Sari la conținut

Postări Recomandate

Ca de obicei răspunzi off topic (capturi pentru alt model/normă euro)  producătorul descrie funcția ECO mode la lansarea generației II (Logan II, Duster ph2, Lodgy /Dokker), în cazul de față înaintea lansării Duster ph2, cu niște rezultate, bune rele alea definesc funcția nu exemplificarea cu "mașina mia" (care nici măcar nu e Duster) nu ține.

Euro 5 are ECO nu și S&S

Euro 6 are ECO și S&S dar sunt redundante

Euro6d nu mai are ECO dar are S&S

Consumurile de carte se fac cu toți consumatorii electrici opriți, cea mai mare treaptă de viteză la 80Km/h constant

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 55
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Lista e asta:   Pentru AC automat, dupa niste investigatii, avem asa obligatorii 277200005R TEMP.SENSOR (Renault fluence) 25e +tva DE 275105724R Calculator (TABLEAU COMMANDE CA RGLE) 202e +tva RU

Am mai scris, caută.   Ideea e că, pe arhitectura electronică T4 comună la toată generația II Dacia (Logan/Sandero/MCV/Duster/Dokker/Lodgy) și Renault (Clio 4, Captur) se pot face multe, astfel o se

Până una alta trebuie reținut faptul că   ECO te ajută mai ales în aglomerație (bară la bară), iar prin apăsarea la podea (kick down) a accelerației se iese temporar (până la eliberarea pedalei de

Posted Images

@t0rquemada   titlul topicului este ”Modul Eco” si chiar tu spui asta „producătorul descrie funcția ECO mode la lansarea generației II (Logan II, Duster ph2, Lodgy /Dokker, în cazul de față înaintea lansării Duster ph2” Masina mea este Sandero Stepway 2017 Euro6, pentru ea am toate datele oficiale, este produsa de Dacia\Renault si prevazuta printre altele si cu functia ECO Mode.

Daca ai si alte date despre modul ECO care ”definesc funcția” pentru diferite modele si motorizari (inclusiv\exclusiv Duster) ar fi bine sa precizezi acest lucru (mai ales legat de ”egalitatile” oferite).

Euro6d nu mai are ECO dar are S&S”, parca aici discutam de modul ECO.

Consumurile de carte se fac cu toți consumatorii electrici opriți, cea mai mare treaptă de viteză la 80Km/h constant” se refera si la cel urban? Iar asta cu ”de carte” pana la urma masininile (Duster de care vrei tu) sunt conduse de soferi obisnuiti (mai buni sau mai putin) pe drumuri obisnuite (urbane, extraurbane, autostrazi) si nu in ”laboratoare” sau de piloti de incercare pe piste speciale in tot felul de conditii ideale. Dar chiar si asa consumurile nesimtite oferite pentru tot felul de motorizari (si de Duster) nu pot fi obtinute nici de ei (foarte probabil ca un contopist a mai taiat si el ceva ca sa dea si mai bine la marketing).

Concluzie: masinile (inclusiv Duster) consuma si polueaza in conditii normale de utilizare. Cifrele ideale se pot interpreta doar din punct de vedere ipotetic si nu au nici o utilitate practica. Iar despre eficienta\ineficienta modului ECO ar fi bine daca s-ar discuta practic si nu teoretic.

Editat de Gil26
Link spre post

Am scris asta:

Acum 13 ore, t0rquemada a spus:

ECO mode= reducere de consum electric = reducere de consum de carburat = ECOnomic și ECOlogic

adică

ECO mode egal/este/înseamnă reducere de consum electric adică/este/înseamnă reducere de consum de carburat adică/este/înseamnă ECOnomic și ECOlogic

După care, în stilul caracteristic, ai început să bați câmpii cu grație

Acum 13 ore, Gil26 a spus:

Ar fi interesanta si demonstratia acestor egalitati in realitate.

NB: anumite valori pot fi mari pentru unii si mici pentru altii iar definitia unor termeni trebuie bine facuta.

Întrebarea era ECO înseamnă ECOnomic sau ECOlogic, nu cât de ECOnomic ECOlogic

• Like 1
  • Trist 1
Link spre post

Bine ca s-a lamurit cel putin cu "lansarea generației II".

"ECO înseamnă ECOnomic sau ECOlogic" sau "ECO mode= reducere de consum electric = reducere de consum de carburat = ECOnomic și ECOlogic" este o poveste frumoasa. Interesant ar fi cât de ECOnomic (si\sau?) cat de ECOlogic  (ori cat de util\inutil este din toate punctele de vedere). Iar raspunsurile pot fi date doar de valori reale (asta ca sa nu mai batem campii cu gratie).

Si pentru cine doreste (si are posibilitatea) se pot urmari foarte usor cu o diagnoza parametrii (mai ales ai injectiei) atat cu modul ECO on cat si off, incercand aceleasi conditii\situatii de condus.

PS: Pot aparea si "surprize-surprize" mai ales pe termen lung.

Pentru cine crede ca ”egal/este/înseamnă”  toate datele oferite de producator sunt conform realitatii iar ”exemplificarea cu "mașina mia" (care nici măcar nu e Duster) nu ține” (desi am scris clar ” oferite de producator pentru masina mea” ) atasez o captura cu datele tehnice oficiale descarcate acum de pe site-ul oficial pentru masina care ”este” Duster2018.

Se poate observa ca la Duster dCi109 EDC (a fost odata ca niciodata) consumul urban este 4.4 l/100km iar cel extraurban 4.5. OK admitem o greseala (desi nu ar trebui sa fie intr-un document oficial). Dar si la celelalte diferenta este de doar 0.1 l/100km in favoarea celui extraurban. Acum care consum ”de carte” s-a facut ”cu toți consumatorii electrici opriți, cea mai mare treaptă de viteză la 80Km/h constant”. Celalat cum s-a mai facut?

Si sa mai zica careva ca dieselul nu este ”bun” in oras.

Dacia-Duster-2018.jpg

Editat de Gil26
Link spre post

Si consumurile date in configurator (la blue dCi95 cel extraurban "a scazut" la 3.8-3.9, iar la cel de 115 chiar 3.7-3.8 l/100km). Tot in configurator sunt si motorizari la care consumul si emisiile sunt N/A (si cred ca ar fi bine daca la toate ar fi asa, cel putin stim o treaba, oricum nu au nici o legatura cu realitatea).

Calculam "eficienta" modului ECO de pana la 10% (evident ca nu la Euro6d)? Oricum toate "tractorasele" mai vechi 2017-2018 sau mai noi tot cam 4.5-4.6 l/100km consuma urban. Iar la cele mai noi cel extraurban a scazut considerabil.

Eu cu Sanderica al meu sunt si mai fericit, indiferent pe unde as conduce (urban, extraurban) tot 3.8 l/100km as putea scoate consumul. Evident cu modul ECO activat (sau poate ca nu?).

Iar aici (cu modul ECO) concluzia ar fi cam asta: crede si nu cerceta!

Consum2.jpg

Editat de Gil26
Link spre post

Oare se mai face regenerarea activa a filtrului de particule in modul Eco? Fiindca cele doua sisteme functioneaza pe principii care se cam bat cap in cap.

Link spre post

"Surprize-surprize". Dar pe langa regenerarea activa eu as mai adauga si altceva: SOx-ul. Si ce bine influenteaza cele doua consumul :D (deh, folositi cu incredere modul ECO).

Editat de Gil26
  • Like 1
  • Trist 1
Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...