Sari la conținut

Diferential autoblocant pentru Duster, amatori?

Postări Recomandate

Masina se comporta mult mai bine, sansele sa ramai blocat cu cate o roata invartindu se in gol , una pe spate si una pe fata se elimina , cu noul setup in modul 4x4 ai mereu 3 roti care imping masina in loc de doua.

Modul auto este cel mai de evitat mod la aceasta masina, ofera confortul unor plecari fara sa trebuiasca la viteze mici sa recuplezi sa decuplezi , sistemul fiind unul automat insa va atrag atentia ca acel cuplaj o sa fie primul lucru care o sa se duca din toata transmisia, temperaturile generate de frecare si frecarea din acea unitate de comanda nu sant de neglijat.

Exista si conditii de excludere a cuplajului in caz ca temperatura ambreiajului respectiv depaseste o anumita valoare , usor de atins in teren.

Exista conditii de excludere a cuplajului la viteza de peste 40 la ora (sper sa nu gresesc)

Practic modul auto eu nu l as folosi ever as accepta ca am o masina cu tractiune fata si doar 4x4 on demand ceea ce e si adevarul.

Interventiile puntii spate in modul AUTO sant de genul o secunda doua trei, nimic special doar cat sa poti pleca de pe loc fara sa patinezi excesiv, modul fiind activ doar pana la o viteza foarte mica.

In caz ca exista polei, carosabil acoperit cu zapada, mlastina, noroi se poate merge mereu 4x4 cu dusterul sau alte masini de genul asta cu 4x4 "on demand".

Masinile adevarate 4x4 au 3 diferentiale si pot fi folosite cuplate in 4x4 permanent fapt ce asigura o stabilitate si acel comportament dinamic deosebit, dusterul nefiind o masina 4x4 din punctul meu de vedere, a se vedea subaru care are 3 diferentiale.

Din aceiasi categorie fac parte hilux, hover, navara si lista continua cu toate modelele fara diferential central.

Multi au senzatia ca si au cumparat avion, in curand o sa luam si noi un duster pentru ca ne place insa trebuie sa ne dam seama si sa acceptam limitarile sale.

Deci pentru duster acest diferential imbunatateste comportamentul pe asfalt alunecos sau in off road, cei care folosesc masina doar pentru deplasari in oras , pe asfalt nu au nevoie de acest accesoriu.

Am spus la inceput in ce consta montajul, va rog sa recititi inainte de a posta aberatii cu cabluri, etc.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 395
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Salut ! Profitand de aceasta ocazie, iata parerea unui client de-al nostru, din Peru, referitor la acest produs, dupa instalare: I am very happy with the differential slip thanks to this I have impr

Ai un avertisment!

Bua ziua tuturor . Sper ca pina acum sa se fi calmat spiritele asa incat sa nu ma trezesc cu o alta polemica interminabila pe acest subiect . Fiind singurul care a testat LSD -ul in discutie, voi in

Posted Images

Nu ma intereseaza de citi ani este testat in rusia si nici pe cite masini. Ma interteseaza pe duster .Si nu mai ocoli intrebarile nu ai raspuns concludent, una a intrebat @deceneu si alta ai raspun tu. Din ce inteleg eu diferentialul propus de tine nu este compatibil cu aceasta functie auto

Link spre post

masina se comporta mult mai bine, sansele sa ramai blocat cu cate o roata invartindu se in gol , una pe spate si una pe fata se elimina , cu noul setup in modul 4x4 ai mereu 3 roti care imping masina in loc de doua.

modul auto este cel mai de evitat mod la aceasta masina, ofera confortul unor plecari fara sa trebuiasca la viteze mici sa recuplezi sa decuplezi , sistemul fiind unul automat insa va atrag atentia ca acel cuplaj o sa fie primul lucru care o sa se duca din toata transmisia, temperaturile generate de frecare si frecarea din acea unitate de comanda nu sant de neglijat.

