Sari la conținut

scut diferential spate si rezervor Duster 4x4

Postări Recomandate

revin dupa ceva timp de absenta

vorbeam de 800 si ma refeream la euro :!: materialul AL de 6mm. varianta skidplate.

pareri si pareri nu vreau sa va influentez eu ncii sa ma contrazic cu cineva.

aerodinamica si garda la sol nu o vei modifica in rau poate chiar in bine, ca masa intradevar vei avea ceva kg in plus care automat va determina o mica marire a consumului dar nu substantial

pentru a raspunde celui ce a zis ca daca ajungi sa lovesti scutul de la diferential atunci fata e praf...nu neaparat si iti spun si de ce,treci cu fata peste obstacol iar datorita unghiului ventral ajungi cu scutul de diferential exact in bolovan:) se strica...etc si cand te dai jos vezi ca pe fata nu ai nici o zgarietura iar pe spate e praf. asta e un exemplu, al doilea ar fi ca mergi cu spatele si nu observi bolovanul de sub frunze sau din zapada si faci poc ;) sau cazul 3 scapa roate de spate de pe o buturuga sleau bolovan si dai exact cu diferentialul in ele :D

in toate aceste cazuri skidplat-ul de ajuta e mult mai util.dezavantajul clar este ca pe teren noroios sau zapada ai un risc foarte mare de a ramane pe burta dand din rotite in aer,dar,,,cu mici artificii elimini si acest inconvenient,o schimbare de gume ,o inaltare...etc :) atentie mare tot ce spun implica bani si munca destul de mult :) asa c anu imi sariti in cap.

Ca sa raspund destul de scurt... ce-ai subliniat tu ca ipoteze de lovire a diferentialului inseamna un OFF-ROAD ceva mai extrem. Iar eu, care am facut putin mai mult decat un soft off-road, pot spune ca aceasta masinuta poate face multe dar nu va fi niciodata un Pajero sau Wrangler. Deci n-am sa pot sa-mi imaginez ca am sa pot intra vre-odata la Extrem! O minima dotare de scut fata aluminiu (protectie fata), carlig remorca (protectie spate datorita faptului ca acel carlig e mai jos decat scutul de la diferential) si scut diferential (pentru o protectie in cazul unei alunecari usoare) sunt arhi-suficiente pentru aceasta masinuta.

iti raspund si eu tot scurt ca am vazut ca daca detaliez oricum e degeaba ca nu se intelege ce spun se pare.

vorbim din perspective diferite Eu din perspectiva unuia care de ani buni face asta in diferite situatii organizate sau nu iar tu din perspectiva unui posesor care are anumite pretentii de la masina diferite oricum de pretentiile si asteptarile mele.

astfel masina poate si poate mai mult decat iti imaginezi,faptul ca parerile si sugestiile mele desi simple si indreptate spre progres te deranjeaza ok nu e nici un bai,dar ceea ce expun eu aici sunt situatii intalnite si patite de mine personal si de altii asa ca daca vrei ca pe viitor sa poti sa abordezi trasee open soft sau de care vrei tu cu cat mai putine riscuri alegerile pentru pregatirea masinii stau in puterea ta.

acum le voi detalia putin cele de mai sus scrise de tine,astfel:

1 scut fata protectie baie de ulei si CV plus modul 4x4 perfect deacord

2 carlig spate care e mai jos protectie diferential...nimic mai FALS carligul spate pe langa ca iti micsoreaza unghiul de degajare nu iti asigura nici o protectie doar la lovire in trafic din spate.

3 scut diferential...partial deacord si iti spun de ce diferentialul spate este prins in "punte" cu un surub fixat pe carcasa diferentialului si un silentbloc sau bucsa din cauciuc prin care trece acest surub si este prins pe cealalta parte cu o piulita, iar un pic mai spre cardan ai un "jug" din tabla ambutisata cu doua bucsi de cauciuc.Astfel acel diferential are o rigiditate structurala data de geometria carcasei lui si cu ajutorul jugului.Tot acest ansamblu ii confera si flexibilitate si ii permite deplasarile perfect normale in conditiile de solicitare teren sau sosea.

