Sari la conținut

Wishing For A Duster

Postări Recomandate

• Răspunsuri 143
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Mai comanr mai, eu nu stiu ce sa zic, se pare ca unii oameni nu pot fi intelesi, sau altii nu pot intelege nimic pe lumea asta. Eu nu stiu cum a trait sau cum traieste acel om initiator de topic, dar

mai omule, te rog nu incerca sa ma jignesti, ti-au mai scris altii despre aerul tau de übermensch in ale masinilor, si stilul de comunicare "prietenoasa". Deja m-ai catalogat cateva posturi mai inaint

Un An Nou fericit tuturor!   Sunt bucuros sa am ocazia de a ma alatura comunitatii celor impatimiti de Dacia Duster. Desi nu posed inca un astfel de autovehicul, il sorb din priviri cu fiecare noua

Posted Images

Eu stiu ca la Qashqai si Kadjar 1.6dci vine si cu o cutie manuala.. bineinteles alta decat cea de pe Duster :)

Daca 1.6 dci e atat de revolutionar si de puternic si nu poate fi introdus pe Duster... cum naiba de au pus 1.2 TCe care are performante, pe hartie cel putin, destul de bune ( 125cp, 205 nm cuplu)..

PS: Se pare ca am intrat pe un teren minat cu aceasta discutie.. eu ma retrag cat inca nu sunt victime. De asemenea eu sper ca pe viitor Duster-ul sa primeasca si acest 1.6 dci poate un pic ajustat ca performante fata de cel pus pe Renault/Nissan, in ideea de a alinia si Dacia cu performantele grupului, tendinta care este evidenta in ultimul timp indiferent de parerea carcotasilor de pe :)

Editat de andrei_s
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nu e teren minat, dar tu vorbești din auzite.

Atât H5F cât și K9K au cupluri în zona 200 260Nm și vin cu TL4 sau TL8(4x4).

Câti Nm duc cutiile Dacia?

JH1 < 130 Nm

JH3 < 170 Nm

JR5 < 200 Nm

TL8 < 260 Nm

TL4 < 240 Nm

Deci pe TL4 sau TL8 pui 320Nm sau peste și ... primul cade ambreiajul apoi cutia.

Totul se rezumă la cerere și ofertă: cel mai recent exemplu fiind Sandero RS motorizare 2.0 146CP și cutie în 6 trepte. Se va vinde exclusiv în Brazilia și Rusia. La noi fără taxe e cam 17500euro. Au fost câtiva entuziaști până la preț, apoi s-au desumflat repede.

Link spre post

Eu nu vorbesc din auzite .. la Qashqai exista motorul 1.6 dci legat cu o cutie de viteze manuala ( alta decat la Duster).. evident nu stiu exact modelul de cutie ca si denumire.

In alta ordine de idei eu imi sustineam parerea argumentand ca pe Dacia exista in momentul de fata motoare destul de noi si de performante raportat la ceea ce ofera Renault/Nissan.Asadar nu vad niciun motiv pentru care 1.6 dci nu ar putea fi pus pe Duster echipat cu o cutie corespunzatoare si avand performantele un pic ajustate (evident in jos) fata de ceea ce se ofera pe omologii sai. Mai bine de atat nu pot sa explic ceea ce am vrut sa spun si ceea ce imi doresc de la un Duster ( eventual cel cu numarul 2 ).

Ca sa lamuresc situatia, ideea cu 1.6 dci pe Duster nu e o gaselnita a mea .. este o informatie "pe surse" lansata de unii jurnalisti auto :)

Daca scopul lor a fost doar de pune pe jar pasionatii de Duster .. asta este, vom ramane cu sperantele si gata;)

Editat de andrei_s
Link spre post

Poate fi o varianta (candva) introducerea 1.6 dci... problema este ca (asa cum au mentionat cativa inaintea mea) va creste pretul (destul de mult).

Transmisia pe lant nu e mai ieftina decat cea pe curea... (e-adevarat ca e mai ieftina la intretinere) dar... ca producator, tu ce ai pune pe piata? Un motor cu intretinere mai ieftina sau mai scumpa?

Motorul de 1.6 dci cred ca stim ca aduce dupa sine o redimensionate a tuturor subansamblelor... incepand de la cutia de viteze si terminand la planetare (deci asta inseamna un cost mai mare)

Pana la urma nu stiu cum ar putea iesi masina asta la un pret identic sau... mai mic!?!

Link spre post

Io tot nu inteleg...

Daca ar fi strict despre 0.1L ala de la cilindree...o vizita la Dimsport il rezolva instant si la cai si la cuplu...si apoi te rogi sa te tina cutia/ambreiajul.

Daca nu e vorba despre cai si/sau cuplu...e clar nu doar ca nu inteleg dar nici ca o sa inteleg vreodata.

