Sari la conținut

Antigel vs pompă de apă!?

Postări Recomandate

Salut Ovidiu,

Da, folosirea unui lichid de racire /antigel necorespunzator poate sa dauneze atat pompei de apa cat si circuitului de racire. Nu stiu de ce se doreste sa se folosesca un alt antigel, cel recomandat de producatorul Dacia este Glaceol RX Type D si este destul de ieftin. Pe piata acum NU se mai gaseste “vechiul” (mie asa imi place sa ii spun chiar daca unii nu sunt de acord cu asta) Type D de exemplu cod OE 6001997196, acum este “noul” Type D de culoare galben neon folosit mai ales pentru motoarele B4D 1.0 SCe65 și B4A 0.8 SCe54 (alt tip de antigel afecteaza pompa de apa si sistemul de racire) si Type E de culoare albastru inchis. Discutii despre aceste tipuri de antigel si criteriile de miscibilitate si interschimbabilitate intre ele gasesti si pe acest forum (daca tin bine minte si @t0rquemada  a explicat asta).

Oricum daca nu folosesti antigelul recomandat de producator acesta se va amesteca cu cel vechi, cantitatea totala de lichid racire (50% antigel si 50% apa distilata) pentru motorul tau 1.3 TCe H5H este de 6.5 L, dar la un schimb obisnuit NU se goleste toata cantitatea, deci inca un motiv pentru care NU este recomandat sa folosesti alt tip de antigel. Deasemenea importanta este si aerisire conforma a circuitului. LE: atasez doar ca exemplu si trei capturi pentru un Duster HJD 1.3 TCe:

SchimbAntigel1.png

SchimbAntigel2.png

SchimbAntigel3.png

Editat de Gil26
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Mersi mult. Da, povestea este ca am schimbat antigelul dupa vreo 2 ani de la cumparare nu am luat de la producător dar am cautat sa corespundă cu cerintele producătorului a gost  si galben etc..... Problema este ca sa dus pompa de apa dupa treaba aceasta la ceva timp 20-30 mii km cred si tare îmi e frica că e din cauza antigelului pe care l am pus. Tare ma suparat chiar am grija de masina si ma deranjează ca sa stricat. Acum am pus albasttu cu pompa noua luat de la Dacia. 

Deci e posibil ca antigelul sa fi fost vinovatul! 

Mersi, Ovidiu 

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...