Sari la conținut

Sunt Nou Pe Aici - Duster 1.5 Dci 4X4 110Cp Albastru

Postări Recomandate

Astazi am luat masina si am mers cu ea direct la test la Dacia. Pe Clip nu s-au gasit decat niste erori temporare care au fost sterse, in rest totul e in parametri normali. La partea mecanica am descoperit ca trebuie schimbate amortizoarele de pe spate.

Ceva sugestii ? Marci de amortizoare recomantate la un pret ok? Cele Dacia costau 380 de lei /buc in service.

Aveam un greiere, era de la o conducta de la aerul conditionat care vibra si atingea. Cand am intrebat mecanicul respectiv s-a dus punct ochit punct lovit la conducta respectiva.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 74
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Salut,   Sunt nou aici Astazi mi-am achizitionat un Duster la mana a doua, as fi vrut sa fie unul nou, dar nah... atat s-a putut (cu tot efortul)   Masina a fost cumparata printr-un dealer autori

Salut,   Ultima plimbare cu Duster-ul am facut-o la Bansko, in Bulgaria. Am facut in total aproximativ 1200 km (Bucuresti - Bansko - Bucuresti + un pic pe acolo). Consumul mediu inregistrat pe CB (r

Asta este, nu ne mai ramane decat sa ne bucuram de celelalte aspecte ale detinerii unei masini I-am facut ieri cateva poze. Imi pare rau ca nu am apucat sa o spal. Am surprins si momentul cand a fac

Posted Images

Iti recomand amortizoare de la @planetara. Sunt de origine (producator monroe) si un set pe spate, e la 400 si ceva ron, zic eu, un pret foarte bun. Eu am cumparat de la el cele de pe fata si sunt foarte ok.

Link spre post

Astazi am luat masina si am mers cu ea direct la test la Dacia. Pe Clip nu s-au gasit decat niste erori temporare care au fost sterse, in rest totul e in parametri normali. La partea mecanica am descoperit ca trebuie schimbate amortizoarele de pe spate.

Ceva sugestii ? Marci de amortizoare recomantate la un pret ok? Cele Dacia costau 380 de lei /buc in service.

Aveam un greiere, era de la o conducta de la aerul conditionat care vibra si atingea. Cand am intrebat mecanicul respectiv s-a dus punct ochit punct lovit la conducta respectiva.

Eu nu iti recomand amortizoare de origine, si nimeni de aici care si-a schimbat amortizoarele cu IronMan sau Bilstein (si suntem destui) nu iti va recomanda sa iti iei asa ceva.

Amortizoarele stock, cu precadere cele de pe spate, sunt de o calitate execrabila. Pe langa faptul ca nu isi indeplinesc corect functia de a amortiza denivelarile, dupa 30-40.000 de km incep sa curga si sa fie ca si inexistente.

Eu iti pot recomanda cu caldura ce am montat eu: IronMan Nitrogas. (Aprox. 600ron bucata - Vezi la Mudster sau direct la IronMan RO)

Efortul financiar merita fiecare banut. Pot spune dupa 2000km parcursi cu ele (1980 pe sosea, si cam 20 azi in off-road) ca se comporta senzational. Greu de crezut, dar Dusterul devine o masina legata, stabila si sigura, fara troncanituri si fara ruliu si tangaj excesiv.

Intr-adevar, daca pui asa ceva, costul ar fi aprox 2400ron, toate 4, fata de 8-900 cat sunt cele stock. Problema cu cele stock e ca vei tot schimba la ele.. acuma depinde si cat vrei sa tii masina si cati km parcurgi cu ea :)

Link spre post

Va multumesc pentru sfaturi. Intr-adevar imi dau seama ca exista si amortizoare mai bune decat cele stock, e ceva normal. Problema este ca abia am cumparat masina si mai am ceva investitii de facut la ea in afara de amortizoare. Probabil ca daca nu voi fi multumit de cele stock (fie de origine , fie Monroe nebranduite cu dacia) cand se vor duce le voi schimba cu unele mai bune/scumpe.

