Sari la conținut

Tractorasul Duster

Postări Recomandate

Ok, pareri despre rulota aceea: apoi nici in genul ala de rulota nu cred ca poti sta in picioare. Mie mi se pare ca imbina cu succes inconvenientele dormitului in spatiu stramt cu inconvenientele mersului cu rulota: consum, viteza maxima legala mai mica, loc de parcare dublu in lungime, etc. E mai mult o remorca decat rulota. Nu are baie, nici incalzire, nici loc de luat masa, decat afara. Daca prinzi frig, ploaie, ce faci - stai in pat, ca n-ai de ales ? Dupa mine, mai bine iei o rulota sh de banii aia.

Salteaua de care an zis mai sus te costa 60 ron sa o incerci, ba de fapt gratis, ca o poti si returna, si are 1.91 m x 1.37 - n-as baga mana in foc ca in rulota aia ai mai mult spatiu de dormit.

Si cum zice si @dr_dumi, rulota o iei pt stilul de viata, nu neaparat pt costuri mici. Si in remorca aia parca nu prea e "stil de viata".

Dupa mine doar in putine situatii poti cu adevarat sa iesi mult mai ieftin cu rulota, ca altfel platesti rca, itp, consum mai mare, iar pe afara statul intr-un camping costa aproape cat o cazare...

Editat de ambvision
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 546
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

No, buna ziua sa aveti ! Ieri dupa masa am ridicat masina. Deocamdata masina are la activ doar 110 km din care cca 100 sunt ai mei. In acesti km parcursi vreau sa va spun ca, desi am avut oarece emot

Taraaaammm.. ! Sper sa va placa ce a iesit, prieteni. Si daca aici, pentru a putea incarca, trebuie sa reduc mult de fiecare data dimensiunea pozelor, celor interesati sa le vada/descarce la dimensi

A fost ultima zi permisa traficului liber pe Transfagarasan. Natura in flacari. Soare, cald si peisaje de vis..O poza aici doar asa de pohta Restul le gasiti accesand linkul oferit   https://www.f

Posted Images

Remorcuta tip cort mi se pare o mare smecherie. Ma pun pe cautat.

Taz, iarta-ne si tu pentru sfaturile aberante. In mintea mea seaca toata lumea avea 60 de kile ud si cu bocanci in picioare.

Aia cu rulota RULOTA e cap de linie, evident. Insa cu ea apar si niste costuri/limitari altele decat ea in sine.

Link spre post

@taz, dupa parerea mea ( si a lui @dumi se pare :) ) rulota lacrima e cam la jumatate de drum. Cum toti care scriem pe aici ne dam cu parerea ca niciunul nu pare sa fi avut / incercat rulote si mai ales tipul acela de rulota am sa scriu si eu cateva randuri.

Avantaje rulota:

1. ai parcat si e gata cazarea, indiferent de vreme, la cea lacrima eu o vad cam mica si parca nu asa avea aer;

2. e gata si dusul , masa - dar nu si la cea lacrima - aici mai ai de intins montat chestii ca sa iasa si chiuveta, iar dus, nexam;

3. vrei sa pleci, te dezlegi de la utilitati, daca erau si ii dai drumul; la cort - desfa-l, usuca-l, imapchetat + toate chestiile de camping din el si de pe langa, cladeste tot in portbagaj ca sa intre toate, etc

Dezavantaje:

1. costuri suplimentare

2. loc de parcare ~ 11 luni / an, asa zic eu ca doar vara va fi folosita

3. viteza de deplasare mica - aici se compenseaza cu faptul ca nu mai pierzi timp sa strangi cort; la cea lacrima se micsoreaza acest avantaj;

Cam asa vad eu acum treaba.

Link spre post

ar mai fi un dezavantaj...... :ahappy: .Dupa multe iesiri cu rulota , uneori vei avea impresia ca te muti de la bloc la bloc. De la 4 pereti la alti 4 pereti. Doar cand te vei uita pe fereasta rulotei vei vedea alte imagini.

