Sari la conținut

Vibratii suspensie + directie pe viraj

Postări Recomandate

Salut dragi colegi.

Masina are 500 km (fabricatie 2012) si simt acele vibratii in volan la viraje. Cred ca problema nu au rezolvat-o, din cate am citit eu pe aici, ba chiar remediate cele cu probleme si plasate pe alte masini.

Am de facut un drum pana la Bran si la intoarcere ma prezint la service. Mi se pare jenant sa faca o masina in felul asta de noua. Bataile (3,4 in primele secunde) la plecarea de pe loc se aud si la mine. Initial am crezut ca sunt sabotii de pe spate, dar face si atunci cand nu este trasa frana de mana la parcare. Acest lucru nu ma deranjeaza momentan, sper ca zgomotele sa nu se accentueze.

Revin cu impresii dupa drumul la Bran.

Km multi si fara probleme.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 188
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Nu inteleg de ce puneti 2.2? Pe stick-ul lipit de caroserie scrie 2.0 pe toate (pentru utilizare normala - asfalt). Eu asa am umflat rotile si nu am nici o bataie/vibratie in roti. 0.2 e o diferenta

Cam ce-ar putea afecta (negativ sau pozitiv) o presiune in roti "setata" la valoarea recomandata de producator? 2.0 este presiunea la care toate testele facute cu aceasta masina au iesit exact asa cu

Ceea ce ati observat amandoi (un zgomot asemanator cu roata frecand un plastic) se numeste ASR si este foarte normal in momentul in care una (sau mai multe) din roti are o turatie diferita de celelalt

Posted Images

Salutare,

Pot sa subscriu si eu la acest topic cu aceasi problema identificata si anume: pe suprafete de macadam sau piatra cubica , numai atunci cand virez stanga sau dreapta volanul vibreaza, evident ca acesta problema a aparut dupa 1500 km rulati, momentan masina are 20.000, sa va imaginati ca de anul trecut pina in prezent am tot frecventat reprezentanta Dacia (SIGHISOARA) cu aceasta problema si nici un rezultat, ma paseaza de la un mecanic la altul, fiecare este "invatat" sa faca pe prostul cind vine vorba de acest zgomot,am efectuat nici nu mai stiu cite drive test-uri ptr identificarea zgomotului si tot nu vor sa recunoasca problema, evident ca am sunat si la VC, acolo o doama draguta mi-a ascultat oful si atat, si ea ca sa inainteze raportul catre superiorii dansei a trebuit sa vb cu cei de Sighisoara ca sa asculte si parerea lor si cred ca ati ghicit deja care era raspunsul lor la problema mea, rog ajutor!

Alin.

Link spre post

Aici sunt 2 probleme amestecate/ 1. Autotestul( o bataie ca de planetara pe viraj)de care vorbeste si veverita-Iasi este o corelare ABS-Esp pt cine are,iar vibratia volan este alta.Deci pentru evitare confuzii hai sa separam cele 2 probleme.

Link spre post

Salutare colegi, dupa o zi lunga de asteptat la Autopress Odorheiul Secuiesc se pare ca mesterii au lasat-o mai moale si au acceptat ca exista o problema la caseta de directie "acum sa fie oare o simpla coincidenta faptul ca am facut valuri la VC, (uzina), si deodata adika dupa un an de caciulit prin atelierele lor sa descopere problema si cei de la uzina in 30 min sa concluda si ei la preschimbarea casetei de directie sau cei de la O S intradevar sa fie mecanici iscusiti, oricum sant programat ptr Vineri ptr schimbarea casetei si promit ca o sa revin cu explicatii !

Toate cele bune.

Link spre post

Salut, detin o Dacia Duster 1.5 dci 110 cp, 4wd cu ESP productie 2012 februarie. km in bord 10500 si imi face la fel pe langa zgomotul facut de esp imi mai troncane si directia pe viraje mai stranse cu viteza mica unde drumul e mai denivelat. nu am bagat-o pe teren accidentat si nu mi-am batut joc de ea.. absolut deloc. sunt curios sa vad cum se rezolva la tine aceasta problema.

pana acuma nu am fost deranjat foarte tare pentru ca mai rar prindeam viraje stranse si sa fie drumul si rau dar dupa urechea mea pare sa fie caseta de directie parca nu e fixa sau ceva de genul asta.. are putin joc si atunci troncane asa.

Bafta

Link spre post

Salutare colegi, dupa o zi lunga de asteptat la Autopress Odorheiul Secuiesc se pare ca mesterii au lasat-o mai moale si au acceptat ca exista o problema la caseta de directie "acum sa fie oare o simpla coincidenta faptul ca am facut valuri la VC, (uzina), si deodata adika dupa un an de caciulit prin atelierele lor sa descopere problema si cei de la uzina in 30 min sa concluda si ei la preschimbarea casetei de directie sau cei de la O S intradevar sa fie mecanici iscusiti, oricum sant programat ptr Vineri ptr schimbarea casetei si promit ca o sa revin cu explicatii !

Toate cele bune.

S-a mai discutat prin forum anul trecut de acesta problema.Pentru rezolvare buna este de insistat sa-ti aduca o caseta cu reper pentru cele de Brazilia. Cele ca cea pe care o ai va ajunge la aceeias problema curand...In md normal vor aduce asa ceva doar la o a II a schimbare de caseta pe aceeasi masina.Succes

Link spre post

... am tinut sa revin cu detalii despre "aventura" avuta, pina la urma caseta de directie a fost schimbata la Odorheiul Secuiesc dar din pacate dupa o zi de la schimbarea ei constat aceleasi vibratii si mai rau se aude bataie in partea dreapta fata la trecerea peste suprafete denivelate, bataia se aude fara a face viraj stanga/dreapta, nici nu mai stiu ce sa zic, am impresia ca sant cel mai ghinionist posesor de Duster, o sa incerc maine sa revin cu un telefon la Uzina si sa le explic cele intamplate, si ce e mai trist ca toate cheltuielile aceste legate de dute vino prin service cine le va deconta !

O zi buna .

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...