Sari la conținut

Postări Recomandate

Dosaru ala de fapt sunt 3 dosare, unu cu poluarea, unu cu fiscu, si unu cu inmatricularea, pe mine daca tin minte m-a costat 350 de mii vechi cu copii cu tot, plus aranjarea actelor, ca se uita politaiu de la inmatriculari urat la mine daca nu sunt ordonate in functie de anuntul lipit in fata ghiseului de inmatriculari. Plus un dosar cu sina pentru fisc. Plus ca fisa aia de inmatriculare se dactilografiaza, asa ca nu scapi de masina antica de scris. Nu le tin partea ghiseelor de preinmatriculari (capuse :-) ) dar m-a scutit de ceva batai de cap.

Ps: La mine una din conditiile puse dealerului pentru a achizitiona masina de la el a fost cartea de identitate securizata asa ca am evitat o plimbare pe la RAR.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 187
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Da corect, greșeala mea.   Sent from my SM-G900F using Tapatalk    

Va salut domnilor! Va urmaresc de ceva vreme si acest forum a avut o mare contributie in achizitionarea noului meu Duster. L-am inmatriculat ieri si pot sa va spun cat a costat: Duster Laureat 1.5

Dr_dumi, exact prin asta am trecut si eu in iunie, la sectorul 2. Aveam copie de pe carte trimisa de fabrica, nu mi-au acceptat dosarul la anaf fara original; a durat 3 zile calculul, in ziua 3 (joi)

Posted Images

Stiu Jay dar pentru mine a fost destul de comod, in noianul de documente necesare biroul ala a fost super, a facut tot ce trebuie si mi-a scris pe un biletel unde sa ma duc cu fiecare dosar in parte plus ce taxe sa platesc, valoarea lor, si unde anume se platesc. In plus la sfarsit m-am intors la acelas birou si a pus toate actele in ordine. La inmatriculari a fost totul ok. Si la 16 mil 350 de mii a fost o bagatela. In plus dupa 2 ore de stat la coada intr-o caldura infernala sa nu iti aprobe dosarul ca iti lipseste o semnatura sau o copie deja e prea mult pentru mine.

Singurul formular completat de mine a fost fituica de la CEC (ordin de plata) pentru plata taxei de inmatriculare, si diverse semnaturi.

In total exceptand cele 4 zile pentru calculatia taxei de poluare, totul a durat cam 4 ore de alergatura si stat la cozi.

Numerele le-am primit a doua zi, fara coada, si certificatul de inmatriculare dupa 3 zile prin Posta Romana.

Link spre post

Tocmai ce am terminat si eu procedurile de inmatriculare, acestea sunt (motorizare diesel, EURO 5):

1.TAXA POLUARE (25 mai - 29 mai)

-cerere calcul taxa pt emisii poluante (taxa mediu) - depusa la ADMINISTRAŢIA FINANŢELOR PUBLICE SECTOR 2 (Str. C.A.Rosetti) - am depus cererea vineri 25 mai si am ridicat decizia marti 29 mai, deasemenea am achitat taxa de 709 RON

DURATA 5 ZILE

2.Am completat si vizat FISA DE INMATRICULARE (in data de 25 mai)laADMINISTRAŢIA FINANŢELOR PUBLICE SECTOR 2 (Str. Avrig Gara de est)

DURATA 1h30min

DOCUMENTE NECESARE:

-fisa de inmatriculare redactata (exista un birou)

3.Am securizat CARTEA DE IDENTITATE A VEHICULULUI (in data de 28 mai) (CIV) RAR Voluntari - nu se inspecteaza masina

DURATA 30min

4.Platit TAXA INMATRICULARE ~50 RON, platita la oficiul postal. - DURATA 15min (in data de 29 mai)

5.Platit taxa certificat inmatriculare ~38 RON la sucursala CEC - DURATA 10min (in data de 29 mai)

6.Pregatire dosar pt inmatriculare - 10 min - la un birou pe langa sediul drpciv.ro - DURATA 10min COST 15RON (in data de 29 mai)

7.Depunere acte la ghiseul DRPCIV - DURATA 30min (in data de 29 mai)

8.Ridicare placute inmatriculare si acte de la politie dupa 2h - DURATA 2h (in data de 29 mai)

Ca fapt divers: vizarea fisei de inmatriculare, securizarea CIV , depunerea actelor la politie se pot face intr-o zi.

Acte necesare:

Taxa poluare: cerere tip + factura original si copie, CI original si copie

Securizare CIV: CIV, copie CIV, copie CI

Vizare Fisa Inmatriculare:

-cerere tip, fisa de inmatriculare completata + copie, copie CI, copie factura

Documente pt inmatriculare:

Cererea tip

Cartea de identitate a vehiculului

Fişa de înmatriculare vizata

Factura

RCA copie si original

Documente taxa pe poluare - chitanta si decizie

Chitanta taxa inmatriculare

Chitanta certificat inmatriculare

CI original + copie

Total costuri: aprox 820 RON

Pasii de la punctele 1-5 pot fi facuti in mod independent, adica nu depind unul de altul.

RCA-ul nu l-ai pus ca valoare in calcule? ce-i drept e diferit de la persoana fizica la firma...

Link spre post

Pentru numerele provizorii îţi întocmeşte dealer-ul o asigurare RCA de 30 zile…este oarecum obligat.

Partea bună la numerele provizorii este că te scuteşte de plata rovignietei. :)

Link spre post
  • 1 year later...

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...