Deci tu punand un scut la diferential si fixand acel scut cu doua barete de metal in nici un caz nu ii faci o protectie reala efectiva a diferentialului ci il imbraci cu o foaie de metal si il feresti de lovituri directe cel mult dar cele indirecte datorita contactului si sub aportul masei autovehiculului nu le-ai luat in considerare...in fine e de discutat iar poate odata ne vom vedea si vom purta aceste discutii fata in fata la o intalnire poate atunci prin viu grai e mai usor sa intelegi si mie poate imi e mai usor sa ma fac inteles.

parere personala, incearca sa nu mai fii atat de "intaratat" in afirmatii si pareri ca nu toti cei care scriu sau spun ceva sunt chiar veniti cu pluta la vale :)

toate bune si sa ne vedem cu placere la intalnirea de la Bolboci :lol:

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 68
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

din expereintele si mai "hard" cu dusterul - nu au exista probleme cu diferetialul spate- este destul de robus iar pozitionarea sub masina deja ii confer o protectie. de altfel. de asemenea rezervoru

Salutare sunt proaspat pe forumul acesta dar am citit cu interes aceasta zona dedicata off-roadului care esti dealtfel si pasiunea mea in legatura cu scuturile stiu ca sunt niste piese after market

Pe langa otel si aluminiu, mai exista un material, ultra usor si foarte rezistent la obstacolele din teren. Se numeste Lexan si e o polyetilena/teflon, sau pe romaneste ... un plastic ) Americanii il

Posted Images

iti raspund si eu tot scurt ca am vazut ca daca detaliez oricum e degeaba ca nu se intelege ce spun se pare.

vorbim din perspective diferite Eu din perspectiva unuia care de ani buni face asta in diferite situatii organizate sau nu iar tu din perspectiva unui posesor care are anumite pretentii de la masina diferite oricum de pretentiile si asteptarile mele.

astfel masina poate si poate mai mult decat iti imaginezi,faptul ca parerile si sugestiile mele desi simple si indreptate spre progres te deranjeaza ok nu e nici un bai,dar ceea ce expun eu aici sunt situatii intalnite si patite de mine personal si de altii asa ca daca vrei ca pe viitor sa poti sa abordezi trasee open soft sau de care vrei tu cu cat mai putine riscuri alegerile pentru pregatirea masinii stau in puterea ta.

acum le voi detalia putin cele de mai sus scrise de tine,astfel:

1 scut fata protectie baie de ulei si CV plus modul 4x4 perfect deacord

2 carlig spate care e mai jos protectie diferential...nimic mai FALS carligul spate pe langa ca iti micsoreaza unghiul de degajare nu iti asigura nici o protectie doar la lovire in trafic din spate.

3 scut diferential...partial deacord si iti spun de ce diferentialul spate este prins in "punte" cu un surub fixat pe carcasa diferentialului si un silentbloc sau bucsa din cauciuc prin care trece acest surub si este prins pe cealalta parte cu o piulita, iar un pic mai spre cardan ai un "jug" din tabla ambutisata cu doua bucsi de cauciuc.Astfel acel diferential are o rigiditate structurala data de geometria carcasei lui si cu ajutorul jugului.Tot acest ansamblu ii confera si flexibilitate si ii permite deplasarile perfect normale in conditiile de solicitare teren sau sosea.

Deci tu punand un scut la diferential si fixand acel scut cu doua barete de metal in nici un caz nu ii faci o protectie reala efectiva a diferentialului ci il imbraci cu o foaie de metal si il feresti de lovituri directe cel mult dar cele indirecte datorita contactului si sub aportul masei autovehiculului nu le-ai luat in considerare...in fine e de discutat iar poate odata ne vom vedea si vom purta aceste discutii fata in fata la o intalnire poate atunci prin viu grai e mai usor sa intelegi si mie poate imi e mai usor sa ma fac inteles.

parere personala, incearca sa nu mai fii atat de "intaratat" in afirmatii si pareri ca nu toti cei care scriu sau spun ceva sunt chiar veniti cu pluta la vale :)

toate bune si sa ne vedem cu placere la intalnirea de la Bolboci :lol:

Mi-ai explicat bine si m-ai facut sa inteleg. Explicatia data vis-a-vis de scutul de diferential e sa-nteleaga si capul meu (capos)! Eu, cand l-am vazut montat pe masina, am zis ca macar firicelele de la senzorul de pe diferential le protejeaza, si asta e mai mult decat suficient!