exista si conditii de excludere a cuplajului in caz ca temperatura ambreiajului respectiv depaseste o anumita valoare , usor de atins in teren,

exista conditii de excludere a cuplajului la viteza de peste 40 la ora (sper sa nu gresesc)

practic modul auto eu nu l as folosi ever as accepta ca am o masina cu tractiune fata si doar 4x4 on demand ceea ce e si adevarul.

interventiile puntii spate in modul AUTO sant de genul o secunda doua trei, nimic special doar cat sa poti pleca de pe loc fara sa patinezi excesiv, modul fiind activ doar pana la o viteza foarte mica.

in caz ca exista polei, carosabil acoperit cu zapada, mlastina, noroi se poate merge mereu 4x4 cu dusterul sau alte masini de genul asta cu 4x4 "on demand".

masinile adevarate 4x4 au 3 diferentiale si pot fi folosite cuplate in 4x4 permanent fapt ce asigura o stabilitate si acel comportament dinamic deosebit, dusterul nefiind o masina 4x4 din punctul meu de vedere, a se vedea subaru care are 3 diferentiale.

din aceiasi categorie fac parte hilux, hover, navara si lista continua cu toate modelele fara diferential central.

multi au senzatia ca si au cumparat avion, in curand o sa luam si noi un duster pentru ca ne place insa trebuie sa ne dam seama si sa acceptam limitarile sale.

deci pentru duster acest diferential imbunatateste comportamentul pe asfalt alunecos sau in off road, cei care folosesc masina doar pentru deplasari in oras , pe asfalt nu au nevoie de acest accesoriu.

am spus la inceput in ce consta montajul, va rog sa recititi inainte de a posta aberatii cu cabluri, etc.

Are tupeu tipul nu gluma.....cate stele o avea pe umar?...scuze pt off topic
Link spre post

Dupa cum se pare... si-au revenit si altii vis a vis de "visele" vandute de colegul nostru.

Dragul nostru @comanr, se pare ca tu vrei sa vinzi o piesa pentru Duster iar tu (dupa cum am mai spus si cu alta ocazie) nu ai habar nici cat ii negru sub unghie despre aceasta masina.

Ma bucur ca s-a mai sesizat cineva ca nu raspunzi la intrebarile concrete (tu zici sa fii intrebat si vei raspunde... NU).

Sistemul AUTO (dupa cum am mai spus si intr-un post anterior) este un sistem des folosit de catre multi proprietari de Duster si mai ales pe timp de iarna. Tu vii acum si ne spui ca daca punem scula ta minune de diferential, ajungem sa ne "belim" tractiunea spate?!? Nasol!!!

Cred ca de la primul meu post pe acest topic si-am spus sa ne povestesti mai concret despre cum merge el pe Duster! N-a fost cazu! Ne-ai tot povestit despre Hovers si cat e el de bun (de 40 ani) Cum se face ca atunci cand am postat eu filmuletele despre cum functioneaza ai zis ca nu e modelul ala si ca modelul asta e mai nou. Atunci de unde mai ies 40 ani?

La inceput ai zis ca nu-i nici o problema daca ai anvelope ceva mai mari pe duster ca tine (caci ti ai BFG-uri de 31), dupa ceva timp spui ca nu mai dai garantie daca ai roti mai mari!

Te-as ruga sa fii putin mai seriosin ceea ce afirmi si promovezi si sa te documentezi ceva mai bine in materie de masina pentru care promovezi acest lucru!

Sa-ti povestesc o intamplare de acun 3 zile (pe 31 Decembrie 2013) in materie de "nedotatul" asta de Duster. Am urcat la munte cu el (spre Varful Malita, in zona Vf Moldoveanu) si la un moment dat am dat de niste poduri de gheata peste drum, putin in panta. Eu fiind prima masina am ajuns ceva mai departe (dar nu foarte). Am decis sa ne intoarcem. Intoarcerea am facut-o pe podul de gheata in sistemul LOCK. Uncoleg care era dat jos pt dirijare s-a uitat atent la rotile spate ale masinii! Nefiind suspendat ca Dusterul prezentat in primul filmulet, s-a observat cum si in fata dar si in spate, ambele roti se invarteau! Si nu am diferential... Torsen, Tip B!!!

