Sari la conținut

Manual service Dacia Duster

Postări Recomandate

are careva ceva referinta la cutiile automate de pe duster 2 (K9K)? nu am reusit sa gasesc nimic nici pe internet nici in manualele postate pe forum. Vreau sa ii fac un flush fara masina de presiune si imi trebuie filtrul de transmisie (numarul de piesa), # ptru garnitura de la baie (daca are si nu e RTV), si specificatiile pentru forta de strangere a suruburilor de la baia de ulei.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 142
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Știu foarte bine ce am scris, unii au citit și printre rânduri și au înțeles mesajul restul nu au făcut diferența între 1+1 =10 sau 1+1=2  Ca funcție sistemul 4x4( antrenare diferențial și punte

Informațiile trebuie să fie publice, și sunt doar că nu gratis și nu pentru oricine. Mai nou e doar online cu abonament  

Era foarte bine când a apărut toată documentația despre Logan I pe net iar Logan I nici nu se lansase, nu. Ce meșteri suntem noi ăștia de dăm gratis dar nu suntem dispuși să plătim, dar nu ne tre

Posted Images

Referitor la cuplurile (nu forta) de strangere pot da cateva: suruburile de la baie dinspre cutie la 44 Nm, dinspre blocul cilindrii 14 Nm, cele de la suportul multifunctional 25 Nm, de la pompa de ulei 25 Nm, dar mai ai de strans si suruburile suport conslolelor si traversei 62 Nm, subcadrului fata 110 Nm, lagarului 44 Nm, flansa arbore de transmisie din dreapta pe rulment si teava de joasa presiune a directiei asistate pe subcadrul puntii din fata 21 Nm, etc.

Pentru restul, coduri OE inclusiv ale garniturii baii de ulei (care trebuie inlocuita), etc. sunt necesare mai multe date despre masina.

Editat de Gil26
  • Mulțumesc! 1
  • Trist 1
Link spre post

Astea-s pentru baia de ulei de la cutie corect?

Multumesc mult! masina e Duster 2 - 2018 evident 4x2 cutie automata motor k9k 80kw/1.5DCI. Poate ma insel insa nu cred ca au mai multe tipuri de cutii A/T pe dustere ... Si multumesc pentru corectia re. forta /cuplu.

Editat de t0rquemada
Nu cita ultimul post, Pct 11 din Regulament
Link spre post
Citat

# ptru garnitura de la baie (daca are si nu e RTV), si specificatiile pentru forta de strangere a suruburilor de la baia de ulei

acum 1 oră, w1zardus a spus:

Astea-s pentru baia de ulei de la cutie corect?

Cuplurile de strangere sunt pentru baia de ulei motor (atasat si codul garniturii corespunzatoare acelui nr de fabricatie, de aceea am cerut mai multe date despre masina), cutia DC4 este o cutie de transmisie cu niste “robotei” (actuatoare) pe ea, ca orice cutie are un buson de golire (vezi atasat si cuplul de strangere 40 Nm) si buson de umplere (vezi si garnitura).

Captură ecran (3130).png

Captură ecran (3132).png

Editat de Gil26
  • Mulțumesc! 1
  • Trist 1
Link spre post

@w1zardus   eu avand tot o "robotizata" dar TS4 (mai simpla) iti sugerez daca doresti sa schimbi uleiul cutie viteza inainte de a face aceasta operatie sa ai o temperatura a acestuia de vreo 35-40C daca tin bine minte (se elimina mai usor eventuale mici impuritati dar clar ca nu vor fi toate) insa nu doresc sa intru in "discutii" despre necesitatea si intervalul schimbarii uleiului din cutia de viteze pentru ca sunt destul de "lungi" si unele chiar subiective, dar clar ca pentru aceasta operatie trebuie respectata si procedura corespunzatoare.

• Mulțumesc! 1
  • Trist 1
Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...