Spre norocul meu, carligul de remorca, m-a protejat odata cand dadeam cu spatele (am lovit un bolovan care, daca nu-l atingeam cu carligul, nu stiu unde ajungea. Eu nu am pe masina carlig de origine, ci am unul care trece pe sub bara fara s-o decupez (nici macar 1 cm).

Singurul lucru pe care am sa-l fac este acela ca masina personala nu va ajunge in situatii pe care tu le cunosti din experienta (situatii hard).

Aici, cu "intaratatul", ai dreptate si nu esti singurul care-mi spune! Imi cer SCUZE!!!

Link spre post

Mi-ai explicat bine si m-ai facut sa inteleg. Explicatia data vis-a-vis de scutul de diferential e sa-nteleaga si capul meu (capos)! Eu, cand l-am vazut montat pe masina, am zis ca macar firicelele de la senzorul de pe diferential le protejeaza, si asta e mai mult decat suficient!

Spre norocul meu, carligul de remorca, m-a protejat odata cand dadeam cu spatele (am lovit un bolovan care, daca nu-l atingeam cu carligul, nu stiu unde ajungea. Eu nu am pe masina carlig de origine, ci am unul care trece pe sub bara fara s-o decupez (nici macar 1 cm).

Singurul lucru pe care am sa-l fac este acela ca masina personala nu va ajunge in situatii pe care tu le cunosti din experienta (situatii hard).

Aici, cu "intaratatul", ai dreptate si nu esti singurul care-mi spune! Imi cer SCUZE!!!

nu e problema nu m-a supar chiar daca nici eu nu ma exprim sau explic prea bine in scris :)

faptul ca ai sub bara carligul e excelent l-am vazut e intradevar un alt stil dar care isi face treaba,

din experienta dar nu din cea la cere te referi tu iti spuneam cele de mai sus pentru ca am fost in cateva din acele situatii si nu e prea placut deloc:)

daca teama era legata de firele de la diferential atunci scutul isi face treaba nu e problema doar grija cand treci prin lastaris crengi uscare sau nu ca alea sunt cele mai periculoase ca nu le simti dar se agata si daca le prinde putin roata sau agata firul ramai fara fire :) lasa ca vine vara si gasim noi cele mai bune solutii :)

Link spre post
  • 3 months later...

din expereintele si mai "hard" cu dusterul - nu au exista probleme cu diferetialul spate- este destul de robus iar pozitionarea sub masina deja ii confer o protectie. de altfel. de asemenea rezervorul - fundul rezervorului esti mai sus fata de burtamasinii , apoi mai este transmisia logitudinala ia materialul rezervorului este elasitc si gris in partea de jos - nu consider ca este necesar o protectie a acestor elemente- mai repede cred ca este nevoie o protectie a conductelor de frana si alimentare cu un scut mai gros.

singurul lucru care trebuie protejat de crengi, iarba, noroi, zapada... sunt firele pentru comada de 4x4 care vine la puntea spate. acelea sunt foarte expuse si mi se par destul de firave. exista o protectie dar si aceeea este subtire- eu acolo vad posibil pericol. in rest nu cred ca este necesar un scut pentru puntea spate

Referitor la scuturile care le-anm vazut in poze pentru spate - mi se par total ineficienta- si zic asta pentru ca:

1. iau din garda masinii
  2. lloviturile la nivelul acela sunt laterale nu doar de jos in sus- adica sunt sigur ca nu veti aseza cu o macara masina pe peitre sa distruga diferentialul spate ci veti fi in miscare - aspta inseaman lovitur si laterala pe directia de lers am asini + greutatea masini . - bratele acelea de fixare mai lungi nu vor face fata la aceste lovituri
  3. fixarea este cu suruburi de 8 - adica destul de subtirele pentru a face fata la socuri.
  4. fetele laterala pe directia de mers a masinii sunt mult prea drepte aproape perpendiculare - ceea ce inseamna ca nu disipa energia si faciliteaza alunecare/ urcarea scutului ci primestie socul direct.

chiar sunt curios sa vad real acste scuturi. si mai ales sa vad unu dupa catva utilizari.

Link spre post
  • 2 weeks later...

Pe langa otel si aluminiu, mai exista un material, ultra usor si foarte rezistent la obstacolele din teren. Se numeste Lexan si e o polyetilena/teflon, sau pe romaneste ... un plastic :)) Americanii il folosesc la rockcrawling pentru ca nu se stramba la contactul cu bolovanii, este elastic si revine la forma initiala. Este usor de taiat si gaurit.

