Sari la conținut

Zgomot volan Duster 1.3 TCE

Postări Recomandate

Buna ziua,

Detin un Duster 1.3 TCE fabricatie 2019 si pana acum masina s-a comportat exemplar fara a avea nici cea mai mica problema.

Astazi insa am observat un zgomot la rotirea volanului, un zgomot ca de "arc". Zgomotul se aude indiferent cat de rapid sau incet se roteste volanul sau daca se roteste pe loc sau in miscare.

Din exterior nu se aude absolut nimic.

Orice sugestie este bine venita.

Zgomotul se aude cumva de la coloana de directie, dar se aude de la sectiunea de sub bord nu cea care iese pe la pedalier.

Ma poate ajuta cineva?

Multumesc frumos!

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Posibil să se audă de la spiră de airbag/claxon/butoane pe volan, eventual din servodirecție (e electrică pe coloana de directie în spatele TdB-ului)

Dacă mașina are garanție folosește-o, piesele nu sunt ieftine

TdB = tablou de bord

Link spre post
  • 2 weeks later...

S-a finalizat operatiunea.

In urma constatarii s-a propus de catre reprezentanta inlocuirea coloanei de directie.

Uzina a fost de acord si s-a demarat procedura.

In prima faza imediat dupa schimbarea coloanei de directie zgomotul tot se manifesta, dar a fost depistat un surub de la consola pe care se fixeaza coloana de directie care nu era/nu mai era strans.

Acum la preluarea masinii zgomotul nu mai este prezent, tind sa cred ca reglarea volanului sus/jos fata/spate merge putin mai greu (dar foarte foarte putin sesizabil fata de cum era inainte).

Din pacate am gasit si 3 suruburi care probabil nu au mai fost montate.

Acum daca chiar a fost schimbata coloana de directie sau doar s-a strans surubul + vaselina nu prea am de unde sa imi dau seama.

Editat de mihai20005
Link spre post

1. Coloana de directie nu se unge, doar corpul motorului de servodirecție e plin de ulei+vaselină dar din fabricație, ungerea ulterioară e imposibilă

2. Pentru schimbarea coloanei de direcție, trebuia demontat volan, TdB (tabloul de bord) + toate plasticele de sub volan (capacul de siguranțe).

Link spre post

Multumesc t0rquemada!

Aparent se pare ca au umblat la plasticele de sub volan.

Acum observ ca are un mic joc dreapta-stanga  "cutia" formata din cele 2 plasticele care imbraca manetele de semnalizare si stergatoare parbriz.

Ca sa ma fac mai bine inteles...

Nu apuc volanul ci prind cu mana dreapta zona unde ar fi trebuit sa intre cheia si cu mana stanga zona imediat din spatele manetei de semnalizare. Daca misc cu dreapta in sus si cu stanga in jos sau invers are un mic joc. (nu mai retin daca inainte il avea sau nu, dar ma gandesc ca cele 3 suruburi ramase ar putea fi de pe acolo).

Daca las in jos piedica prin care se poate regla volanul in sus - jos / inainte-inapoi acest joc pare ca e putin mai mare.

Ai idee de la ce ar putea proveni? Nu e deranjant, nu se aude nimic, doar ca imi sta pe "cap" stiind ca se misca.

Editat de mihai20005
Link spre post

Din poziția normală a volanului, întorci volanul 180 de grade spre stânga sau dreapta, și zona orei 6, unde acum ai vizibilitate, vezi dacă ai 2 suruburi puse în cochilie (plasticele ce acoperă manetele), dacă le ai cel mai probabil spira nu e strânsă suficient pe coloana de directie - deci chiar au umblat acolo

Link spre post

Sunt cele 2 suruburi.

Ma gandeam ca poate cochilia mai este prinsa pe undeva prin spate sau lateral si poate de acolo sunt suruburile.

Suruburile gasite sunt negre si au cap torx.

In afara de cele 2 suruburi de "sub" volan ar mai fi pe undeva montat acest tip de surub?

Mai pot sa mesteresc eu ceva sa remediez?

Editat de mihai20005
Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...