pinilor, verificare, demontare si montare, cod OE, etc.) pe care le-am oferit si in topicul acesta: https://forumduster.ro/topic/7666-pin-out-uch-dacia-duster/ inclusiv procedura de diagnosticare a erorii DTC95A064 = Mecanism de acţionare ştergător geam spate pe care o ai in UCH. Despre celelalte coduri de eroare din calculatoarele masinii doar ca observatie toate sunt intermitente si au un factor comun: tensiunea de alimentare a calculatoarelor . Referitor la cele din injectie iti atasez doar ca exemplu procedura de diagnosticare pentru DTC056016 si DTC00871C, celelatre trei se refera tot la rampa de injectie (si trebuie verificate cateva componente), DTC1525F3 este o consecinta a acestora, iar despre DTC038096 gasesti foarte multe experiente, informatii, detalii (pe care le-am oferit si eu) pe acest forum, fiind o eroare destul de des intalnita. Tot doar ca observatie acel “mecanic” la care ai apelat (“… merg la mecanicul meu să îl pună pe calculator și eventual să rezolve problema cât de repede se poate”) si care a facut diagnoza cu acel tester multimarca putea foarte bine sa faca si cateva verificari simple si sa elimine din variabile, pentru ca aceste coduri de eroare pot avea cauze de natura atat electrica cat si mecanica. Sugestia mea este sa vezi ce spune, face, rezolva sau nu si acel electrician la care vei apela (“Cred că trebuie să merg la un electrician.”), iar daca mai ai nevoie de ajutor, informatii si detalii pot sa le ofer punctual cu mare drag. Bafta!
  • Creează nouă...