131_0807_11_z+rock_crawling_upgrades+skidplates.jpg

skidplate.jpg

Eu caut dar nu gasesc o sursa ieftina de polyetilena ca i-ar sta bine si la Rocky un scut la cutie si reductor.

Link spre post
  • 2 years later...

Ca tot a reinceput discutia pe Topicul de scuturi... si am ajuns la topicul asta cu protectia din materiale speciale...

Am gasit un linkcu acest material Policarbonat compact (Lexan) comercializat la noi... Mie, sincer, nu mi se pare foarte scump.. chiar daca ma uit si la pretul celui de 6 mm.

Intrebarea e cine ar avea timp si spatiu de bricolat pentru a vedea cum iese un scut/skidplate pentru a noastra masinuta...

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Știe cineva dacă se pot activa și alte funcții în afișajul de bord? M-ar interesa de ex temperatura ulei, presiune exacta roti etc.
    • Salutare, Amortizoarele se inlocuiesc pereche pe axa,asa ca trebuie sa le schimbi pe ambele punte spate. Te sfatuiesc sa pui amortizoare OE sau Monroe.Ambele sunt agreate de Renault.La 4x4,amortizorul are flansa fixa cod 543A06915R, trebuie 2 bucati.Se inlocuiesc cu masina pe elevator sau pe canal.Operatia dureaza in jur de o ora per roata.Se lucreaza sub autovehicul spate si in portbagaj.Atentie la scoaterea arcului de pe amortizorul vechi si montat arc pe amortizorul nou.Trebuie presa si banc de lucru pentru evitarea accidentelor de munca.                                                Service „Bun si Ieftin” nu exista.Ieftin doar la un mecanic care ti le schimba in fata porti ,cu lucru pe genuchi.                   Atentie, dupa inlocuirea amortizoarelor pe axa spate,la 4x4,este recomandat sa se faca geometria rotilor si vei vedea ca sau schimbat valorile fata de cele din fabrica.   Spor la treaba    
    • Salutare! Am o Dacia Duster 2 1.6 SCE 4×4, fabricată în 2018, și am observat că un amortizor de pe puntea spate are scurgere de ulei, deci cel mai probabil este compromis și trebuie înlocuit. Situația curentă: Amortizorul spate prezintă pierderi de ulei/gaz și necesită înlocuire. Întrebări pentru comunitate: Ce coduri OE originale ați folosit sau știți sigur că sunt corecte pentru amortizoarele spate la Duster 2 4×4 (2018)? – Am identificat ca posibil corecte codurile 562107298R și 562103964R; confirmă cineva din experiență? Ce producători aftermarket recomandați pentru amortizoarele spate pe acest model? – Mă interesează experiențe reale legate de fiabilitate și comportament în timp. La schimbarea amortizorului spate, ce alte piese ați înlocuit sau recomandați să fie verificate / schimbate preventiv? – flanșă superioară? – burduf de protecție și tampon de limitare? – bucșe de prindere / șuruburi? – alte elemente specifice punții spate la Duster 2 4×4? Recomandați un service bun și ieftin pentru înlocuirea lor în București? Orice informație din experiență directă este binevenită. Mersi mult!
    • Iar pentru cine doreste atasez si procedura din care au fost date cele doua poze, dar sunt mai multe:
    • Am un bun prieten care lucreaza pentru un producator de transmisii /cutii de viteze, mi-a oferit multe date, cifre si cazuri concrete referitoare la schimbul de ulei, span, uzura componentelor, reclamatii, etc. ..., ceea ce am scris (inclusiv cu bold) ramane valabil. Repet, depinde care este cauza acelui "zgomot deranjant", functie de aceasta se poate schimba si demonta /monta mai putin sau mai mult si sper sa nu ajungi la acele saibe =pozitia 17 (pe care le-ai mentionat si insistat cu ele) pentru ca atunci destul de probabil ca vei mai avea cateva "provocari" (si nevoie de mai multe extrase din Dialogys), iti doresc sa fie ceva simplu si usor de identificat si schimbat, plus ca important poate sa fie asa cum am scris si identificarea cauzei radacina (nu doar "constatarea" si schimbarea componentei defecte). Spor si bafta!
  • Creează nouă...