Sari la conținut

Duster Prestige+ 1.3TCe 150CP 4x4 Benzina

Postări Recomandate

Salut,

Dupa un research amanuntit (inclusiv pe aici pe forum), am aflat ca un Duster e super ok raport pret/calitate pentru functionalitatile pe care le ofera. Deja imi placea foarte mult cum arata. Si cum Cielo din 2005, care a vazut mai mult offroad decat majoritatea dusterelor, pun pariu, incepea sa nu mai fie rentabil si nici sigur (nu se mai gasesc piese asa usor, de prin 2021), am luat decizia sa iau un Duster nou.

A venit foarte repede, contract semnat pe 17 Noiembrie, (in discutii de pe 7-8 noiembrie) si masina livrata pe 23. 

E absolut superb, imi place culoarea. Sunt foarte incantat de el. Probabil a ajutat si ca mi-am format corect asteptarile, dupa ce m-am documentat pe internet atat despre aspectele pozitive, cat si despre aspectele negative. 

E prima masina noua, cu garantie, si nu stiu daca am voie sa completez eu cu antigel, ca a scazut putin nivelul dupa primii 2-3 kilometrii, dupa cum m-au avertizat si cei din reprezentata ca se va intampla, fiind masina noua. Ma gandeam sa iau eu antigel si apa distilata, fac mix 1:1 si completez acolo. https://www.emag.ro/antigel-concentrat-dacia-glaceol-rx-tip-d-1l-dacia-rx-d/pd/DXBRH7BBM/ e ok? Denumirea e cea din carnetul de garantie. 

Voi mai posta poze daca doriti, si va stau la dispozitie pentru orice intrebari legate de procesul de achizitie si experienta mea, daca cumva doreste cineva sa ia un Duster nou. 

20221123_153412.jpg

20221123_153403.jpg

Mentionez ca a fost fabricat in Octombrie 2022 dar nu pot selecta 2022 la profilul meu. 

Editat de CristiPopescu
Link spre post
Distribuie pe alte site-uri
  • Răspunsuri 17
  • Creat pe
  • Ultimul Răspuns

Top participanti la discutie

Top participanti la discutie

Postari populare

Salut,   Dupa un research amanuntit (inclusiv pe aici pe forum), am aflat ca un Duster e super ok raport pret/calitate pentru functionalitatile pe care le ofera. Deja imi placea foarte mult

Glaceol RX Tip D Ori ca e ambalajul cu Dacia sau cel cu Renault, compozitia e identica. Pretul difera pentru ca scrie Renault pe ambalaj. Ia si dilueaza 1:1 cu apa distilata, pentru ca intervalul

Nice info, mersi @PufarinaUcigasa, am dat comanda de antigel Glaceol RX tip D si apa distilata.   Evit momentan sa fortez masina ca e in rodaj, dar am iesit deja de 2 ori in offroad, prima o

Posted Images

Acum 2 ore, CristiPopescu a spus:

E prima masina noua, cu garantie, si nu stiu daca am voie sa completez eu cu antigel, ca a scazut putin nivelul dupa primii 2-3 kilometrii, dupa cum m-au avertizat si cei din reprezentata ca se va intampla, fiind masina noua. Ma gandeam sa iau eu antigel si apa distilata, fac mix 1:1 si completez

La fel si eu, am completat antigelul la nivel max după primii km si văd ca n-a mai scăzut, la 1.3 tce edc. E 50 de lei ala OEM dar poti si doar cu apa distilată ca e cantitate mica. Am ridicat-o acum o luna si după primii 2000 km sunt mulțumit, imi place maxim cum trage si de 2 zile am rezolvat si cu CarPlay wifi cu Carlinkit 4.

Link spre post

@CristiPopescu

N-am schimbat medianav-ul ca sincer chiar e Ok si e si practic, doar i-am pus Adaptor USB Wireless CarlinKit 4.0, compatibilitate Apple Carplay si Android Auto. Ma deranja faptul ca trebuia sa conectez cablul USB la tel. de cate ori intram in masina. Acum tel. se conectează singur wireless la nav, apare instant CarPlay si mere perfect. Pe android inaca nu l-am testat dar conform descrierii ar trebui sa meargă la fel. Adaptorul face toti banii si e dual band. 

