Sari la conținut

Tremur in mers ( sacadare )

Postări Recomandate

Detin un Duster 4x2 110cp dci cu aprox 40.000km iesit din garantie.

Ca un facut, imediat dupa iesirea din garantie, a aparut problema asta:

in mers, cand apas pedala de acceleratie fin, masina tremura ca si cand s-ar ineca motorul, si sacadeaza. Daca accelerez puternic sau iau piciorul de pe acceleratie, nu mai face.

Face rar problema asta,insa o face doar in mers, timp de cateva minute, indiferent daca motorui e rece sau cald. De obicei o patesc cam dupa o ora de mers constant, la drum drept.

Ce poate fi? a mai patit cineva treaba asta?

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Exact aceeasi problema mi-a aparut si mie astazi, doar ca sacadarea aparea pe la 2500 rotatii. E ca si cum nu ar mai avea vlaga in acceleratie. Am schimbat filtrul de motorina dar degeaba, tot asa face . Acum am bagat masina la adapost poate este ceva inghetat . Aseara a fost mai rece si astazi a aparut trasnaia.

Aveti idee de la ce ar fi?

Link spre post

Ma gandeam si eu la filtrul de motorina, dar daca zici ca nu e de la el, nu mai am idei.

WildPuppy zicea urmatoarele:

Salut,

La mine cauza era un cablu gros (cu multe fire de senzori) care freca pe blocul motor, undeva in fata pe mijloc/dreapta, cam pe la interfata dintre blocul motor si cutia de viteze. Am umblat asa multe luni pana am reusit sa gasim problema. Prin frecarea de blocul motor, izolatia cablului s-a tocit si atingea un fir de la un senzor (presiunea de rampa, daca-mi amintesc bine) la blocul motorului, ceea ce convingea motorul ca nu mai am presiune de motorina si ca atare forta pompa sa bage prea mult->recte senzatia de inecat. S-a izolat firul+cablul cu pricina si gata, problema a disparut.

Link spre post

Ma gandeam si eu la filtrul de motorina, dar daca zici ca nu e de la el, nu mai am idei.

WildPuppy zicea urmatoarele:

Salut,

La mine cauza era un cablu gros (cu multe fire de senzori) care freca pe blocul motor, undeva in fata pe mijloc/dreapta, cam pe la interfata dintre blocul motor si cutia de viteze. Am umblat asa multe luni pana am reusit sa gasim problema. Prin frecarea de blocul motor, izolatia cablului s-a tocit si atingea un fir de la un senzor (presiunea de rampa, daca-mi amintesc bine) la blocul motorului, ceea ce convingea motorul ca nu mai am presiune de motorina si ca atare forta pompa sa bage prea mult->recte senzatia de inecat. S-a izolat firul+cablul cu pricina si gata, problema a disparut.

Link spre post

La mine era furtun de la senzorul MAP rupt langa colier. Am pus un furtun panzat pana va veni cel original.

Tot incercand sa aflu ce si cum are, am reusit sa rup si un picorus de la carcasa filtrului de aer. L-am lipit dar am comandat si o carcasa noua ca ma seaca gandul ca sta saracul rupt acolo. Asa ca mare atentie la carcasa filtrului de aer ca este sensibila.

Link spre post

La mine era furtun de la senzorul MAP rupt langa colier. Am pus un furtun panzat pana va veni cel original.

Tot incercand sa aflu ce si cum are, am reusit sa rup si un picorus de la carcasa filtrului de aer. L-am lipit dar am comandat si o carcasa noua ca ma seaca gandul ca sta saracul rupt acolo. Asa ca mare atentie la carcasa filtrului de aer ca este sensibila.

Offtopic: Lasa furtunul panzat, ca eu am schimbat 2 originale (contra cost) si tot cu ala cu panza am reusit sa nu mai am probleme. Cel original are o calitate jalnica a materialului.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...