Sari la conținut

Dacia Duster hybrid - Duster Electricway 4WD

Postări Recomandate

prin februarie 2008 am vazut la un auto-show pe alte meleaguri, alti studenti, de la U of T, mai norocosi si mai finantati ce se jucau cu electric concept car.

deci nu e nimic nou sub soare. pana si Chevrolet dupa ce a anuntat cu surle si trambite ca "Volt" e primul vehicol electric 100% ... l'au scos tot hybrid.

singurul hybrid cu care am avut nesansa sa merg e toyota prius, ... un gunoi. :arrow:

prius, volt, mivo etc sunt vehicole de talie mica si se preteaza mai bine la conceptul hybrid. bravo studentilor de la ... U of P, dar trebuiau sa mearga pe ceva mai mic, maine poimaine o sa scoata si ferarri sau mclaren hybrid ... :lol:

sper ca dacia sa puna "desprafuitorului" un motor mai mare si sa schimbe pic consola centrala, cum bine spunea un alt comentator

ar fi un inceput bun, bateriile se preteaza mai bine la moleculare decit la vehicole utilitar sportive ... :arrow:

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 27
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Acum vin si eu cu o intrebare - ar fi rentabil sa platesti curentul electric cat se incarca acumulatorii sau sa platesti motorina.

ma gandesc ca daca bateriile consuma un curent electric la incarcare mai mare decat dak ai alimenta de la o benzinarie cu motorina deja acest proiect ar fi un mare kix.

Link spre post
Initial m-a umflat rasul cand am citit ca are autonomie de 50 Km. Dar pe urma m-am gandit ca intr-o zi de mers prin oras nu fac 50 Km, deci ar fi chiar util.

Iti spun eu ca in oras nu are autonomie nici macar 50km.

La un moment dat se discuta de un model hibrid de la BMW care avea autonomie 7--8km.In general masinile hibride sunt niste mari gogorite cine poseda asa ceva stie.Atentie fac un pariu cu cine se ofera(pun la bataie 1000E) Dusterul nu are autonomie in oras decat maximum 10---15km

Cele scrise de mine aici vor ramane pana cand cineva care va achizitiona un astfel de Duster va comfirma sau infirma ce am spus.

Link spre post

Cred ca faci o confuzie intre hybrid si electric.

Este foarte adevarat ca in modul electric ai o autonomie foarte mica (1,2 3 km), 7-8 e deja super, insa in mod hybrid adica electric + motor termic autonomia creste, deoarece la plecarea de pe loc este folosit modul electric (pt scurt timp) iar apoi intra motorul termic...lucreaza in tandem cumva.....

Link spre post
Cred ca faci o confuzie intre hybrid si electric.

Este foarte adevarat ca in modul electric ai o autonomie foarte mica (1,2 3 km), 7-8 e deja super, insa in mod hybrid adica electric + motor termic autonomia creste, deoarece la plecarea de pe loc este folosit modul electric (pt scurt timp) iar apoi intra motorul termic...lucreaza in tandem cumva.....

nu face confuzie, e vb de cat timp tin doar bateriile, cu motorina in rezervor oricum merge mai mult de 50 km, nu ?!

e un cross over destul de greu plus baterii = inertie mare si cu trafic intens, cu sute de semafoare ... do the math

by design, la un hibrid motorul electric intra cand comp de bord sesizeaza consum mare de carburant ( viteza mica si regim dinamic ) no in lupta asta cu inertia mare a masinii bateriile se duc repede. e un pic de tichie de margaritar pe chelie de duster.

e fumos conceptul dar nu se justifica diferenta de cost si apoi mentenanta ridicata

:arrow:

Link spre post
Acum vin si eu cu o intrebare - ar fi rentabil sa platesti curentul electric cat se incarca acumulatorii sau sa platesti motorina.

ma gandesc ca daca bateriile consuma un curent electric la incarcare mai mare decat dak ai alimenta de la o benzinarie cu motorina deja acest proiect ar fi un mare kix.

cica, curentul, il platesti pe factura, luna viitoare deci.... acum nu platesti nimic. Autonomia lasa de dorit, nu stiu cum ar fi un drum Bucuresti - Brasov in aproximativ 18-20 ore.

Link spre post

Face confuzie intre FULL ELECTRIC si HYBRID la asta m-am referit.

FULL ELECTRIC: masina este propulsata NUMAI de motorul electric (evident bateriile te tin 1, 2 km)

HYBRID: masina este propulsata de ambele motoare (electrice + termic) dupa cum considera controllerul

Referitor la greutatea dusterului, pai ce sa mai zici de Lexus RX atunci?

V12KOrnohiM

hIiQmK1rD4k

Link spre post

Am vazut un calcul facut la o masina (opel cred) cu motorul termic in serie (e folosit doar ca generator, nu ca la hibrid - propulsor). Ei garantau o autonomie doar electric pe baterii, de 120km si max 80 km/h, autonomie care se putea extinde la 500km folosind motorul termic. Pentru incarcare rapida, 2 ore, se foloseu 4 Kw.

Va las pe fiecare sa faceti un calcul in functie de consumul fiecaruia.

Nu mai vorbesc de varianta incarcarii lente de la un alt set de baterii, incarcate prealabil in timpul zilei de la un panou solar, sau una din variantele alternative.

Decat sa investeasca banii de la stat in armament, e mai bine sa le dea la niste studenti sa se joace putin, cine stie, poate iese ceva?

Eu unul astept cu nerabdare sa se puna la punct tehnologia.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...