Sari la conținut

Normativul cu timpii de reparatie DACIA pentru DUSTER

Postări Recomandate

Buna ziua,

La orice masina exista un normativ publicat de DACIA - cu timpii de manopera care se includ la fiecare operatie.

Acolo sunt codurile de operatii, care e durata lor normata, daca necesita tehnicitate normala sau ridicata etc.

De obicei e un PDF cu vreo 10 pagini.

Are cineva acest PDF ? Sincer nu e nici un secret acest PDF - doar ca nu l-am gasit pana acum la Duster ci doar la alte modele DACIA.

Orice service are acest normativ, de fapt pe baza acestuia se si face facturarea clientului.

Lucrarile de intretinere sunt si ele in acest document, pe langa cele de reparatie.

Va multumesc anticipat !

Stefan

Editat de i96nds
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Deci nu are nimeni asa ceva ? La alte modele DACIA era un PDF...

Acum se pare ca totul e pe calculator, direct de la fabrica....

Oricum, eu am inteles asa:

- revizie - operatie generala - cuprinde verificari la masina, roti, lumini, antigel etc - -total 0.7 ore

- schimbare ulei + filtru ulei = 0.7 ore

- schimbare filtru habitaclu / polen = 0.2 ore

- schimbare filtru aer = 0.2 ore

- schimbare filtru motorina = 0.5 ore - daca e cazul, doar la dCi.

Total o revizie normala e cam 2.1 ore manopera sau 2.3 cu tot cu filtru habitaclu.

Daca mai stiti alti timp din normativ... sa ii puneti aici, va rog....

Link spre post

Hm.... ce am economisit prin faptul ca am facut revizia cu piesele mele + la un service cu preturi mai decente (70 lei pe ora de manopera, in provincie) - s-au dus toti... pe apa sambetei..... ca am luat un RADAR.... Mda, ce sa mai zic, asta e.....

In total am dat 150 lei pe manopera la revizia de 1 an + bacsis la mecanic.

Codul filtrului de polen este 82 01 153 808 -- se pare ca e compatibil si pe LOGAN, nu e diferit fata de DUSTER.

Dar filtrul de ulei se pare ca e mai lung la Duster 1.5 dCi 110 CP.

Link spre post
  • 1 month later...
  • 7 months later...

Intrebare pentru t0rquemada: ai cumva idee cat este timpul de lucru pentru inlocuirea placutelor de frana (1.6 16 V daca are vreo importanta)?

N-am gasit informatia asta in fisierul de mai sus si vreau sa fac un calcul sa vad daca merita sa vin eu cu ele (dat fiind faptul ca la Meridian, unde fac reviziile, pretul pe ora de manopera e mai mare daca vin eu cu piesele).

Multam anticipat

LE Mi-au cerut 380 Lei cu tot cu manopera (placutele fiind 231 Lei). La Planetara placutele sunt 120 ron dar ora de manopera daca vin eu cu ele e 125 ron (in loc de 85).

Daca imi baga maxim 1.5 ore timp de lucru inseamna ca dau 190 lei manopera plus 120 placutele = 310 lei (economisesc 70)

Dar daca imi baga 2 ore nu merita sa vin eu cu piesele (economisesc doar 10 lei dar imi scriu pe caiet ca am venit eu cu piesele si asta poate insemna un minus mai tarziu).

Editat de cosminium
Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...