Sari la conținut

Postări Recomandate

gil26. cu parere de rau dar pare ca nu aveam aceeasi perspectiva.

nu am stat sa povestesc cum imi petrec eu viata si pe unde am facut km. Ci doar sa subliniez cateva aspecte foarte simple si clare.

ma retrag din discutie, spor.

• Like 2
  • Haha 1
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 55
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Lista e asta:   Pentru AC automat, dupa niste investigatii, avem asa obligatorii 277200005R TEMP.SENSOR (Renault fluence) 25e +tva DE 275105724R Calculator (TABLEAU COMMANDE CA RGLE) 202e +tva RU

Am mai scris, caută.   Ideea e că, pe arhitectura electronică T4 comună la toată generația II Dacia (Logan/Sandero/MCV/Duster/Dokker/Lodgy) și Renault (Clio 4, Captur) se pot face multe, astfel o se

Până una alta trebuie reținut faptul că   ECO te ajută mai ales în aglomerație (bară la bară), iar prin apăsarea la podea (kick down) a accelerației se iese temporar (până la eliberarea pedalei de

Posted Images

@foxbat singur ai intrat in discutie cu “@gil26 - depide de model.” Si ai cam povestit  ”cum imi petrec eu viata si pe unde am facut km” (vezi “Masina circula doar in scop "turistic" , singurele momente de "oras" fiind cele  de intrat-iesit pana /de la  parcare. Deci insignifiant ca si pondere”). Iar acele “aspecte foarte simple si clare” e clar ca nu le vedem din “aceeasi perspectiva”, tu ai mai mult "bun simt tehnic".

Eu stiu cat m-am “chinuit” sa fac cele doua monitorizari, mai ales cea si cu diagnoza (unde a trebuit sa fac si capturi) incercand sa am aproximativ aceleasi conditii cu modul ECO activat cat si dezactivat. Si tot nu sunt sigur cat de relevante sunt prim prisma numarului de kilometrii parcursi (500 respectiv 250km atat cu ECO on cat si cu el off in ambele cazuri).

Si ca sa vezi ca notiunile de urban (oras cum ii spui tu) si extraurban sunt relative (vezi Valea Prahovei “in sezon” si orasele in momentele actuale) masina (ECU injectie) calculeaza asta (de la ultima revizie) mai bine decat noi aplicand niste formule pe baza parametrilor cititi (si ECU injectie “citeste” si interpreteaza foarte multi). Iar despre faptul ca modul ECO “este foarte util” in oras (fals) intreb si eu: DPFul, GPFul,etc in ce regim “se infunda” mai usor? Evident ca aici ma opresc si eu cu “utilitatea” modului ECO si reiterez: fiecare il foloseste sau nu dupa dorinta.

Captură ecran (772).png

Editat de Gil26
  • Like 1
  • Trist 1
Link spre post
  • 2 weeks later...

Ar fi interesanta si demonstratia acestor egalitati in realitate.

NB: anumite valori pot fi mari pentru unii si mici pentru altii iar definitia unor termeni trebuie bine facuta.

Link spre post

Nu sunt contra si nici nu stiu mai bine. Eram curios doar de demonstratia egalitatilor in realitate. Si colegul @foxbat a scris ” nu ma initereseasa deloc economia de combustibil, e doar matematica.......in modul eco (1.3 150 CP) diferenta de consum a fost asa cum zice si colegul, de 0.3... ,5 l / 100 km.” Dar daca recititm tot ce a scris ar fi cateva semne de intrebare. Pana si testele incercate de mine le consider irelevante.

Referitor la ce spune producatorul (in captura precedenta a colegului) as sublinia doar asta: ” In functie de stilul de sofat si conditiile de rulare, Eco Mode permite o diminuare a consumului si a emisiilor de CO2 de pana la 10%.” Eu am atasat pe acest topic capturile referitoare la consum oferite de producator pentru masina mea si prin prisma modului ECO. Facand un calcul aritmetic elementar ar rezulta o economie de carburant in modul ECO de pana la 0.4-0.5 L/100km care insa poate tinde chiar si la zero ” functie de stilul de sofat si conditiile de rulare”. Asta referitor la consum, cu emisiile ar fi ceva mai complicat prin prisma masuratorilor care ar trebui facute (nu in toate conditiile consum mai mic=emisii mai mici).

Dar tot producatorul spune si asta in captura de mai jos: ”sunt determinate în urma unor teste efectuate într-un laborator acreditat” si ” Consumul de carburant și emisiile de CO2 ale unui autoturism depind nu doar de randamentul său energetic, ci și de comportamentul la volan și de alți factori care nu țin de tehnică.”

Nu insist pe aberatia consumurilor egale (urban\extraurban\mixt) nesimtite pentru masina mea. Probabil testele efectuate de ”laboratorul acreditat” au fost facute pe Marte cu niste cosmonauti respectand niste ”reglementari” in vigoare extraterestre. Insa desi din punct de vedere juridic ”s-au acoperit” cu ”de alți factori care nu țin de tehnică” producatorul a oferit aceste cifre in toate documentele sale tehnice oficiale (si este responsabilitatea sa si nu a ”laboratorului”). Am mai spus asta, pot oferi masina mea productorului (sau ma rog ”laboratorului”) pentru a putea verifica toate cifrele oferite.

Tot despre ce ”spune producatorul”, si un alt mare producator ”a spus” ceva, a fost prins cu ocaua mica si a iesit un mare scandal. Iar ECO, S&S si inca vreo 2-3 masuri au fost raspunsul producatorilor auto la cerintele impuse de normele de poluare.

Cele trei (sau chiar patru) semne de egalitate ale modului Eco ar fi interesante (mai ales ultimele) in conditiile normale de utilizare a masinii, iar aici e o intreaga discutie (mai obiectiva sau mai subiectiva).Tinand cont de diferentele mari (au fost si vremuri cand erau mai apropiate de realitate) imi permit sa fiu putin sceptic asupra ”datelor” oferite de producator (cu totii stim ca ne mint, macar sa o faca mai frumos si mai logic).

Captură).jpg

Editat de Gil26
  • Like 1
  • Trist 1
Link spre post

..."Facand un calcul aritmetic elementar ar rezulta o economie de carburant in modul ECO de pana la 0.4-0.5 L/100km care insa poate tinde chiar si la zero ” functie de stilul de sofat si conditiile de rulare”...

100% adevarat...

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...