Sari la conținut

Diferential autoblocant pentru Duster, amatori?

Postări Recomandate

Este absolut ridicol postul, nivelul tau de cunostinte, faptul ca tu crezi ca dusterul deja are un diferential de acest tip, faptul ca modul AUTO face ceva la 60km/h. Afla si tu ca la 60 km la ora ai un logan in modul AUTO, nu se ..........

Daca tot m-am bagat...Stiu suficient ce este cu AUTO, ce este cu 4x4lock, scrie foarte clar si in manualul masinii, nu este nici un secret nedivulgat de dealeri. Nu stiu de ce ti-a luat asa mult timp pana ai zis clar ca diferentialul tau este compatibil cu modul asta AUTO. Nu sunt pasionat extrem Duster, nu ma atac prea tare daca zici ceva rau de ea :) Iti urez si eu mult succes in continuare.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 395
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Salut ! Profitand de aceasta ocazie, iata parerea unui client de-al nostru, din Peru, referitor la acest produs, dupa instalare: I am very happy with the differential slip thanks to this I have impr

Ai un avertisment!

Bua ziua tuturor . Sper ca pina acum sa se fi calmat spiritele asa incat sa nu ma trezesc cu o alta polemica interminabila pe acest subiect . Fiind singurul care a testat LSD -ul in discutie, voi in

Posted Images

Problema ar fi ca nu stiu daca il pot aduce pana la intalnire , adica nu pot sa promit, am sunat la partenerii mei si nu au inceput inca lucrul, sant la spritz, nu am ce face, oamenii petrec pana pe 8 ianuarie, sant la vanatoare, am vorbit pe thuraya.

De abia de luni aflu cate pot primi si cand, daca se pot primi in ianuarie, chiar daca eu nu voi veni, diful va fi pus pe cel putin o masina la intalnire.

Eu vreau Duster diesel deoarece chinezaria nu e prea economica, am scos o la vanzare, insa nu cred ca pana la vara reusesc sa iau un Duster. Nu pot sa zic de rau de ea, mi e draga , mai ales ca e si cu cateva gadgeturi extrem de utile pe ea dar, timpurile se schimba.

Mai e nevoie momentan si de cateva diferentiale pentru hover si pentru lada niva, as prefera sa le aduc odata, sa optimizez costurile.

Mi au zis ca va fi posibil sa dam garantie 5 ani pana la roti de 31 fara probleme, insa eu vreau sa fiu un pic atent, am incredere in produsele lor pentru ca si eu le folosesc insa nu vreau sa ma arunc inainte, stiu ca pe 33-uri se rup blocante de bani multi.

Cat despre montaj am deja un parteneriat in galati cu un service, un om pasionat de 4x4, acolo mi am montat si eu diferentialul, nu am avut probleme. La drept vorbind puteam face si singur lucrarea, nu are un grad de dificultate ridicat.

Daca exista cerere probabil montajul va fi inclus si dupa promo in suma target, nu va fi nimeni taxat suplimentar, mi ar placea ca toata lumea sa simta exact ceea ce am simtit eu cand mi am pus diferentialul acum 2-3 ani , ca am facut o treba faina.

Va rog sa va dati seama ca nu pun profitul pe primul loc, voi incerca sa fac profit pe termen lung, practicand adaos extrem de mic, nu stiu daca procedand asa o sa castig prea mult, insa un lucru e clar, nu am ce pierde, voi da de lucru la cei de la service in cel mai rau caz.

Daca cineva doreste diferentialul sa il monteze personal, nu e nici o problema insa as dori sa se priceapa sau sa apeleze la cineva care stie.

Link spre post

Am decis sa fac si un F.A.Q. referitor la subiect, pentru ca devine greu de urmarit de cineva care nu are timp de citit.

Nu ai zis nimic, intentionat, despre modul 4x2. Nu a fost pus de umplutura.

Faptul ca tu dai jos diferentialul din fabrica, scoti si modulul de cuplare/decuplare punte spate. In final, montantd diferentialul torson, ne vom trezi cu 3 roti motoare, adica 4x4 permanent. Colegii care s-au oferit sa cumprere piesa au alte necesitati, eu nu vreau sa aflu cum se comporta masina 4x4 permanent la 130 km/h pe autostrada, e suficient ca am vazut consumul 4x4 la 10km/h.

