Sari la conținut

Duza spalator luneta infundata

Postări Recomandate

@gratian  , in urma cu trei ierni am pus si eu un un lichid de spalare aiurea (de la Kaufland), pe duza de la luneta iesea ca o pasta cu “gogoloase” (sau “bilute”), l-am schimbat imediat (nu s-a infundat) cu unul OK si nu a fost nevoie sa mai desfac nimic, circuitul s-a “curatat” singur.

Daca doresti poti desface furtunul de la duza si verifica duza, apoi racordul dintre furtune (la stiutul acela se infunda de obicei destul de usor) si furtunul de la pompa, si asa cum bine s-a scris anterior poti sulfa pe ambele cu aer comprimat (sub presiune).

Atasat si o captura pentru Duster II, poate te ajuta, sau pe alti colegi de forum:

CircuitSpalareDuster2.png

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

am gasit pe ebay si comandat 2 , ei il au pentru citroen , dar la 26 lei 2; cu cotul ala la 90 sigur apar probleme ; multumesc pentru ajutor

Editat de gratian
Link spre post

rezolvat: am desfacut furtunasul din vas , am aspirat ce era pe traseu , apoi am bagat cu pompa aer folosind un stut de umflat minge /saltea , pina s-a desfundat . am pus furtunul pompei si am barbotat si in vas de strop gel. pus la loc furtunas , facut proba , functioneaza ; nasol ca doar da siroi , nu spreieaza . La capacul vasului am pus momentan (bricolat) un guler decupat cu foarfeca dintr-un bidon de PET de 2 l sa nu mai intre frunze. Ar merge si un guler din manson cauciuc  .      Multumesc de ajutor, drumuri bune

Editat de Mak
NU CITA ULTIMUL MESAJ!
Link spre post

Felicitari pentru reusita :thumbsup:, multumim si noi ca ai revenit cu rezolvarea, aceasta poate sa fie de folos si altor colegi.

Insa nu stiu daca de la frunze a fost cauza, poate si lichidul, folosirea mai rar a spalarii lunetei, etc. .. Iar la majoritatea modelelor Dacia \Renault duza luneta nu "spreiaza" ci mai degraba "curge" \"suroiaza", se poate schimba dar nu cred ca are rost. Conteaza si traseul destul de lung, mai ales iarna cu lichidul specific, unii useri au montat o supapa de sens (eu nu am facut asta pentru ca pana acum nu a fost necesar, sistemul si-a facut bine treaba chiar si in iernile mai geroase, oricum folosesc periodic spalarea lunetei si lichid OK tocmai pentru a evita sa se "infunde").

Link spre post

salutare , clar nu de la frunze , am gasit namol pe acolo , de la ele ; supapa de sens? nu cred ca ar fi utila , doar folosirea frecventa....eu nu am gasit mult lichid , doar ca se transformase ca o pasta la capat in diuza . Drumuri buna sa aveti.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...