Sari la conținut

Cu Dusterul prin Germania, Alpii austrieci si elvetieni

Postări Recomandate

• Răspunsuri 68
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Deschid si eu acest topic cu excursia facuta in 2012 cu Dusterul (cu cortul pe masina) prin Austria, Germania si Elvetia.

Vigneta austriaca o poti lipi doar sub oglinda sau in stanga sus. este desenat si pe vigneta. Cat despre campiguri, ai o multitudine de optiuni. te poti duce la campinguri speciale de tineret unde cei

In Slovacia pentru mers pe autostrazi trebuie vigneta:   "Taxele pentru autostrăzi se plătesc sub forma vignetelor, care se lipesc pe parbrizul maşinii. Aceste vignete se pot cumpăra de la fiecare p

Posted Images

Ideea de baza e pana la urmă ca o săptămână e foarte puțin pt mers cu mașina. Dacă era Grecia era cum era dar pana în Spania e cam tripla distanta.

Sent from my Samsung Galaxy S6

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

@dr_dumi, eu n-am fost, dar ma racaie si pe mine ideea :)

Google maps zice ca sunt ~2229km pana in Barcelona, de exemplu.

Considerand un consum mediu de 6% => ~230eur motorina ( 1.7eur/l, nu stiu cat e, am pus asa din burta) doar la dus.

Ma gandesc la o medie de 500km pe zi ca sa mai si vezi ceva => 4-5zile, deci sa zicem cam 4 nopti cazare => ~90x4=360eur ( chiar la cele mai nepretentioase hostel, din auzite, n-am cautat serios).

Ma e si mancarea, sa zicem 5x50=250eur.

Vizitat prin Barcelona, mai cheltui ~100-150 eur.

Drum de intoarcere, daca vii continuu sau max. cu o oprire 230+(90)+50=370eur (280eur)

Total = 1306eur maxim.

Deci cunostinta ta a cheltuit mai economic decat estimez eu ( daca a fost 1000eur dus-intors).

ai uitat taxele de autostrada. In Franta les autoroutes sunt realizate in regim PPP, tronsoanele de drum sunt taxate. O solutie sa eviti autostrazile, dar te omoara restrictiile de viteza. In Franta mai mult de 139 km/h nu poti pe autoroute ca te halesc jupanii cu radar laser camuflati in masini civile care stau pe cate-un damb la 1 km in afara soselei si te halesc spot. Daca ai tempomat esti un fericit. altfel intepenesti cu piciorul pe acceleratie. Si depasirea o faci tot cu 139 km/h, altfel daca te-au halit, ie bai mare.

In Ilalia la fel cu autostrazile, mergi 20 km si tac-pac 7-12 EUR. Nu mai stiu in Spania cum e, dar sfatul meu mai documenteaza-te. Daca treci prin Elvetia, 120 pe autobanda e sfant. In tunel daca zice 70 acolo stai cu acul, altfel te halesc. Pe mine m-au halit cu 10 km/h peste.

Editat de mustermann
Link spre post
  • 3 weeks later...

Pana la urmă plecam mâine într-un mic roadtrip prin Ungaria Austria și Germania, și este un aspect pe care nu l-am luat în calcul și nu știu cum este reglementat. Am voie cu stația pe mașină în țările astea? Apreciez răspunsul vostru.

Sent from my SM-G800F using Tapatalk

Link spre post

Mulțumesc pentru răspuns. În alta ordine de idei, fiind prima oara când merg sa stau la cort, a mai fost careva la Balaton la camping? Am sa stau cam 2 zile în Ungaria și eram curios oare câți forinți de-ai lor sa schimb?

Sent from my SM-G800F using Tapatalk

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...