Sari la conținut

A Fi Sau A Nu Fi Duster...

Postări Recomandate

Salut prieteni!

Cochetez cu ideea de a avea un Duster in viitorul mediu/apropiat, dar e vorba de bani...

Am studiat succint piata, si am vazut ca sta prost pe patrea de second hand, insa, parca as alege un Duster nou.

Intentionez sa folosesc masina mai mult ca autoturism, deci ma-si limita la 4x2, dar nu sunt hotarat pe partea de motorizare. Initial mi-am spus ca nu mai verau diesel in viata mea din cauza unor experiente neplacute in trecut, dar parca, in acest caz, cel de 1,5 ar fi mai potrivit. Puteti sa-mi spuneti cate ceva despre fiabilitatea lui, costuri de intretinere etc..? Bineinteles ca voi studia asta si pe forum , dar conform regulamentului am vazut ca trebuia deschis un topic si aici, asa ca o sintetizare a infomatiilor, mi-ar prinde bine.

In prezent am un Ford Focus destul de vechi, cu motor de 1,6 i si GPL, de care sunt multumit inclusiv de partea de gaz, care mi-a facut "viata" mult mai ieftina. As putea alege, deci, si varianta benzina+ gpl, dar ramane sa mai studiez.

Ca si echipare, nu sunt pretentios, cat mai simplu dar nu as renunta la geamuri electrice, volan piele, cotiera, AC, siguranta, precum si unele elemente de exterior...

Inca nu am ajuns sa fac un drive-test, si nu sunt convins de spatiul interior oferit, mai ales la volan, in prisma faptului ca soferul va avea 1,95 m inaltime, ceea ce e o problema la masinile mici, sau de alta clasa.

Multumesc pentru intelegere, si astept parerile voastre!

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 26
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Zile cu activitate crescuta

Top participanti la discutie

Postari populare

Referitor la consum, dusterul nu se impaca cu autostrazile de nici un fel, fie diesel sau benzinar, este frustrant sa mergi cu 130-150 si sa ai consum de 8-10 , asta la diesel, insa iti trece repede s

La drum intins, daca mergi cu 90-100km/h, scoti un 6.5-7l/100km. La 110-130km/h te invarti pe la 7.5-8l/100km. Duster-ul nu e un campion al consumurilor mici, are alte avantaje.   Discutia despre fi

Multumesc pentru informatii. Intentionez sa-mi comand varianta 1.2 tce 4x2 la inceputul lui iunie cand incepe programul rabla.

Posted Images

Salut, costurile de intretinere sunt relative, iar cele din servisurile dacia sunt umflate cu mult, la mine 1.6 16v,o revizie ma costa 350-400 de lei cu tot cu manopera. La diesel sunt ceva mai scumpe dar compenseaza cu consumul de carburant care este mai mic ca la benzina. Cel mai bine mergi la dealeri si incearca si benzina si diesel, doar asa iti dai seama ce ti se potriveste.

P.s. Incearca si un 4x4

Link spre post

Daca il vei cumpara de nou, costurile de întreținere vor fi mici ( o revizie pe an). Eu am 1.5 DCi 4x4 si in 5 ani si 55.000 de km am facut doar revizii ce nu au depășit 600 de RON ( revizie la reprezentanță cu produsele cumparate de mine din alta parte).

Trimis de pe al meu SM-N9005 folosind Tapatalk

Link spre post

Clar ca m-am referit la costurile pentru masina noua. Altfel nu ar fi fost probleme, putand și eu sa fac reviziile (schimburi ulei/filtre) pe cont propriu. Dar garanția...

Link spre post

1. Cochetez cu ideea de a avea un Duster in viitorul mediu/apropiat, dar e vorba de bani...

Am studiat succint piata, si am vazut ca sta prost pe patrea de second hand, insa, parca as alege un Duster nou.

...

2. In prezent am un Ford Focus destul de vechi, cu motor de 1,6 i si GPL, de care sunt multumit inclusiv de partea de gaz, care mi-a facut "viata" mult mai ieftina. As putea alege, deci, si varianta benzina+ gpl, dar ramane sa mai studiez.

...

3. Inca nu am ajuns sa fac un drive-test, si nu sunt convins de spatiul interior oferit, mai ales la volan, in prisma faptului ca soferul va avea 1,95 m inaltime, ceea ce e o problema la masinile mici, sau de alta clasa.

...

Salut, o sa imi dau si eu cu pararerea...

1. Nu cred ca sta prost piata de SH - sunt multi colegi care au luat masini SH chiar OK (spre exemplu din flota Petrom sau de la colegi de forum ) si din ce am vazut, sunt multumiti, ceea ce ar explica (cred) valoarea relativ mare ceruta pe piata pentru un Duster SH. Eu am ales sa iau unul nou pt ca nu am pus optionale si cu discount si rabla am ajuns la un pret foarte bun. Dar tine de plapuma fiecaruia (cat se intinde).

