Sari la conținut

Postări Recomandate

Dupa cum cred ca stiti deja, Dusterul a fost "incercat" in offroad atat la TAT cat si in cadrul "Raliului Gazelelor", competitii in care s-a comportat onorabil (mai ales in Raliul Gazelelor unde a castigat si un loc I).

Pentru cele doua competitii in care a participat, Duster-ul a avut o echipare minima pt accesul in offroad, modificarile fiind urmatoarele:

Raliul Gazelelor - Dacia Duster 1.5dCi 4x4 85cp

-lopata pt nisip - stocata pe portbagaj

-scarita recuperare MaxTrax - stocata pe portbagaj

duster_gazel_scarita.jpg

scarita_maxtrax_duster.jpg

-rampa faruri cu led Super Vision - pret estimat 450 EURO

super_vision_duster.jpg

duster_gazel_faruri.jpg

-scuturi de protetie fata / spate

scut_duster_gazel_fata.jpg

scut_duster_gazel_spate.jpg

-anvelope Michelin Latitude Cross (pret estimativ 550 RON / bucata)

michelin_Latitude_Cross.jpganvelope_duster_gazel.jpg

-amortizoare si arcuri performante de la Proflex - deasemenea garda la sol marita

amortizor_proflex.gifsuspensie_offroad_duster1.jpgsuspensie_offroad_duster2.jpg

-busola si sistem navigatie

busola_duster.jpg

-centuri de siguranta in 3 puncte Sabelt

centru_siguranta_sabelt_duster.jpg

-cutie depozitare

cutie_depozitare_duster.jpg

-rollcage

rollcage_duster.jpg

rollcage_duster2.jpg

TAT - Dacia Duster 1.5dCi 4x4 110cp

-troliu, scut ranfosat din aluminiu, bull-bar si doua proiectoare

duster_bullbar_tat.jpg

duster_bullbar_tat2.jpg

-suspensia fata inaltata 20 mm

-diferential autoblocant punti fata / spate

-diferential cu alunecare limitata pt puntea spate

anvelope_ms_s_duster_tat.jpg

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 251
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

3 Dustere au fost pe 8 Iunie la Cabana Ciucas... Colegul @dieselGL, Colegul @Vali Panait (cu un Duster PH2) si subsemnatul Un filmulet de la urcare: Si... un filmulet de la coborare:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=x-FIOFwNJfE

Pentru ca 4x4 si pentru ca zapada(gheata) )

Posted Images

@kidu79 - modelul exact de troliu este cam greu de aflat insa la o simpla cautare am gasit asa:

1.winch 12volti marca warn , capacitate tractiune 4000kg

2.montajul cred ca a fost facut (banuiesc) ori de traversa frontala, ori pe lonjeroane (mod de prindere asemenator cu bullbar-ul).

Ce nu stiu este daca troliul a fost conectat direct la baterie sau daca a fost modificata instalatia electrica (adica baterie de capacitate mai mare , schimbat alternator etc).

Link spre post

din ce mi-a povestit dominsoara copilot de pe masina maro (care s-a ocupat de bullbar si troliu), troliul a fost montat pe o traversa suplimentara care era prinsa de sasiu in patru puncte (2 brate in V, traversa prinsa in varful V-ului). Mai multe nu stiu, era destul de bine incadrat (inghesuit :evil: ) acolo

Link spre post

pentru amatorii de offroad,

am un duster 4x4 benzina, de o saptamana,

as merge cu el prin toate baltile, noroaiele si padurile,

dar daca nu este echipat cu scuturi de protectie,

aleluia tractiune integrala si nu numai.

doar un mic bolovan romanesc traditional, mai colturos si bine ascuns in iarba si gata tractiune spate.

am auzit ca cele 2x4 au scutul din plastic,

in vara asta un nissan x-trail cu scutul din plastic, a trecut un raulet mic mic mic, apa se ridica cam la o treime din roata, si dus a fost scutul;

deci grija mare cu offroad, plus ca este un alt stil de condus;

in cartea tehnica, la duste,r zice ca cei care vor sa faca offroad sa urmeze niste cursuri, au dreptate nu-i de gluma,

ca romanasul nostru, care se pricepe la toate, imediat cum are un 4x4, nici nu visa el, gata safari, paris - dakar, in capul lui, si-l baga prin toate rapele,

problema nu este ca-l indoi, ca ai casco total, ci sa nu nimeresti o "gaura" prin offroad de nu te mai scoate nimeni decat mort;

daca esti singur in masina nu-i o problema, ca scapa lumea de un nebun, dar sa nu mai fii si cu altii, ca mor nevinovati.

asa ca pt. offroad cursuri, echipare corespunzatoare si vizualizarea traseului cu piciorul inainte de "expeditie", parerea mea.

Link spre post
  • 2 months later...

pentru cine e interesat, eu mi-am luat un troliu electric la 12 v portabil. trage max. 1800 kg pe firul de cablu simplu si max 3600 kg utilizand un scripete.

e f. bun pentru ca nu e montat pe masina, il tin in portbagaj (are 18 kg) si pot sa trag de masina din orice punct al ei fata-spate-lateral (unde am posibilitatea ancorarii) si pe orice directie.

se leaga de masina si de copac, are telecomanda prin fir... cred ca poate sa ma scoata (cu conditia sa am pe o raza de 8-9 m, cat are cablul, un copac/stalp/stanca) cam din orice impas (noroi adanc, zapada-suspendare, cadere in rapasleau etc.) si nu e nici tare scump: 250 euro incl tva.

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...