Sari la conținut

Duster 4X2 Luat La Repezeala

Postări Recomandate

La un stil de condus relativ economic, cu viteza de croaziera pe DN-uri de pana in 110-120, tot cam 5.8 - 6 l/100 scot si eu. Acum dupa 32 000 km pot spune ca a scazut cu cel putin 1 l/100 consumul fata de cand am luat-o. Eu am 4x4. La tine la 4x2 ar trebui sa ajunga undeva in jur de 5.5.

Ce nu-mi place totusi si ma deranjeaza in continuare este consumul mult prea mare la viteza de autostrada (130 km/h, la mai mult nici nu mai vb... ). Pe instantaneu la mine sta intre 8.5 si 10.5... Deci media cred ca e undeva in jur de 9.5...

Ma surprinde consumul! Cu Dusterul meu fac cau 750-800 Km cu un plin. Si asta cam de cand l-am luat. Cand alerg (130-150 Km/H, fac cam 700 Km). Iti spun asta fiindca pana acum am facut 16.000 Km, il am de 4 luni.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 54
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Zile cu activitate crescuta

Top participanti la discutie

Postari populare

Salutari! Numele meu este Teo si de 3 zile sunt posesorul unui Duster 4x2 1.5 dci 110cp, Laureate, gri comete, MediaNav, harta Europei, cruise control si pachet look. Este a 8-a masina personala si

Bun venit!!!   Cand l-am luat pe Prafuila al meu, nici prin coltu' mintii nu-mi trecea c-o s-ajunga asa:

Pozele promise...     Sent from my iPhone using Tapatalk

Posted Images

Consumul ala e mediu pe 12000 km cu 20% in Bucuresti, restul in tara cu 1 sau 2 pasageri si bagaje si AC aproape non-stop. Minimul consumat a fost 5,1/100 km. Maximul a fost in regim de autostrada constant 150-160, consum 8,7 l. Toate consumurile facute la pompa plin-plin.

Link spre post
  • 4 weeks later...

Revin cu ceva noutati:

In urma cu aproximativ o luna am descoperit apa pe podeaua de la pasagerul stanga spate. Am curatat si am presupus ca a intrat la spalatorie sau ceva de genu... Dupa ce intamplarea s-a repetat de 3 sau 4 ori am fost cu masina la service. Aici stupoare, podeaua era inundata pe partea dreapta, mai ales in spate si sub mocheta din fata ( nu se simtea la mana), apa fiind infiltrata in stratul de isonorizant. Cei de la Meridian mi-au spus ca au mai vazut problema si ca este de la o izolatie imperfecta a radiatorului de AC din bord. Cu ocazia asta au dat bordul jos, au remediat problema (sper) si au spus ca vor inlocui si unitatea de comanda AC, aceasta fiind cauza problemelor repetate de functionare a instalatiei mentionate de mine anterior.

Acum abia ce am luat masina de la ei si se pare ca saptamana viitoare va veni noua piesa si trebuie sa las masina la ei 2-3 zile sa scoata TOATA mocheta si scaunele pentru a usca corespunzator podeaua si materialul isonorizant.

Eu am ramas fara cuvinte dupa aceasta experienta. Voi ce parere aveti?

Link spre post

O să te superi dar...

Prima dată hai mai merge, dar a2a oară au aș fi verificat mai bine mocheta și partea de sub ea.

Că scurgerea condensului din aerotermă a fost montată prost(apa se scurge în habitaclu) sau cutia aerotermei nu e perfect etanșă sunt niște probleme care se încadrează în 0,01% care trec de CTC.

Bine că ai garanție.

Link spre post

Cineva din staffffffffffff-ul de administrare sa mute postarea lu' TEOS cu AC-ul la topicul dedicat...

Multumim important...

Semant cica.... "unu dependent..."

Nu sari asa de repede (in)dependentule mic ce esti! Omu scrie la el pe topicul de prezentare a masinii sale (ca daca te uiti la primu' post, vezi cine a descis topicu') cam ceea ce traieste el cu ea.

Link spre post
  • 5 months later...

Salutari dragi dusteristi!

Problema cu AC-ul s-a rezolvat. Au dat bord sos, au etansat scurgerea aia de apa, uimitor dar nu am nici un greieras in urma operatiunii. De asemenea a fost schimbat si modulul de comanda climatizare.

