Sari la conținut

Interval schimb ulei Duster 1.0 GPL 2022

Postări Recomandate

Vă salut! Din iunie 2022 sunt posesor al unui Duster Eco G și as dori sa știu dacă alți colegi au respectat intervalul schimbului de ulei, la 30000 km sau 1 an, așa cum recomanda reprezentanța. Am reviziile incluse, nu am întrebat la reprezentanță dacă pot să l schimb mai devreme, contra cost, dar mi se pare o perioadă cam mare. Mă bate gândul să l schimb pe la 10-15000 km pentru că la un an o să am aproximativ 22-23000 km rulați. Ce părere aveți? Cum ați procedat? Mulțumesc! 

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Salut! Eu din decembrie 2021 am varianta 1,5dci 4wd si intervalul reviziei este de 25.000 sau 1 an. 

Tocmai astazi o sa trec de 25 mii, am facut programare la revizie dar numai pe 5 decembrie . Pana atunci o sa mai fac cam 1000 1200, le-am zis celor de la servis si au zis ca nu este nicio problema. Legat de dorinta posesorului de a schimba mai repede , nu stiu, probabil ca se poate , mai ales ca este in garantie si cu reviziile incluse.

Editat de nicuadrian13
Link spre post

Uleiul ala nu tine mai mult de 15.000 km. Adica el "tine", dar nu mai are aceleasi proprietati.

O sa cedeze ceva in perioada de garantie ( 3-5 ani ) ? Nu. O sa cedeze dupa ? Mai mult ca sigur, timpul o sa iti demonstreze asta.

Au facut alti romani teste cu uleiurile de la motor, grup, diferential, luand in calcul numarul de km, durata ( anul ) cat si mediul de exploatare ( on sau off-road ).

Fiecare face ce vrea pana la urma.

Ca sa intelegi contextul - in 2019, unele masini aveau intervalul de revizie la 10.000 km/an, altele la 20.000 km/an, desi vorbim despre aceleasi motorizari. In acelasi an, 2019, s-a stabilit ca ramane pana la urma 20.000 km/an, pentru toata lumea, adica atat cele noi cat si mai vechi. In 2020, aceleasi motorizari din 2019 sau mai vechi, trec acum la 30.000 km/an. Deci sa recapitulam :

2018-2019 -> 10.000 km/an

2019-2020 -> 20.000 km/an

2020+ -> 30.000 km/an

Stii care-i motivul ?

Clientii care se plangeau ca de ce se schimba asa de des, ca-i scump etc. Asa ca Renault/Dacia a livrat.

Sa mai discutam despre cei care si-au luat pachetul "5 ani fara griji", unde aveau reviziile si consumabilele incluse in pret ? Adica Dacia/Renault trebuia sa faca revizia din propriul buzunar, la fiecare 10.000 km, kilometrii pe care unii ii faceau mai repede de 1 an ? Ce economie crezi ca o reusit sa faca Dacia/Renault cand au crescut numarul de km ?

• Like 2
  • Mulțumesc! 1
Link spre post
  • 2 months later...

Scimburile de ulei la un autoturism nu trebuie sa depaseasca 10-15.000 km. Nu exista schimburi la 20-25.000km - tehnic nu este corect (sunt inginer electro-macanic, promotie 1986); la cutie personal schimb la 50.000km. Am vut masini cumparate noi si vindute la 330.000 km, dupa reparatii minore (la ultima am schimbat un senzor si un rulment NUMAI). Schimburile si reparatiile le-am facut NUMAI la service si numai cu piese originale. Si masinile au ''tinut''. Acum, fiecare face exact ceea ce doreste cu propria sa investitie !

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...