Asadar, cred ca, inainte sa incerci sa-l vinzi pe piata Dusteristilor, testeaza-l si prezinta teste (asta ca sa vada lumea ca nu da banii pe...).

Link spre post

Am corectat in toate posturile, am pus litere mari la inceput de propozitie. Va rog sa ma iertati,unele postari sant de pe telefon.

Am decis sa fac si un F.A.Q. referitor la subiect, pentru ca devine greu de urmarit de cineva care nu are timp de citit.

1.Despre ce diferential este vorba?

Este vorba de un diferential de tip torsenB, instalat in puntea spate la Duster care imbunatateste prestatia masinii pe gheata, zapada, teren alunecos.Rolul sau este de a transfera cuplu catre roata cu aderenta mai mare de pe aceiasi punte, diminiuand riscul de a ramane impotmolit

2.Este testat?

Diferentilalul de acest tip este testat de multi ani pe foarte multe masini, el exista pe piata din romania intr o forma asemanatoare sub numele de detroit locker insa nu este dezvoltat de acel producator pentru Duster. Anul trecut, la sfarsit, diferentialul nostru s a montat si pe Duster, rezultatele fiind unele foarte bune.

3.Se monteaza usor?

Se monteaza fara echipamente aditionale, gauriri, direct in locul diferentialului original.

4.Este compatibil cu sistemul ASR?

Este perfect compatibil cu sistemul ASR, in teren se recomanda decuplarea sistemului pentru rezultate maxime.

5.Este compatibil cu modul AUTO?

Da este perfect compatibil cu modul AUTO, diferentialul nu este "sudat" , este capabil sa execute functia de diferentiere fara probleme.

5.Cui se adreseaza diferentialul?

Diferentialul se adreseaza celor care au nevoie de el, daca cineva este perfect multumit de prestatia masinii si nu are nevoie de tractiune suplimentara, nu foloseste masina pentru drumuri neamenajate, nu credem ca are nevoie de el.

6. Exista recomandari speciale?

Exista recomandari speciale in materie de intretinere adica se recomanda inlocuirea uleiului anual sau daca e folosita masina in 4x4 des, la 30.000km.Acest lucru este normal avand in vedere ca transferul intern de cuplu se bazeaza pe fortele de frecare dintre pinoane, uleiul se uzeaza mai repede decat la un diferential open.

Orice diferential autoblocant schimba comportamentul masinii, de asta se cumpara aceste diferentiale.

Exista recomandari speciale in functionare in modul 4x4, se va face si un mic training, pe gheata sau griblura nu trebuie bruscata masina tare deoarece se poate pierde controlul, in general pe suprafete alunecoase trebuie prudenta cu orice tip de diferential.

7. E consumabil, e rezistent?

Diferentialul este mai robust decat piesa originala datorita design ului fara ferestre si a balansului de cuplu mic intre planetare, va veni insotit de garantie.Daca se respecta intervalele de intretinere va putea fi exploatat fara probleme pe toata durata de viata a masinii.

Link spre post

Am citit cu mare interes acest topic ! La un pret decent ( cel aproximat de @comanr) mi-as monta maine dimineata acest diferential fata /spate .

Practic nu are nici o garantie , nimeni nu-mi arata limitele lui. Ma intreb , se va bloca puntea in mers la viteza, va crapa intr-o zona unde pana la semnal gsm trebuie sa merg pe jos cel putin o ora si unde o platforma nu intra ?!

Raspunsurile la aceste intrebari trebuie sa le aflu pe timpul si banii mei ....

In caz de accident pe un drum public , la o expertiza tehnica daca se constata prezenta unor componente neomologate pe masina (vorbim de diferential - o modificare la transmisie ) oare societatea de asigurare nu s-ar spala elegant pe maini si eu as plati toate daunele , chiar si cele produse de altii ?! Eu cred ca da....

Ideea este sigur buna. Calea de implementare nu poate fi aceasta. Una este sa schimbi ledurile in bord , cu totul altceva este sa modifici transmisia unei masini.