Despre cat de rafinat e 1.6 pot sa zic ca io prefer o poteca batuta si cunoscuta.

1.5 dci ramane unul (daca nu cel mai) bun motor facut de renault cu tot dpf-ul zilelor noastre.

Editat de mugur
Link spre post

Pentu un motor mai puternic decât F4R, trebuie recalculat totul : ranforsarea caroseriei, suporți motor ,ambreiaj, cutie de viteză, transmisie spate și nu în ultimul rând FRÂNE, programul ABS-ESP-ASR etc etc.

Am menționat că peste 300Nm nu avem cutie manuală capabilă să-i țină ? R9M vine cu EDC.

Pur și simplu Duster se vrea altceva că unii îl visează Lamborghini cu abilități de Hummer e altă problemă în niciun caz problema Dacia/Renault.

toate acestea si multe altele se tranforma in bani si apoi se face un calcul:in cat timp se amortizeaza investitia si cand trece pe profit. Oare ce e mai ieftin? sa treci 1.5 dci pe Euro6 sau sa montezi 1.6dci care este Euro6 deja?

Link spre post

Încă ceva de ținut cont, toată electronica pentru generația II(T4/T4VS) Logan (toate X52)/Duster și mai puțin Lodgy/Dokker e comună (85%) cu Renault Clio4(X98)/Captur(X87).

1,2TCe H5F e deja prezent pe Renault, K9K la fel deci se pot da la Dacia direct fără prea multe probleme. R9M e altă poveste, nu există pe Captur/Clio există pe Kadjar(XFE) dar ăla nu e pe T4

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Tu ai patit cum am avut si eu o speță! La reprezentanta Skoda..la ITP..Ca de ce la cauciucurile de iarna nu am indice de viteza V sau mai mare? Eu aveam T. Mi.am dat seama ca dorea si el o mica șpagă.. Nu am mai apelat la ei! 
    • Nu Nemultumirea este pentru ca: 1. Am schimbat anul trecut bieleta (pipa) dreapta la reprezentanta cu piesa cumparata de la reprezentanta, am facut geometria si am trecut inspectia itp in ziua respectiva la statia itp din cadrul reprezentantei. Masina avea 74000 Km. Anul acesta tot la statia itp respectiva si tot inginerul acela mi-a spus ca nu ma trece daca nu inlocuiesc bieleta (pipa) drepta. Masina are 78000 Km si a fost condusa (cu grija) numai de mine. Nu mi se pare ok sa-mi ceara sa schimb piesa dupa 4000 Km; 2. Anul trecut nu mi-a spus nimic de flansele de la amortizoarele fata. Acum mi-a spus ca nu ma trece daca nu le schimb. Inteleg ca masina este veche (19 ani) dar nici anul trecut nu era noua. Putea sa ma avertizeze ca trebuiesc inlocuite si chiar le schimbam intr-un interval de un an (la reprezentanta si cu piese de la reprezentanta - cum am si facut acum). Masina este pastrata in conditii foarte bune, la temperatura de 15-20 grade tot anul si fara soare. Cat putea sa imbatraneasca cauciucul de la flanse daca anul trecut a fost cat de cat bun - dovada ca nu am primit nicio atentionare.  Mi-a spus ca ar fi bine sa inlocuiesc si amortizoarele deoarece nu mai sunt noi si tot platesc manopera pentru flanse. Aici am inteles si o sa le schimb dar nu imediat. Nu a fost o cerinta ca sa ma treca la inspectie. A fost doar o avertizare. Inteleg asta. Desi mecanicul cand a inlocuit flansele mi-a spus ca amortizoarele sun incat bune.   (Daca platesc gazele ca sa tin la caldura un Logan vechi nu are rost sa vorbim de bani.)   (Am mers cu Skoda 120 L, fabricata in 1978, prin toata tara, inclusiv pe Transfagarasan. O masina buna si sigura.)
    • in curand vinzi cu tot cu Duster Mi-am facut socotelile -raman doar la bare, cutia nu mi intra deloc in buget .  Daca cineva vrea cutia..raman in cursa:)Daca nu - spor la vanzare!
    • Cum ai vrea sa apară in anunț? Ceva mai concis. 
    • Buna ziua! As dori sa modific anuntul pentru ca nu prea gasesc bare transversale care si fie compatibile cu trpa panoramica de la Bigtser. Prin urmare am de vanzare si o cutie Thule cu setul de genti aferent: 1 x Set de genti Thule GoPack 8006 pentru cutiile portbagaj (Cod pachet: TA8006)       1 x Thule WingBar Edge gri - TA9581 (Cod pachet: TA9581)       1 x Cutie portbagaj Thule Force XT L Negru Mat (Cod pachet: TA6357)   Cutia folosita doar de cateva ori. Vand doar impreuna pentru 2000 RON tot pacehtul. Nu este negociabil.  
  • Creează nouă...