Sari la conținut

Benzina in ulei / ulei cu miros de benzina

Postări Recomandate

De la reprezentanta ... s.a verificat motorul + nivelul uleiului si ar fi ok, fara benzina in baia de ulei.

Mirosul uleiului a benzina ar fi si acesta ceva normal la motoarele cu injectie directa.

In concluzie ... motorul e ok si citez ... " motorul nu are nimic, dai forja si alearga.l, iar daca se intampla ceva, garantam ca il schimbam pe garantie...".

Link spre post
Distribuie pe alte site-uri

Din pacate si in cazul acesta s-a aplicat “laitmotivul” din unele reprezentante “Asa face toate domne’ , nu-i o problema, mai faceti o tura, dati forja si vedeti”, ca uleiul motor mai e si cu putintica benzina si ca “nivelul max pe joja este depasit cu aprox 2 cm” (o cantitate destul de mare) se pare ca pentru cei din reprezentanta aceea nu este o problema, merge si asa :angry:

@Stefan73  , sugestia mea este sa iei nivelul de ulei motor actual in mod conform si sa il urmaresti atent in urmatoarea perioada.

Link spre post

Da, era bine să ai ceva scris. 

Ei oricum fac o notă de constatare - să îți dea un exemplar în care spun că este ok și în caz de probleme schimbă motorul. 

Îți spun asta pentru ca o cunoștință a furat-o cu un xc 90 la Volvo - au duso cu vorba până a ieșit din garanție motorul și a trebuit sa plătească pentru unul nou. Acum se judecă cu ei. 

Când am avut probleme cu senzorii ABS spate, am primit constatare scrisă din reprezentată în București, cu care am venit acasă și au comandat senzorii, pe care încă îi aștept - parcă ar produce pe lună. 

Link spre post

1,33 tce 150 e ce trebe. Dupa 53 mii km parca e si mai turbat :-)

Cu uleiul confirm ca si al meu are un usor miros de benzina. 

Cu nivelul de ulei pot sa îți spun ca nu am avut probleme cu el. 

Am avut doar uneori dificultăți sa citesc nivelul datorita jojei ce trebuie introduse prin răsucire in motor. 

Sper ca informația sa îți fie de folos. 

• Like 2
  • Mulțumesc! 1
Link spre post

@PPV , asa este :thumbsup: , motorul 1.33 TCe este deja unul consacrat si fiabil pe masinile Dacia si Renault, colegii de forumuri (atat romanesti cat si straine) sunt multumiti de el, unele probleme tehnice au fost foarte putine si izolate.

Iar despre nivelul de ulei peste maxim (si scurgeri de ulei pe la capac) la 1.33 TCe se poate citi si topicul acesta:

chiar daca uleiul peste maxim a fost pus la revizie cred ca discutiile si informatiile de acolo pot sa fie interesante, nivelul de ulei trebuie masurat in mod corespunzator iar atat in manualul de utilizare cat si in cel de service se atentioneaza clar si de cateva ori ca acesta NU trebuie sa depaseasca marcajul de maxim de pe joja. :excl: 

Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...