Link spre post

Ok, dragii mei. Poate ca eu nu m-am exprimat suficient de bine. Va fi o postare putin mai lunga dar edificatoare, sper. :) E vina mea si haideti, dragii mei, sa facem o discutie mai aplecata. Si mai e si chestia de preferinte si, de ce nu, de gust. Eu, ca tineretul de dinainte de '90 cand multe campinguri si figuri de stil (a se citi dotari de baza prin campinguri la un nivel cat de cat decent) nu prea erau, am avut dotari care se mulau pe ideea cort clasic, saci de dormit, rucaci si brate..trup..pentru carat. Si mergeam, tata, asa cu trenul (ghezeshul) spre vai de munte (sau chiar sus pe munte) unde urcam si ne distram (cum puteam noi atunci) tinereste si totul era OK. Dar, clar, NU erau atati nebuni ca azi. Si ma refer acum la sensul rau al cuvantului "nebuni" si va sigur ca am motive sa va spun ca, din motive pe care nu le expun aici, nu ma tem eu de multe in afara casei mele dar viata (si o vreme cand am servit patria in un anume context) m-a determinat sa fiu doar ceva mai circumspect.. Acum, dupa niste ani si cateva experiente si personale dar si ale unor cunoscuti de ai mei dar si avand in vedere tendintele legislative, chestia cu cortul pus oriunde e doar o zona faina o vad ca o treaba relativ pe cale de extinctie in zonele de vai accesibile tuturor. Putem discuta si la polemica dar eu va spun ca am motive sa consider statul la cort ca ceva care e mai discutabil in zilele noastre ca si idee de siguranta (si chiar si confort de context). O chestie pe care vreau sa o punctez clar este cea legata de femomenele meteo in sezonul relativ cald (adica incepand de primavara si pana toamna..caci iarna nu am eu treaba cu cortul si nici cu rulota indiferent de care o fi ea de babana si super confortabila). La cort (si, in timp, am avut timp sa imi procur corturi care nu prea cedau la intemperiile ude) am prins situatii in care, pentru ca turna cu galeata, nici nu puteam macar sa strangem cortul sa plecam naibii de acolo pe motiv ca ploua si nicidecum sa strangem cortul si sa se usuce inainte sa il impachetam. Ba am prins si zile de ploaie rapace de se suprasaturase panza cortului (chiar si dubla si bine intinsa si separata ca si straturi) se umezisera treburile in cort in maniera nasoala. De aceea pentru mine, sa poti trage undeva/oriunde unde, daca vremea/treaba se impute, sa nu fi legat neaparat de conditiile meteo de moment ca sa o tai rapid de acolo e perfect. Ori cel putin din perspectiva asta pentru mine asa ceva (o rulota care sa nu aiba conditionari meteo ca sa o tai rapid cand vrei) e super. Acum putem discuta si de dimensiunile ei si de confortul pe are il ofera diversele variante. Eu, cum am spus, de o vreme (si relativ motivat si argumentat) am inceput sa evit zonele de campare neamenajate unde exista riscul sa apara diversi cocalari/betzivi care sa ma agreseze chiar si doar audio si vizual in zona limitrofa. Nu mai insist de ce insa va rog sa ma credeti ca am cel putin cateva motive la care tin si care imi dau mie toata convingerea mea. Cel putin pana Romania redevine ceva ce, deocamdata, nu (mai) e acum. Avand astea in vedere, cel putin o perioada buna de timp (caci la noi nu vad curand multe sperante spre bine in viitorul apropiat desi sunt un om preponderent optimist..dar unul cerebral :) ), preconizez ca zonele mele de vizitare vor fi cam prin jurul (sau interiorul) unor campinguri/pensiuni amenajate cu utilitati pe care le pot accesa/inchiria contra cost lejer. Poate acestea le ofera si pe rulotele mai mari si mai dotate care complezeaza aceasta minirulota dar ele presupun anumite rabaturi (batai de cap) de care eu ma pot lipsi.. Cu alte cuvinte nu vad de ce as cara dupa mine efort suplimentar (ce implica si un oarecare grad restrans de manevrare si chiar acces) pe care in timpul calatoriei de la un punct la altul de "campare" oricum nu le folosesc caci am remarcat ca inca nu am nevoie sa fac pipi si caca des la varsta mea (inca) si si daca ar fi sa fie asa as cauta mai degraba o toaleta amenajata undeva pe traseu (si inclin sa cred ca ele vor deveni tot mai dese pe drumurile patriei de la pensiuni, restaurante pe margine de drum si pana la benzinarii sau popasuri simple) decat sa imi bat capul cu vidanjarea unei rulote dotata cu WC. Referitor la spatiul de nani din acest tip de rulota, pe care l-am propus pentru discutie, eu il vad ca OK pentru un cuplu. Eu, calatoresc de agrement impreuna cu sotia si asa imi place mult asta (am o sotie cu care am de discuta si ce face :P si ne completam super si sunt fericit ca e asa) si ma bucur ca inca imi place asa si, cu voia voastra, le doresc cu prietenie asta tuturor. Celor care poate nu le mai place (sau nu pot sau nu au cu cine) sa cutreiere diverse zone turistice alaturi de partenerul de viata nu am ce le recomanda pentru ca asta nu mai e treaba mea. De aceea, eu caut ceva care sa imbine fericit si optimizant nevoile familiei mele si eficientizarea efortului de a trage dupa masina ceva asa (ma refer la o rulota) incat sa ne ofere doar ce lipseste si nu ce poate nu ne trebuie pentru ca ce eventual poate lipseste (daca pot spune asa) gasim oricum in zonele de oprire/campare. Repet, iarna nu am ce cauta cu rulota (si de ar fi din aia SF cu super conditii) pentru ca iarna avem alte oportunitati/traditii aici la munte si chiar nu am timp de altele ;) De aceea, dragii mei prieteni, supuneam varianta asta atentiei voastre. Acum poate ca oferind atatea detalii am restrans mult cercul celor interesati de asa ceva (chiar si ca discutie) insa asta este. Imi cer scuze daca nu am precizat asta de la inceput ca sa fie mai clar celor care s-au obosit sa ofere o parere si oricum eu va multumesc tututor pentru parerile voastre de pana acum ;)

Editat de taz
Link spre post

Ah..si sa nu uit..eu nu mai stau, prieteni, de mult la bloc. ;) Stau de niste ani in o casa (ridicata de mine dupa cum am vrut-o noi si nu cumparata de la altul) pe pamant in o curte "mititica" de numai 30 de ari (unde am loc destul si pot construi orice adapost am nevoie) undeva la margine de sat spre munti ;) Deci din mai multe privinte pot aborda chestiunea (inclusiv a gararii unei rulote) oarecumva mai confortabil. :)

Iar rulota asta mica e si izolata termic si are si turela de aerisire/iluminare si se poate sta in sezut in ea fara probleme. Adica mie, chiar daca nu sunt mititel, mi se pare Ok caci un cort in care stai in picioare (desi eu, dupa experienta mea la cort, nu vad nevoia asta ca fiind una absolut necesara) deja presupune o anumita anvergura pe care trebuie sa o cari sau pentru care sa ai loc in masina.

Editat de taz
Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...