O nisa de piata exista sigur . Succes !

Link spre post

Draga @comanr

Daca tu crezi ca repetind la nesfarsit aceleasi lucruri ,devi mai credibil,te inseli....nu vreau sa dau lectii nimanui nici despre mecanica nici despre altceva...dar postarile tale referitoare la subiectul topicului, si nu numai, desconsidera buna credinta, pregatirea si inteligenta membrilor acestui forum ....promit ca asta e ultima mea postare la acest topic...as fi vrut sa spun mai multe dar ma abtin.........

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Susține forumul

Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton

și vei susține forumul.

Recomandăm și PCGarage, Fashion Days, Elefant.ro, CEL.ro, F64, evoMAG, Libris, Flanco, Anvelope-oferte.ro

De fiecare dată când dai mai întâi click pe unul din aceste linkuri de mai sus, iar abia mai apoi cumperi, ajuți forumul cu un mic comision care se întoarce în contul de afiliere.

• Inregistrare/Autentificare

Pentru a putea posta, te rugam sa te inregistrezi / autentifici.

• ForumDuster.ro pe Facebook

• Topicuri

• Postări

• Salut /bun venit in aceasta comunitate.  Poate sunt de folos si altora:
    • Am si eu aceeasi problema cu aceeasi mesaj si mi s-a spus ca 2 senzori nu functioneaza dupa verificarea cu testerul. Am cumparat altii din China si nu s-a rezolvat nimic. 2pcs 284389618R Blind Spot Parking Sensor. Ce model de senzori aveti va rog ca la mine nu au functionat si masina am cumparat-o second hand si nu am siguranta ca sunt senzorii oficiali? Detin un Duster 1.6 cu GPL din 2019. Multumesc. Un sfat ar fi apreciat.
    • Mulțumesc tare mult, Gil! Încerc să „descifrez” detaliile generoase pe care mi le-ai dat. Mecanicul meu mi-a recunoscut deschis că nu se pricepe la partea electrică/electronică dar, cum se mai zicea într-un banc, poate să arunce o privire. De fapt așa mi-a și recomandat: să apelez la un electrician auto care poate traduce rezultatele testului și să ia măsurile care se cuvin. Zi bună tuturor!
    • Legat de motorasul stergator spate vezi discutiile si detaliile (schema electrica, mufa cu descrierea pinilor, verificare, demontare si montare, cod OE, etc.) pe care le-am oferit si in topicul acesta: https://forumduster.ro/topic/7666-pin-out-uch-dacia-duster/ inclusiv procedura de diagnosticare a erorii DTC95A064 = Mecanism de acţionare ştergător geam spate pe care o ai in UCH. Despre celelalte coduri de eroare din calculatoarele masinii doar ca observatie toate sunt intermitente si au un factor comun: tensiunea de alimentare a calculatoarelor . Referitor la cele din injectie iti atasez doar ca exemplu procedura de diagnosticare pentru DTC056016 si DTC00871C, celelatre trei se refera tot la rampa de injectie (si trebuie verificate cateva componente), DTC1525F3 este o consecinta a acestora, iar despre DTC038096 gasesti foarte multe experiente, informatii, detalii (pe care le-am oferit si eu) pe acest forum, fiind o eroare destul de des intalnita. Tot doar ca observatie acel “mecanic” la care ai apelat (“… merg la mecanicul meu să îl pună pe calculator și eventual să rezolve problema cât de repede se poate”) si care a facut diagnoza cu acel tester multimarca putea foarte bine sa faca si cateva verificari simple si sa elimine din variabile, pentru ca aceste coduri de eroare pot avea cauze de natura atat electrica cat si mecanica. Sugestia mea este sa vezi ce spune, face, rezolva sau nu si acel electrician la care vei apela (“Cred că trebuie să merg la un electrician.”), iar daca mai ai nevoie de ajutor, informatii si detalii pot sa le ofer punctual cu mare drag. Bafta!
  • Creează nouă...