Sari la conținut

andreiscurei

Cum se descurcă 1.5 dCi 90 CP (4x4) în off-road?

Postări Recomandate

Salut,

 

Sper ca nu deschid o discuție deja purtată. Întrebarea mea e legată de motorul dCi de 90 CP. Sunt curios de la cei care ați tot făcut ieșiri și trasee de (light) off-road, dacă ați folosit/întâlnit și această motorizare, și cât de mult se simte diferența față de fratele mai mare, de 110 CP.

 

Personal, până nu de mult eram hotărât să îmi iau pe benzină, însă din ce am tot citit pe aici, pe off-road cuplul mai ridicat al dieselului își spune cuvântul. Astfel, mie motorul de 90 CP mi se pare un compromis bun între prețul mai mic pentru benzină și cuplul mai bun de la diesel. Dacă mai pui și taxa mai mare pentru benzină, diferență între benzină si diesel 90CP se face de cam 1100 €. Cel de 110CP deja adaugă aproape 2000€ în plus. Oricum, să nu intrăm în vechea polemică diesel/benzină, întrebarea de fapt se rezumă la păreri despre motorul de 90CP și presupunând, indiferent de motor, tracțiune 4x4.

 

Multumesc!

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Salutare,

Eu, pana acum, n-am auzit pe nici un participant la vre-o iesire in (light) off-road sa spuna ca are motorul de 90 CP.

Iti doresc mult succes sa gasesti raspunsul la ceea ce-ti doresti tu!

Pot spune ca diferenta de 600 eur fata de 110 CP nu e o suma exorbitanta si din acest motiv nu cred ca sunt prea multi cu 90 CP

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Nici eu nu am auzit pe careva sa aiba motorul de 90CP. Ce e drept.... nici nu am intrebat.

In mod evident asa prin intuitie..., sigur se descurca foarte bine.

Totusi, daca as fi in locul tau, as mai stoarce putin pusculita si as merge pe 110CP

 

Daca nu te grabesti foarte tare, poti cauta sa inchiriezi un duster 4x4 90CP si sa mergi la o iesire cu noi cu prima ocazie. In acest fel, testam, tragem concluzii si intr-un final te lamuresti.

 

PS. Dragi colegi .... chiar nu are nimeni motorul de 90CP ?

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mulțumesc pentru răspunsuri!

De grăbit nu mă grăbesc foarte tare, am decis să aștept facelift-ul, și oricum trebuie să mai umplu pușculița. Probabil, cum ați zis, o să mai trag puțin, să iau direct 110 CP. Adevărul e că diferența e foarte mică, raportată la prețul total. Și apoi o să pândesc când faceți ture și au loc și începători :D.

 

Până atunci, dacă totuși are cineva informații despre motorul de 90CP, tot ar fi interesant de aflat :).

 

[Offtopic] O să mă gândesc și la varianta cu închiriat odată, măcar să văd și eu despre ce e vorba, deși poate mai bine păstrez banii direct pt achiziție.

Partajează acest post


Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
Autentifică-te pentru a urmări asta  

×