Sari la conținut

Insonorizare Dacia Duster

Postări Recomandate

• Răspunsuri 131
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Stiu ca este un  Topic mai vechi, dar am facut si eu o izolare fonica pe un Duster MK1, 2011.   Personal sunt ultumit, am izolat:   - Pod Pedalier de la parbriz pana sub scaun pasa

Salut, stiam ca trebuie sa raspund cuiva, undeva.Nu am facut nimic nici macar nu am apucat sa iau cheder, in schimb mi-am comandat Duster, sa nu mai fiu intrus

Difuzoarele spate (Nissan) pe 165mm sunt aceleași de pe față de la Logan II,  duc 15W RMS decent. În rest muncă inutilă, setul de la Focal e plug&play (mufe și nituri), nu ai nevoie de insono

Posted Images

• 1 month later...
  • 4 months later...

Eu deocamdata vreau sa insonorizez cele 4 usi (pentru a imbunatati sunetul difuzoarelor), si vreau materiale de calitate, eficiente cu care se lucreaza usor. Studiind tutorialele de pe net am ajuns la concluzia ca urmatoarele 2 sunt cele mai populare:

Dynamat Xtreme (cel mai popular dar si cel mai scump)

Silent Coat (la jumatate de pret fata de Dynamat si la fel de eficient - parerea multora din domeniu)

A folosit cineva Silent Coat? Lucrarile de aici (nu reusesc nicicum sa pun linkul de pe forumul be-loud.ro) mi se par foarte bine executate, materialul pare usor de aplicat, si rezultatul final chiar arata bine - despre eficienta lui nu am dubii. Pareri?

ps - Poate cineva sa ma ajute cu o poza cu usa spate cu panoul scos, ca eu n-am gasit...

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Daca gasesti si un tutorial de instalare a lor ar fi excelent. Am vazut eu ceva pe tutorialelogan insa am vazut ca dupa ceva timp i s-au dezlipit.

La atelierul unde voi aplica foliile, mi-a zis ceva de genu 10-15 lei coala si ca ar trebui cca 3-4 coli de usa. Nu am intrebat ce material foloseste. Ca si recomandare, ar fi mai bine sa faci singur aceste operatiuni sau sa te duci la o firma semi-specializata?

Link spre post

Poate de vina este HU. Ar fi fost interesant sa montezi si alte boxe mai mari, mai puernice, mai scumpe sa auzi ce fiferenta este la aceastea.

Exact ca tine ma gandeam si eu: sa fac insonorizarea intai si apoi upgrade la boxe. Insonorizarea o voi face la un atelier in acelasi timp cu montajul foliilor.

Mi-a zis unul dintre baieti cu care am vorbit si care e tuner de meserie, ca a vazut logan cu scula de 500 eur care suna tare de-ti spargea timpanele DAR PROST din cauza lipsei insonorizarii...

De cealalta parte a avut pe mana si logan ph1 (!) insonorizat cu boxe de 13 schimbate care suna foarte frumos.

El mi-a atras atentia ca odata ce incep sa investesc in sunet, nu ma mai opresc la 300 eur :) Ca deja pe portiere insonorizate e pacat sa pui boxe de 100 lei, apoi daca tot pun ceva mai scump atunci sa fie varianta "sistem" cu tweetere separate si filtre montate etc :)

L-am asigurat ca nu e cazul meu, eu doar vreau un sunet decent, nu tuning. Nu m-as fi apucat asa cum nu am modificat nici instalatiile stoc de pe celelalte masini, dar la Duster e musai ca nu suna frumos si tin prea mult la el sa-i permit sunetului sa-mi strice buna dispozitie de la volan... :) Si daca tot trebuie sa investesc cu acest scop atunci vreau o rezolvare definitiva, si de calitate...

Daca gasesti si un tutorial de instalare a lor ar fi excelent. Am vazut eu ceva pe tutorialelogan insa am vazut ca dupa ceva timp i s-au dezlipit.

La atelierul unde voi aplica foliile, mi-a zis ceva de genu 10-15 lei coala si ca ar trebui cca 3-4 coli de usa. Nu am intrebat ce material foloseste. Ca si recomandare, ar fi mai bine sa faci singur aceste operatiuni sau sa te duci la o firma semi-specializata?

Materialul de 15 lei / coala sigur nu face parte din categoria de care vorbesc eu, dar asta nu inseamna ca nu este bun. In locul tau m-as documenta un pic despre material inainte sa ma apuc. Eu daca o sa am timp, voi face personal lucrarea - dar eu sunt genul DIY, chiar imi plac aceste provocari, pacat ca nu prea mai am timp de bricolat. Altii sunt genul care apeleaza la meseriasi si pentru schimbarea stergatoarelor... Fiecare cu partea lui de adevar.... Important este sa-ti gasesti niste meseriasi de incredere, care traiesc din prestigiul lor profesional - ei sigur se vor stradui sa faca treaba buna.

Link spre post

Ma uitam la Silent Coat si cam pe la 9 lei ajunge coala. Desigur nu iti ajung 4 coli la usa, cred ca minim 10-15 coli.

Si mie imi place sa bricolez nespus. De exemplu, cotiera la Duster am pus-o singur, si stim cu totii cat de greu se monteaza.

Ce frica am e ca dupa montaj, foliile sa se dezlipeasca sau mai rau, sa apara rugina in urma apei care nu se evacueaza cum trebuie.

OT: in mod sigur avem ce discuta la IND ;)

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...