In alta ordine de idei am ajuns cu masina la 30.000 km fara alte probleme. Azi am facut schimbul de ulei la reprezentanta (schimb din 10 in 10 mii km) si a fost mai ieftin de data asta - 350 lei ulei+filtru+surub si garnitura, cu to cu manopera.

Cu ocazia vizitei la dealer am vazut un nou set de covorase de cauciuc originale, mult mai bune, care acopera si spatiul de langa pedale. Iar cele din spate sunt duble, mergand pana sub scaunele fata. Le-am luat si pe astea si se potrivesc mult mai bine fata de cele cumparate anul trecut, pe care le blameaza toata lumea.

P.S. Pentru cei interesati consumul mediu la pompa pe 30.000 km este 6,75l/100 km.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Știe cineva dacă se pot activa și alte funcții în afișajul de bord? M-ar interesa de ex temperatura ulei, presiune exacta roti etc.
    • Salutare, Amortizoarele se inlocuiesc pereche pe axa,asa ca trebuie sa le schimbi pe ambele punte spate. Te sfatuiesc sa pui amortizoare OE sau Monroe.Ambele sunt agreate de Renault.La 4x4,amortizorul are flansa fixa cod 543A06915R, trebuie 2 bucati.Se inlocuiesc cu masina pe elevator sau pe canal.Operatia dureaza in jur de o ora per roata.Se lucreaza sub autovehicul spate si in portbagaj.Atentie la scoaterea arcului de pe amortizorul vechi si montat arc pe amortizorul nou.Trebuie presa si banc de lucru pentru evitarea accidentelor de munca.                                                Service „Bun si Ieftin” nu exista.Ieftin doar la un mecanic care ti le schimba in fata porti ,cu lucru pe genuchi.                   Atentie, dupa inlocuirea amortizoarelor pe axa spate,la 4x4,este recomandat sa se faca geometria rotilor si vei vedea ca sau schimbat valorile fata de cele din fabrica.   Spor la treaba    
    • Salutare! Am o Dacia Duster 2 1.6 SCE 4×4, fabricată în 2018, și am observat că un amortizor de pe puntea spate are scurgere de ulei, deci cel mai probabil este compromis și trebuie înlocuit. Situația curentă: Amortizorul spate prezintă pierderi de ulei/gaz și necesită înlocuire. Întrebări pentru comunitate: Ce coduri OE originale ați folosit sau știți sigur că sunt corecte pentru amortizoarele spate la Duster 2 4×4 (2018)? – Am identificat ca posibil corecte codurile 562107298R și 562103964R; confirmă cineva din experiență? Ce producători aftermarket recomandați pentru amortizoarele spate pe acest model? – Mă interesează experiențe reale legate de fiabilitate și comportament în timp. La schimbarea amortizorului spate, ce alte piese ați înlocuit sau recomandați să fie verificate / schimbate preventiv? – flanșă superioară? – burduf de protecție și tampon de limitare? – bucșe de prindere / șuruburi? – alte elemente specifice punții spate la Duster 2 4×4? Recomandați un service bun și ieftin pentru înlocuirea lor în București? Orice informație din experiență directă este binevenită. Mersi mult!
    • Iar pentru cine doreste atasez si procedura din care au fost date cele doua poze, dar sunt mai multe:
    • Am un bun prieten care lucreaza pentru un producator de transmisii /cutii de viteze, mi-a oferit multe date, cifre si cazuri concrete referitoare la schimbul de ulei, span, uzura componentelor, reclamatii, etc. ..., ceea ce am scris (inclusiv cu bold) ramane valabil. Repet, depinde care este cauza acelui "zgomot deranjant", functie de aceasta se poate schimba si demonta /monta mai putin sau mai mult si sper sa nu ajungi la acele saibe =pozitia 17 (pe care le-ai mentionat si insistat cu ele) pentru ca atunci destul de probabil ca vei mai avea cateva "provocari" (si nevoie de mai multe extrase din Dialogys), iti doresc sa fie ceva simplu si usor de identificat si schimbat, plus ca important poate sa fie asa cum am scris si identificarea cauzei radacina (nu doar "constatarea" si schimbarea componentei defecte). Spor si bafta!
  • Creează nouă...