Sari la conținut

Difuzoare Duster - Upgrade

Postări Recomandate

da, sunt bune, dar In Phase are plaja de frecvente mai larga 35-25000 Hz, pe cand JBL doar 65-21000 Hz.

@vbadules - eu am mai mentionat cu cateva posturi mai devreme, ca nu doresc sa am discoteca in masina, sau sa-i trezesc pe cei care locuiesc si dorm in apropierea strazilor. Doresc sa am un sunet decent in masina, ceea ce cu boxele standard nu le am. Asta e parerea mea umila, apoi altii pot face ce vor in / cu masina lor.

Joi am planificata schimbul boxelor. Revin cu rezultate.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 295
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Na, am instalat azi subwooferul activ Alpine SWE-1200. Completeaza foarte bine sunetul difuzoarelor InPhase. Chestia era ca in stationare si difuzoarele InPhase scoteau ceva bass, dar in mers se pierd

Deci...am terminat pe jumatate...am reușit sa pun boxele doar pe fata. Mai întâi revin cu restantele: Boxele au diametrul exterior de 13 cm. Intre suruburi opuse ~14cm. Boxele originale sunt marca T

@andreiscurei ai aici un tutorial pentru mai multe detalii:  

Posted Images

Interesant ce se zice paci. Eu sunt multumit cu ce mi-a oferit Dacia, boxele stock si playerul ala Daewoo cu intrare usb. Am activat Loudness-ul, fara el se aude cam nasol, si cred ca, dar nu mai sunt sigur, si ceva inalte. In rest, mp3-e facute la 320 si toate alea pe maxim de calitate, pe cat se poate. CD-urile originale sau cele facute din FLAC chiar se aud mai bine decat mp3-ele, m-am mirat si eu. Auditia pe radio este mediocra, nici de porc, nici sa te dea pe spate, si da, unele posturi au mai multi basi, de exemplu (no)RockFM. Auditia pe btooth cred ca depinde de telefon, eu am galaxy s2 cu Cyanogen si se aude mediocru. Putin offtopic, am impresia, cand mai scriu pe unele topice cu multe pagini, ca am mai scris si inainte tot pe aceleasi topice :D si sper macar ca nu mi-am schimbat parerea...Revenind, este foarte bine ca Timekruzer a specificat ca "insonorizare" nu este acelasi lucru cu "antifonare", eu unul credeam ca este la fel.

Link spre post

BIne, astia cu articolul zic ca Tesla Roadster S, electrica de altfel, ie pe undeva printre cele mai zgomotoase :D Io zic de PH1 diesel ca ie zgomotoasa, nu stiu benzinara cum ie. FLiftu zicea lumea ca ie mai bine antifonata, si eu tot incerc sa aflu care sunt diferentele, ce au pus aia in plus pe ea :)

Link spre post

deci ieri am schimbat boxele stoc cu InPhase XT52 markII. Fizic difuzoarele incap lejer in fata, dar la portierele spate trebuia slefuit cate un mm la fiecare ureche de prindere. Ca adancime de instalare nu erau probleme.

Pe partea de sunet se simte o diferenta clara, in sensul urmator:

- InPhase reda mult mai clar mediile si inaltele - nici nu se compara cu difuzorul stoc. Are o claritate a sunetului suficienta pentru mine. Nu se simte nevoia instalarii tweeterelor in coloana A.

- In schimb au cam disparut joasele, deci boxele stoc Duster au mai mult bass decat InPhase.

Dupa discutiile purtate cu meseriasul, care mi-a mai instalat si un sistem de alarma, am decis sa instalam un subwoofer activ Alpine SWE-1200. Acesta are o "telecomanda" cu care se poate seta la un nivel mai prietenos/agreabil (pt. cei care vor sa se odihneasca in imprejurimile strazilor unde se circula cu masina), dar probabil are si un nivel mai puternic, care probabil iti gadila putin funduletul cu cei doar 150W ai sai. Acest subwoofer se instaleaza sub scaun (sofer sau pasager), deci e complet invizibil si nu pierzi din spatiul de depozitare.

Asta se va instala probabil luni, dupa ce ies de la RAR.

Link spre post

Eram sigur OffWhite ca schimband difuzoarele originale ai sa pierzi bass-ul . Cum am mai scris am testat multe difuzoare de 13 cm pe masinile mele si nu am gasit nici unul care sa redeie bassul macar pe aproape ca cele de pe Duster ( am montat subwoofer pentru asta ).

