Sari la conținut

Taxa poluare/mediu pentru Duster SH luat initial din RO, fabricatie iunie 2010

Postări Recomandate

Am nevoie de ajutor din partea celor care au idee ce as putea face mai departe.

Se ia urmatoarea situatie: pe data de 5 februarie am cumparat o Dacia Duster, masina luata din Romania de primul proprietar(vroiam doar sa subliniez ca nu a fost adusa din afara), fabricatie iunie 2010

Am facut identificarea la RAR, am trecut-o la financiar pe numele meu, am facut si rca pe numele meu in vederea inmatricularii si de aici incepe "distractia"

- Vineri 8 februarie am fost la inmatriculari in Pipera doar ca nu mi-au acceptat dosarul pentru ca in 2010 nu s-a platit taxa ca asa a vrut statul dar acum eu trebuie sa platesc asadar sa ma duc la Administratia Finantelor Publice Sector 6(de care apartin) sa depun o cerere pentru calculul taxei, sa o platesc si sa adaug la dosarul de inmatriculare copii dupa decizia de plata si chitanta ca am platit.

- Luni pe 11 februarie am fost la Administratia Finantelor Publice Sector 6 si dupa ce-am stat la cateva cozi am depus "cererea" pentru a se: 1. verifica daca cumva s-a platit si recuperat/nerecuperat taxa de catre vechiul proprietar(nu era cazul pentru ca nu se platise atunci asa ca nu avea nici ce sa se recupereze dar ma rog, procedura sa zicem) si 2. sa imi dea decizia de plata pentru cat ar trebui sa platesc eu taxa acum+normal sa o si platesc ca sa le pot duce astora de la politie hartiile si sa termin cu inmaticularea ==> timp de asteptare 1 saptamana pentru treaba asta

- Luni pe 18 februarie am ridicat de la ei o hartie semnata, stampilata,etc in care scria ca in 2010 conform nu stiu carei legi sau articol de lege nu a trebuit platita si asadar claseaza cererea mea ca nula ca nici eu nu as avea nimic de platit

- Tot luni pe 18 am fost iarasi la inmatriculari in Pipera...stat la coada vreo 20 minute si am primit acelasi motiv de respingere: "domne nu intelegi ca trebuie platita taxa??" Ii spun ca am inteles si ii scot din teancul de acte pe care-l avea in fata foaia de la Administratia Finantelor Publice. Dupa ce se uita pe ea nu se sfieste sa exclame "Aia a fost o proasta, sunt niste idioti aia" si apoi sa-mi spuna ca pe ei nu-i intereseaza si ca no matter what eu trebuie sa le cer alora si sa le spun in mod express ca VREAU sa platesc taxa si sa imi scoata decizia aia pt plata taxei.

- Tot luni am ajuns iarasi la Administratia Finantelor Publice Sector 6 unde dupa ce-am stat iarasi la o coada(nu foarte lunga de data asta) a trebuit sa completez iarasi o cerere ca ei sa calculeze cat trebuie sa platesc taxa. Mi-a zis tanti aia ca nu ar trebui dar i-am spus ca asa mi s-a spus la politie deja de 2 ori.. ca trebuie ==> timp de asteptare 2 zile

- Marti 19 februarie ma suna o doamna de la Administratia Finantelor Publice sa-mi spuna ca defapt am depus cerea gresita si ca trebuia sa depun cererea prin care ei sa-mi spuna ca in 2010 nu se platea taxa si nici eu nu ar trebui sa platesc acum. Ii spun ca asta o am deja de la ei si ca nu mi-a fost primita la politie. Mai butoneaza pe acolo si imi spune ca a reusit sa faca un calcul si ar costa 540 lei taxa si sa ma duc maine asa cum fusese initial stabilit

- Astazi SURPRIZAAAAA: nu ii da voie aplicatia/programul pe care-l folosesc sa scoata nici un fel de calcul de taxa oficial pentru masina in discutie(probabil tocmai pentru ca nu ar trebui platita??!?) si imi spune ca sa insist la politie sa imi accepte dosarul iar in caz contrar probabil sa solicit cine stie ce audieri la ei si sa imi dea de la inmatriculari o hartie care Administratia Finantelor Publice in care sa fie specificata exact legea pe baza carei cer ei ca eu sa platesc taxa

Din cauza ca nu pot sa imi iau liber sau sa ma invoiesc la nesfarsit de la job o sa trebuiasca sa fac o procura catre altcineva care sa alerge pe unde o mai trebui alergat in numele meu.

Trecand peste asta in acest moment sunt disperat si nu mai stiu ce dracu' sa fac sa inmatriculez odata masina.

Foarte pe scurt:

- 2 vizite la politie, in ambele mi-au dat rapid cu sutul ca nu ii intereseaza si trebuie sa platesc taxa(chiar daca la a 2-a vizita aveam deja si hartia aia minune de la administratia financiara)

- 4 vizite la Administratia financiara in care doar ca nu le-am cazut in genunchi sa-i implor sa platesc taxa...concluzie: nu domne, nu trebuie sa platiti nimic, insistati la politie

Astept parerile si sugestiile voastre, aici sau pe PM daca nu se poate pe thread

Daca am deschis topicul unde nu trebuia imi cer scuze si rog a fi mutat.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 23
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Este cam offtopic comentariul meu dar il spun cu fermitate: "in felul asta nu dam inainte !!!"

