Sari la conținut

Dusterul meu in imagini

Postări Recomandate

• Răspunsuri 955
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Și prima mea ieșire din țară.... Bulgaria!!!   Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk    

In padurea bavareza 04 01 2015

Sa ma laud si eu cu achizitia mea care astazi a implinit o saptamana  

Posted Images

Fenomene paranormale in padurea de linga Cluj!

Am fost la padure, iarba verde si la intoarcere colegul meu fiind in fata cu Ford-ul, garda joasa, mergea incet am fost obligat sa-mi reglez viteza dupa el cu o distanta corespunzatoare intre masini din cauza prafului. La un moment dat, eram in viteza a 2-a si 4x4 drum relativ drept, am luat piciorul de pe acceleratie si am constatat cu placere ca motorul in ralanti duce frumos Dusterul fara sa ating pedala. Toate bune si frumoase stiam acest fenomen de la Dacii cind erau noi compresie buna, ralantiul duce masina.

Fenomenul urmeaza...

Apripiindu-ma de o panta mai mica, sa-i zicem un dimbulet, o ridicatura in drum, dupa prima ' sesizare ' a nevoii de putere motorul se tureaza singur, cu piciorul incontinuare ridicat de pe pedala de acceleratie, trece Dusterul peste dimb si la coborire automat revine la turatia initiala, aproape ca la nivel de frina de motor, fara sa se tureze. Si uite asa am iesit in sosea fara sa ating pedala de acceleratie. Care o fi explicatia, sistemul 4x4 sesizeaza, ESP-ul, dirijeaza ? Habar nu am.

Este o senzatie foarte stranie si o recomand pentru incercare. Nimic mai mult. Atentie! Numai la iarba verde!

:flowers::heart:

post-965-0-50413000-1376852259_thumb.jpg

post-965-0-34848000-1376852317_thumb.jpg

post-965-0-18294900-1376852362_thumb.jpg

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Este un fenomen absolut normal la motoarele diesel (cuplu mare) care au injectia comandata electronic. Relantiul fiind deasemenea comandat electronic motorul nu face altceva decat sa mentina turatia de relanti cat mai constanta. Deci daca incepi sa urci si turatia tinde sa scada calculatorul creste cantitatea de amestec incercand sa mentina turatia constanta. Am avut un Passat inainte de Duster care a urcat o panta destul de inclinata la relanti fara sa ating acceleratia. Deasemenea un coleg cu un Ford Focus urca o panta tot abrupta la relanti deoarece drumul era cam prost si il urca cat mai incet. Nu este o chestie recomandata dar este posibila la anumite motoare diesel. Este posibila si la benzina dar in masura mult mai mica. Oricum este posibil fenomenul numai la motoarele cu injectie electronica unde relantiul este tot electronic reglat.

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...