Astazi am facut un drum prin Bucuresti (Dr.Taberei - Pipera si retur + 4 opriri si mers printre blocuri), in conditii medii te trafic. Am resetat CB inainte sa plec. Spre surprinderea mea, consumul mediu indicat pe CB a fost 7.4 l /100 km. Foarte bun, cred ca daca prindeam liber liber era sub 7. Tin sa mentionez ca nu am condus subturat, am schimbat vitezele la peste 2500 rpm, motorul a stat mai tot timpul intre 2000 si 2500. Plecarea de pe loc cu a 2-a, asa cum am citit aici si in carte

O sa fac si eu o lista cu necesitati:

- amortizoare sptate - OBLIGATORIU

- amortizoare fata - imediat dupa cele pe spate

- aparatori noroi - daca le iau si pe astea voi avea toate plasticele posibile pe Duster *am bandouri, aparatori aripi si aparatori praguri*. Si la mers in oras se umple de noroi, am citit aici ca aparatorile vor mai reduce cantitatea :)

- huse scaune - am caine

- jante aliaj/tabla si cauciucuri vara - astept sfatul vostru referitor la jante, as prefera SH

Cam atat deocamdata ca ma paste distributia la 80000. Intrebare: e grav daca nu faci distributia la 4 ani (a implinit varsta in august) si mai astepti pana la 80000?

II voi face si poze dupa ce o spal, fix cand am luat-o a inceput sa ploua si s-a facut ca porcu' :))

Am mai observat ca la parcarea laterala nu prea vezi botul masinii din spate daca te uiti prin luneta, iar la oglinzile laterale nu pot sa aproximez bine distanta. N-am putut niciodata, cu toate ca mai am putin si tre sa schimb carnetul :), asa ca as trece pe lista la categoria "nice to have" si senzori de parcare

Orice sfat din partea voastra va fi binevenit si apreciat. Va rog sa luati in considerare si partea financiara, m-a rupt si asigurarea: 617 lei pe 6 luni. A'propos de asigurare : stiti daca se poate transfera grupa de bonus de la asigurarea vechii masini dupa radierea acesteia? Nu am lovit pe nimeni din 2008 incoace ( de cand am luat ultima masina) si grupa de bonus a crescut considerabil.

Va salut,

Andrei

Link spre post

Eu nu iti recomand amortizoare de origine, si nimeni de aici care si-a schimbat amortizoarele cu IronMan sau Bilstein (si suntem destui) nu iti va recomanda sa iti iei asa ceva.

Amortizoarele stock, cu precadere cele de pe spate, sunt de o calitate execrabila. Pe langa faptul ca nu isi indeplinesc corect functia de a amortiza denivelarile, dupa 30-40.000 de km incep sa curga si sa fie ca si inexistente.

astea bilstein cat costa si de unde se cumpara?

Link spre post

astea bilstein cat costa si de unde se cumpara?

Cele de la IronMan se potrivesc perfect.

Cele de la Billstein sunt noi pe piata, intreaba la Mudster, tot la el gasesti. Poate or fi aparut si prin alte parti..

Sent from my iPad using Tapatalk

Link spre post

Cam atat deocamdata ca ma paste distributia la 80000. Intrebare: e grav daca nu faci distributia la 4 ani (a implinit varsta in august) si mai astepti pana la 80000?

Orice sfat din partea voastra va fi binevenit si apreciat. Va rog sa luati in considerare si partea financiara, m-a rupt si asigurarea: 617 lei pe 6 luni. A'propos de asigurare : stiti daca se poate transfera grupa de bonus de la asigurarea vechii masini dupa radierea acesteia? Nu am lovit pe nimeni din 2008 incoace ( de cand am luat ultima masina) si grupa de bonus a crescut considerabil.

Va salut,

Andrei

Eu am schimbat distributia la 4 ani si 40.000km.

Fa distributia la 4 ani daca asa zice producatorul, nu te juca.

Nu e deloc distractiv ce se intampla intr-un motor diesel daca se rupe cureaua sau sare de la punct..

In plus, creste valoarea masinii la revanzare pentru ca are totul "la zi".

Te-a cam arzoit brokerul. Eu plateam 550 inainte de 30 de ani si dupa 30 platesc 360.

Sent from my iPad using Tapatalk

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...