Ca sa stii cu cine discuti, afla ca 50% din membrii acestei comunitati se cunosc pesonal, chiar daca discuta cu id-uri, iar tu raspunzi ironic la ingineri ce lucreaza la Dacia.

Masini precum hover, niva, samurai sunt de generatie veche unde orice piesa o poti mesteri la strung, iar duster e de generatie noua, cu un calculator central, o multime de senzori si nu cred ca e cazul sa amintesc ce se intampla cand calculatorul o ia razna.

Ar fi bine sa te documentezi inainte de a arunca vorbe, faci doar antireclama. Portofoliul virtual dispare la primul NU zis de cineva de incredere.

Link spre post

Nu ai zis nimic, intentionat, despre modul 4x2. Nu a fost pus de umplutura.

Faptul ca tu dai jos diferentialul din fabrica, scoti si modulul de cuplare/decuplare punte spate. In final, montantd diferentialul torson, ne vom trezi cu 3 roti motoare, adica 4x4 permanent. Colegii care s-au oferit sa cumprere piesa au alte necesitati, eu nu vreau sa aflu cum se comporta masina 4x4 permanent la 130 km/h pe autostrada, e suficient ca am vazut consumul 4x4 la 10km/h.

Ca sa stii cu cine discuti, afla ca 50% din membrii acestei comunitati se cunosc pesonal, chiar daca discuta cu id-uri, iar tu raspunzi ironic la ingineri ce lucreaza la Dacia.

Masini precum hover, niva, samurai sunt de generatie veche unde orice piesa o poti mesteri la strung, iar duster e de generatie noua, cu un calculator central, o multime de senzori si nu cred ca e cazul sa amintesc ce se intampla cand calculatorul o ia razna.

Ar fi bine sa te documentezi inainte de a arunca vorbe, faci doar antireclama. Portofoliul virtual dispare la primul NU zis de cineva de incredere.

Masina se comporta foarte bine cu noul diferential in toate regimurile de lucru. Prin introducerea noului diferential nu vor exista arbori de transmisie sau elemente de transmisie care sa fie puse in miscare in plus fata de sistemul original, consumul nu este afectat.

In functie de traseu si indemanare, pe suprafete alunecoase cu tractiunea integrala cuplata va fi posibila o economie prin reducerea efectului de patinare in gol a unei roti, practic rezultand o mica economie.

Nu tinem insa sa subliniem acest aspect deoarece economia rezultata este irelevanta.

LE:

Efectul in teren este mult mai complex decat am incercat sa il expunem, sa presupunem ca avem o situatie binecunoscuta cand se invarte in gol o roata fata si una spate.

In momentul in care una din rotile de pe spate nu se va mai invarti in gol sub actiunea diferentialului autoblocant si masina va reusi sa inainteze putin, se scoate din starea de alunecare si roata din fata, puntea fata intra si ea in calcul, efectul este absolut de neegalat de nici un sistem electronic de control cel putin pentru 20 ani de acum in colo si o sa incerc sa explic si de ce pentru ca nu toti santem ingineri.

Inertiile sistemului de franare sant mari chiar daca vi se pare ca nu e asa, in momentul in care folosesti ASR ul ca si sistem ajutator pentru oprirea rotii care se invarte in gol ai o problema cu raspunsul sistemului care este inca mare, luand in calcul chiar si ultima tehnologie din lume, nimic nu egaleaza inca potentialul unui diferential torsen.

Sistemul trebuie analizat dinamic, va fi un upgrade mult peste ce ofera fabricantul, un comportament activ prin prevenirea impotmolirii cu ajutorul distributiei de cuplu mult mai eficienta.

ASR ul este un sistem pasiv , mult inferior, el intervine abia dupa ce o roata patineaza in gol, nu trebuie desconsiderat, e un plus al masinii insa este la ani lumina in spatele diferentialelor de tip torsen care sant active, pentru ca sa recunoastem este mult mai bine sa nu ramai decat sa te chinui sa iesi de undeva.