M-am lovit si eu de incompetenta diverselor institutii ...cred ca ce a zis masiu e ok ..asteapta noua taxa din calculele mele o sa te coste 110 eur daca e sa o platesti dar ziceau astia ca cine a platit taxa sub orice forma din 2007 incoace acum nu mai plateste

Si taxa la masina asta a fost 0 ...deci a fost platita ..0 ce-i drept dar a fost "platita"

Link spre post

Multumesc pentru sugestii.

Imi este scarba de toata situatia asta in care te pun scumpele noastre autoritati. Pun pariu ca daca aveam orice cazan adus din afara nu era nici o problema, plateam XXXX euro, le umflam buzunarele si totul era ok.

In alta ordine de idei, mi-am luat pana la urma un avocat...suna a fite dar din cauza faptului ca astia ma trateaza ca pe un gunoi si chiar nu pot sa ma invoiesc de la job oricand au ei chef sa ma plimbe de colo-colo prefer sa-i platesc avocatului banii de taxa(ca aproximativ pe acolo este onorariul) dar macar sa am dracului masina inmatriculata.

Va tin la curent cu ce se mai intampla daca sunteti curiosi...

Maine se va duce domn'soara avocat la ei(@inmatriculari Pipera) cu toate hartoagele pentru inmatriculare si o sa vad ce se mai intampla.

Link spre post

Taxa de polutie pentru euro 5 in 2010 a fost platita si a fost in valoare de zero lei ca asa zicea legea la data respectiva. Pune-l pe idiotul de la Pipera sa-ti dea in scris ca nu vrea sa-ti inmatriculeze masina desi i-ai dus hartia de la finante. In caz ca nu-ti da hartia, ia-i numele si du-te in audienta la seful lui. Daca-ti da hartia, du-te in audienta si cere-i sefului lui sa ia masuri impotriva incompetentului. Eventual il si poti filma cand refuza sa-ti dea hartie scrisa sau sa-ti inmatriculeze masina cu toate actele in regula in fata.

Succes!

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Știe cineva dacă se pot activa și alte funcții în afișajul de bord? M-ar interesa de ex temperatura ulei, presiune exacta roti etc.
    • Salutare, Amortizoarele se inlocuiesc pereche pe axa,asa ca trebuie sa le schimbi pe ambele punte spate. Te sfatuiesc sa pui amortizoare OE sau Monroe.Ambele sunt agreate de Renault.La 4x4,amortizorul are flansa fixa cod 543A06915R, trebuie 2 bucati.Se inlocuiesc cu masina pe elevator sau pe canal.Operatia dureaza in jur de o ora per roata.Se lucreaza sub autovehicul spate si in portbagaj.Atentie la scoaterea arcului de pe amortizorul vechi si montat arc pe amortizorul nou.Trebuie presa si banc de lucru pentru evitarea accidentelor de munca.                                                Service „Bun si Ieftin” nu exista.Ieftin doar la un mecanic care ti le schimba in fata porti ,cu lucru pe genuchi.                   Atentie, dupa inlocuirea amortizoarelor pe axa spate,la 4x4,este recomandat sa se faca geometria rotilor si vei vedea ca sau schimbat valorile fata de cele din fabrica.   Spor la treaba    
    • Salutare! Am o Dacia Duster 2 1.6 SCE 4×4, fabricată în 2018, și am observat că un amortizor de pe puntea spate are scurgere de ulei, deci cel mai probabil este compromis și trebuie înlocuit. Situația curentă: Amortizorul spate prezintă pierderi de ulei/gaz și necesită înlocuire. Întrebări pentru comunitate: Ce coduri OE originale ați folosit sau știți sigur că sunt corecte pentru amortizoarele spate la Duster 2 4×4 (2018)? – Am identificat ca posibil corecte codurile 562107298R și 562103964R; confirmă cineva din experiență? Ce producători aftermarket recomandați pentru amortizoarele spate pe acest model? – Mă interesează experiențe reale legate de fiabilitate și comportament în timp. La schimbarea amortizorului spate, ce alte piese ați înlocuit sau recomandați să fie verificate / schimbate preventiv? – flanșă superioară? – burduf de protecție și tampon de limitare? – bucșe de prindere / șuruburi? – alte elemente specifice punții spate la Duster 2 4×4? Recomandați un service bun și ieftin pentru înlocuirea lor în București? Orice informație din experiență directă este binevenită. Mersi mult!
    • Iar pentru cine doreste atasez si procedura din care au fost date cele doua poze, dar sunt mai multe:
    • Am un bun prieten care lucreaza pentru un producator de transmisii /cutii de viteze, mi-a oferit multe date, cifre si cazuri concrete referitoare la schimbul de ulei, span, uzura componentelor, reclamatii, etc. ..., ceea ce am scris (inclusiv cu bold) ramane valabil. Repet, depinde care este cauza acelui "zgomot deranjant", functie de aceasta se poate schimba si demonta /monta mai putin sau mai mult si sper sa nu ajungi la acele saibe =pozitia 17 (pe care le-ai mentionat si insistat cu ele) pentru ca atunci destul de probabil ca vei mai avea cateva "provocari" (si nevoie de mai multe extrase din Dialogys), iti doresc sa fie ceva simplu si usor de identificat si schimbat, plus ca important poate sa fie asa cum am scris si identificarea cauzei radacina (nu doar "constatarea" si schimbarea componentei defecte). Spor si bafta!
  • Creează nouă...