2. La motoarele pe benzina actuale Euro 6 (1.2 TCe si 1.6 H4M Nissan) nu stiu sincer ce sa zic de GPL - mai degraba as zice sa cauti un "batran" 1.6 16v K4M SH daca te tenteaza GPL...

3. Pentru cineva de 1.95 m nu ar strica un Drive-test, ca sa stii la ce sa te astepti. Teoretic nu ar trebui sa fie probleme. Ergonomia, in special la drum lung, e oarecum discutabila, insa parerile din ce am vazut difera foarte mult de la persoana la persoana.

Succes cu achizitia!

Link spre post

Salut. Eu am 1.5 dci 110 cai 4×2 si consumul real calculat la sange ca sa zic asa , este de 6 , 6,5 . Circul 50% in oras si 50% afara . Inca nu am fost extraurban dar sigur scade spre 5 . Benzinarul sigur consuma in jur la 8-9 in oras daca nu mai mult , eventual intreaba pe cineva cu un benzinar de ex colegul nostru @killer82 si fa calculele. Mult succes si fa neaparat un test drive . Daca vii in Cluj suna-ma si testezi masinuta mea ☺..

Editat de Maho
Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Tu ai patit cum am avut si eu o speță! La reprezentanta Skoda..la ITP..Ca de ce la cauciucurile de iarna nu am indice de viteza V sau mai mare? Eu aveam T. Mi.am dat seama ca dorea si el o mica șpagă.. Nu am mai apelat la ei! 
    • Nu Nemultumirea este pentru ca: 1. Am schimbat anul trecut bieleta (pipa) dreapta la reprezentanta cu piesa cumparata de la reprezentanta, am facut geometria si am trecut inspectia itp in ziua respectiva la statia itp din cadrul reprezentantei. Masina avea 74000 Km. Anul acesta tot la statia itp respectiva si tot inginerul acela mi-a spus ca nu ma trece daca nu inlocuiesc bieleta (pipa) drepta. Masina are 78000 Km si a fost condusa (cu grija) numai de mine. Nu mi se pare ok sa-mi ceara sa schimb piesa dupa 4000 Km; 2. Anul trecut nu mi-a spus nimic de flansele de la amortizoarele fata. Acum mi-a spus ca nu ma trece daca nu le schimb. Inteleg ca masina este veche (19 ani) dar nici anul trecut nu era noua. Putea sa ma avertizeze ca trebuiesc inlocuite si chiar le schimbam intr-un interval de un an (la reprezentanta si cu piese de la reprezentanta - cum am si facut acum). Masina este pastrata in conditii foarte bune, la temperatura de 15-20 grade tot anul si fara soare. Cat putea sa imbatraneasca cauciucul de la flanse daca anul trecut a fost cat de cat bun - dovada ca nu am primit nicio atentionare.  Mi-a spus ca ar fi bine sa inlocuiesc si amortizoarele deoarece nu mai sunt noi si tot platesc manopera pentru flanse. Aici am inteles si o sa le schimb dar nu imediat. Nu a fost o cerinta ca sa ma treca la inspectie. A fost doar o avertizare. Inteleg asta. Desi mecanicul cand a inlocuit flansele mi-a spus ca amortizoarele sun incat bune.   (Daca platesc gazele ca sa tin la caldura un Logan vechi nu are rost sa vorbim de bani.)   (Am mers cu Skoda 120 L, fabricata in 1978, prin toata tara, inclusiv pe Transfagarasan. O masina buna si sigura.)
    • in curand vinzi cu tot cu Duster Mi-am facut socotelile -raman doar la bare, cutia nu mi intra deloc in buget .  Daca cineva vrea cutia..raman in cursa:)Daca nu - spor la vanzare!
    • Cum ai vrea sa apară in anunț? Ceva mai concis. 
    • Buna ziua! As dori sa modific anuntul pentru ca nu prea gasesc bare transversale care si fie compatibile cu trpa panoramica de la Bigtser. Prin urmare am de vanzare si o cutie Thule cu setul de genti aferent: 1 x Set de genti Thule GoPack 8006 pentru cutiile portbagaj (Cod pachet: TA8006)       1 x Thule WingBar Edge gri - TA9581 (Cod pachet: TA9581)       1 x Cutie portbagaj Thule Force XT L Negru Mat (Cod pachet: TA6357)   Cutia folosita doar de cateva ori. Vand doar impreuna pentru 2000 RON tot pacehtul. Nu este negociabil.  
  • Creează nouă...