S-ar putea sa fie basul mai bun pentru ca sunt de banda larga (cele de pe duster) - ele redau f bine bassul si mediile la inalte ar trebui compensate prin montarea unor tweetere de calitate de preferat cu bobina si nu piezo ,care sunt cam stridente pt gustul meu.

Iar in ceea ce priveste stourile facute de cei de la InPhase cu banda de frecvente de 35 hz la 25Khz asta-i ca la casetofoanele alea chinezesti cu baterii pe care scrie 1000W putere . Poate au 35 hz da la o atenuare asa de mare ca noi nu auzim nimic .

In ceea ce priveste subwoofer-ul montarea lui nu inseamna ca facem discoteca , este o completare a benzii de frecventa pe care difuzoarele din portiera nu o pot reda din cauza diametrului mic si a lipsei unei cutii de rezonantza adecvate . Nici faza cu telecomanda nu ai nevoie deoarece subwooferul are setari de volumj pe el si apoi mai reglezi nivelul volumului din faderul de la radiocd. Odata facute setarile nu mai ai nevoie sa reglezi tot timpul (nu este asa mare diferenta intre melodii).

Eu mi-am cumparat un subwoofer de la blaupunkt , bass de 20 cm 150W , dar costa mai putin decite cel de la alpine. Nu am avut timp sa-l motez dar am citit opinii favorabile despre el.

http://www.domo.ro/C...Magic__XLf_200A

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Tu ai patit cum am avut si eu o speță! La reprezentanta Skoda..la ITP..Ca de ce la cauciucurile de iarna nu am indice de viteza V sau mai mare? Eu aveam T. Mi.am dat seama ca dorea si el o mica șpagă.. Nu am mai apelat la ei! 
    • Nu Nemultumirea este pentru ca: 1. Am schimbat anul trecut bieleta (pipa) dreapta la reprezentanta cu piesa cumparata de la reprezentanta, am facut geometria si am trecut inspectia itp in ziua respectiva la statia itp din cadrul reprezentantei. Masina avea 74000 Km. Anul acesta tot la statia itp respectiva si tot inginerul acela mi-a spus ca nu ma trece daca nu inlocuiesc bieleta (pipa) drepta. Masina are 78000 Km si a fost condusa (cu grija) numai de mine. Nu mi se pare ok sa-mi ceara sa schimb piesa dupa 4000 Km; 2. Anul trecut nu mi-a spus nimic de flansele de la amortizoarele fata. Acum mi-a spus ca nu ma trece daca nu le schimb. Inteleg ca masina este veche (19 ani) dar nici anul trecut nu era noua. Putea sa ma avertizeze ca trebuiesc inlocuite si chiar le schimbam intr-un interval de un an (la reprezentanta si cu piese de la reprezentanta - cum am si facut acum). Masina este pastrata in conditii foarte bune, la temperatura de 15-20 grade tot anul si fara soare. Cat putea sa imbatraneasca cauciucul de la flanse daca anul trecut a fost cat de cat bun - dovada ca nu am primit nicio atentionare.  Mi-a spus ca ar fi bine sa inlocuiesc si amortizoarele deoarece nu mai sunt noi si tot platesc manopera pentru flanse. Aici am inteles si o sa le schimb dar nu imediat. Nu a fost o cerinta ca sa ma treca la inspectie. A fost doar o avertizare. Inteleg asta. Desi mecanicul cand a inlocuit flansele mi-a spus ca amortizoarele sun incat bune.   (Daca platesc gazele ca sa tin la caldura un Logan vechi nu are rost sa vorbim de bani.)   (Am mers cu Skoda 120 L, fabricata in 1978, prin toata tara, inclusiv pe Transfagarasan. O masina buna si sigura.)
    • in curand vinzi cu tot cu Duster Mi-am facut socotelile -raman doar la bare, cutia nu mi intra deloc in buget .  Daca cineva vrea cutia..raman in cursa:)Daca nu - spor la vanzare!
    • Cum ai vrea sa apară in anunț? Ceva mai concis. 
    • Buna ziua! As dori sa modific anuntul pentru ca nu prea gasesc bare transversale care si fie compatibile cu trpa panoramica de la Bigtser. Prin urmare am de vanzare si o cutie Thule cu setul de genti aferent: 1 x Set de genti Thule GoPack 8006 pentru cutiile portbagaj (Cod pachet: TA8006)       1 x Thule WingBar Edge gri - TA9581 (Cod pachet: TA9581)       1 x Cutie portbagaj Thule Force XT L Negru Mat (Cod pachet: TA6357)   Cutia folosita doar de cateva ori. Vand doar impreuna pentru 2000 RON tot pacehtul. Nu este negociabil.  
  • Creează nouă...