In alta ordine de idei este posibil sa ramai impotmolit si cu torsen, eu cunosc personane care au ramas impotmolite in poligon cu un tanc cand s a spart o duna de zapada, insa mult mai greu.

Link spre post

Revin si eu din concediu si reiau de unde am ramas

A contesta utilitatea unui autoblocant, oricare ar fi el, in teren, inseamna probleme grave la mansarda.

Probleme la mansarda are un precupet care vrea sa-si vanda marfa dar se comporta cu potentialii clienti ca la piata. Poti sa-nveti ca daca vrei sa ai clienti tre' sa taci si sa nu faci niciodata astfel de afirmatii!

Un singur lucru nu aveti cum sa il comentati si acela ar fi imbunatatirea tractiunii.

La Hoover poate c-o imbunatateste dar pana acum n-ati aratat nimic concret PE DUSTER!

Pentru cei care folosesc anvelope standard(diametru si latime) pe jante standard garantia produsului va fi de 5 ani.

Ceilalti vor avea doar o grantie de 1 an pentru defecte de fabricatie gen (material fisurat, surub sarit din cauza montajului, astept lista de la fabrica pentru aceste defecte incadrate ca defecte de fabricatie), nu va fi inclusa uzura pentru cei care folosesc anvelope mari, deasemenea spargerea carcasei grupului(aluminiu) nu va fi acoperita.

Eu pe masina(hover) am roti de 31' pe jantele originale fara distantieri, deoarece marimea maxima in manualul masinii este 265/65/17

Sa mor eu daca tu esti consecvent in ceea ce spui de-a lungul timpului pe acest topic. La un moment dat am sa-mi fac timp sa-ti subliniez toate contradictiile din posturile tale.

Link spre post

Este absolut ridicol postul, nivelul tau de cunostinte, faptul ca tu crezi ca dusterul deja are un diferential de acest tip, faptul ca modul AUTO face ceva la 60km/h. Afla si tu ca la 60 km la ora ai un logan in modul AUTO, nu se foloseste puntea spate.

Defapt puntea spate la duster este folosita doar cand deja rotile din fata au pierdut aderenta, dupa ce "calculatorul" observa o diferenta intre distantele parcurse de rotile fata spate, pe AUTO asta se intampla doar cand viteza este mica,pana undeva la 60-70 la ora, nu am gasit aceste date in nici o brosura de magazin, este evident de ce.

Practic masina este o masina cu tractiune fata in orice situatie a unui pericol iminent, o exceptie o face modul 4x4lock care nu poate fi folosit decat pentru a depasi anumite obsacole cu treapta 1 de viteza.

Ai tot dreptul sa aberezi cat vrei tu si cum vrei tu. Dar nu mai vorbi despre masinuta asta Domn' inginer caci se pare ca nu prea ai cunostinte despre ce vorbesti (dar asta am mai spus-o)

Iti repet, poate intelegi! Si la 60 km/h dar si la 80 km/h, sistemul AUTO al Duster-ului ate distribuita (catre spate) a "proportie" de 10% din tractiune in mod constant. In conditiile in care CALCULATORUL simte necesitatea transferului tractiunii catre puntea din spate, o face pana la proportii de 50%-50% chiar si la viteze de 80 km/h.

Incearca sa nu mai vb din brosuri din magazin si poate sa inveti mai multe despre aceasta masina citind ceea ce spune fiecare proprietar de Duster prin diverse Topicuri dedicate din acest forum

Poate ca nu stii dar sistemul blocat de 4X4 (LOCK) se autodezactiveaza la viteza de 80 km/h.

Ganditi va ca totul e logic, daca puntea spate ar fi cuplata pe drum, atunci masina ar avea nevoie ca puntile sa diferentieze, nevand cu ce, neavand diferential central, se foloseste acel ambreiaj multidisc care poate diferetia prin patinare interna insa folosit tot timpul in acest mod s ar distruge inevitabil in maxim 2 zile, de aceea puntea spate doar intervine scurt , DUPA producerea evenimentului cu potential periculos, la viteze mici, cand e rece ambreiajul multidisc, mai are si alte conditii, nu sant astea singurele.

Logica ta nu are nimic de-a face cu tehnologia existenta pe Duster!

Pe Duster EXISTA difererential centar care se mai numeste si Cutie de Transfer!

Link spre post

Sfatul meu, lasand la o parte orice tip de anvelopa, diferential, etc este sa fiti mai atenti cu masina si sa o tratati ca pe o masina cu tractiune fata nu ca pe un 4x4 , pentru ca nu este 4x4 la mersul normal pe drum, si nici un diferential montat in spate nu o sa schimbe situatia asta, pentru ca nu are cum, el nefiind folosit.

Daca nu apareai tu acum cu sfatul asta nici macar nu stiu cum puteam sa ajung la km astia pe care-i are masina mea si nici macar nu stiu cum ajungeam sa fac atatia km cu anvelopele mele de off!

Link spre post

Eu in continuare ma declar interesat de un lsd pentru duster.

Nu vad constructive ironiile aruncate de colegi aici.

Lasati omul in pace poate chiar putem sa facem rost de ceva util.

Eu ill las in pace! poate sa vanda cate vrea!

Astept si eu sa vad testele facute pe masina ta si... poate ca dupa ce ai implinit vre-o 100 kkm cu diferentialul montat cred ca o sa ma conving si eu ca este util.

Eu unul nu sunt dispus sa fac teste PE BANII MEI pentru un producator de piese care are un reprezentant la noi in Romania, pus sa vorbeasca despre o masina pe care nici n-a vazut-o la invartit roata!

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Salut /bun venit in aceasta comunitate.  Poate sunt de folos si altora:
    • Am si eu aceeasi problema cu aceeasi mesaj si mi s-a spus ca 2 senzori nu functioneaza dupa verificarea cu testerul. Am cumparat altii din China si nu s-a rezolvat nimic. 2pcs 284389618R Blind Spot Parking Sensor. Ce model de senzori aveti va rog ca la mine nu au functionat si masina am cumparat-o second hand si nu am siguranta ca sunt senzorii oficiali? Detin un Duster 1.6 cu GPL din 2019. Multumesc. Un sfat ar fi apreciat.
    • Mulțumesc tare mult, Gil! Încerc să „descifrez” detaliile generoase pe care mi le-ai dat. Mecanicul meu mi-a recunoscut deschis că nu se pricepe la partea electrică/electronică dar, cum se mai zicea într-un banc, poate să arunce o privire. De fapt așa mi-a și recomandat: să apelez la un electrician auto care poate traduce rezultatele testului și să ia măsurile care se cuvin. Zi bună tuturor!
    • Legat de motorasul stergator spate vezi discutiile si detaliile (schema electrica, mufa cu descrierea pinilor, verificare, demontare si montare, cod OE, etc.) pe care le-am oferit si in topicul acesta: https://forumduster.ro/topic/7666-pin-out-uch-dacia-duster/ inclusiv procedura de diagnosticare a erorii DTC95A064 = Mecanism de acţionare ştergător geam spate pe care o ai in UCH. Despre celelalte coduri de eroare din calculatoarele masinii doar ca observatie toate sunt intermitente si au un factor comun: tensiunea de alimentare a calculatoarelor . Referitor la cele din injectie iti atasez doar ca exemplu procedura de diagnosticare pentru DTC056016 si DTC00871C, celelatre trei se refera tot la rampa de injectie (si trebuie verificate cateva componente), DTC1525F3 este o consecinta a acestora, iar despre DTC038096 gasesti foarte multe experiente, informatii, detalii (pe care le-am oferit si eu) pe acest forum, fiind o eroare destul de des intalnita. Tot doar ca observatie acel “mecanic” la care ai apelat (“… merg la mecanicul meu să îl pună pe calculator și eventual să rezolve problema cât de repede se poate”) si care a facut diagnoza cu acel tester multimarca putea foarte bine sa faca si cateva verificari simple si sa elimine din variabile, pentru ca aceste coduri de eroare pot avea cauze de natura atat electrica cat si mecanica. Sugestia mea este sa vezi ce spune, face, rezolva sau nu si acel electrician la care vei apela (“Cred că trebuie să merg la un electrician.”), iar daca mai ai nevoie de ajutor, informatii si detalii pot sa le ofer punctual cu mare drag. Bafta!
  • Creează nouă...