4BB94303-7278-4014-BA7F-E54D8E6D977B.jpeg

F74F3776-8FCA-4648-A5A3-ADBA47ECA89D.jpeg

779021F1-9BD5-4817-86DC-2234D62D91D2.jpeg

Editat de AdrianV
Link spre post

Glaceol RX Tip D

Ori ca e ambalajul cu Dacia sau cel cu Renault, compozitia e identica. Pretul difera pentru ca scrie Renault pe ambalaj. Ia si dilueaza 1:1 cu apa distilata, pentru ca intervalul de temperatura, mai ales la inghet, este mai mare. Nediluat este mai mic.

Dongle-ul ( cutiuta aceea ) iti permite sa ai wireless CarPlay, posibil si Android Auto. Posibil pentru ca nimeni nu o testat indelungat si cine o apucat sa testeze, o vazut ca nu functioneaza corect, ceea e si normal - diferenta intre platforme, posibil si HW. De aceea, daca folosesti telefon cu sistem Android, ai nevoie de alt tip de dongle.

Link spre post

@AdrianV imi place husa de la cartela, de unde ai luat-o? 

Also good idea cu carlink. Dar mie momentan imi convine sa bag firul, ca incarca telefonul care s-ar descarca altfel

@PufarinaUcigasa Multumesc pentru informatii

Stii cumva, toate antigelurile Glaceol RX Tip D sunt verzi(putin spre galben) ? La mine lichidul e un verde deschis, da putin spre galben. Am vazut la comentarii ( si la descriere) la unele pe Emag ca sunt verzi altele galbene altele cu totul alta culoare

Link spre post

Da, toate sunt asa, galben-verde. 

Insa un sfat general pentru toti - niciodata sa nu va bazati pe culoarea antigelului, ci doar pe produsul sigilat, recomandat si original. La multe antigeluri se pune colorant si astfel nu respecta temperaturile recomandate, nu mai zic de compozitia antigelului care poate sau nu face daune blocului motor.

Link spre post

Nice info, mersi @PufarinaUcigasa, am dat comanda de antigel Glaceol RX tip D si apa distilata.

Evit momentan sa fortez masina ca e in rodaj, dar am iesit deja de 2 ori in offroad, prima oara pe un drum pietruit si pe namol si pante, unde am testat asistenta la coborare. E ok!  - uitandu-ma pe youtube ma asteptam sa fie praf) Si a doua oara pe langa un lac si pe camp. Duster mi-a depasit asteptarile, imi place mult cum se simte suspensia in offroad, nu inteleg de ce multi aleg sa o schimbe direct, mi se pare cel putin decenta. 

Nu stiu de ce unii zic ca 150cp nu sunt suficienti sau ca motorul 1.3 TCe nu trage. Mi se pare chiar nervoasa, accelereaza rapid si asta fara sa trec de 3000 de ture in general, 4000 de ture ca exceptie cand am testat ptr cateva secunde. Am mers de test cu 150 km/h pe autostrada, masina mi s-a parut stabila, iar la 110-120 cu cat merg eu de obicei, e mai mult decat ok, e misto. Ziceau unii ca cica e barca, ca e instabila, nu inteleg de ce zic asta, mie mi se pare foarte ok. 

ABS-ul si franele deja le-am testat, mi-a luat cineva fata rau de tot in trafic in Bucuresti, a facut dreapta brusc de pe banda din stanga mea. Am crezut ca il lovesc in lateral, dar masina a franat bine. Nu aveam viteza, 20-30 de km pe ora, dar eram foarte aproape, si masina s-a oprit intr-o distanta surprinzator de scurta. Din nou, zic unii pe net ca Duster sucks datorita franelor pe disc. Eu zic le zic, sa conduca ei precaut/preventiv, sa nu mai dea vina pe masini cand fac tampenii. Masina franeaza decent, daca nu te crezi zmeu si zbori pe sosea.

Please excuse my rant, e ceva hate la noi pe orice automobil Dacia, mai ales Duster, asa ca venisem cu alte asteptari de la masina, dupa ce vazusem tot felul de tampenii de pe net. Si chiar si asa, mi se parea un deal ok ptr offroad. Sa conduca haterii Bentley, Ferari, Lamborghini, eu ma duc cu Dusterul meu acolo unde ei nu vor putea ajunge niciodata :w00t: 

Editat de CristiPopescu
Link spre post

Alătură-te conversației

Poți începe deja să scrii comentariul și te poți înregistra mai târziu. Dacă ai un cont, te rog, autentifică-te.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

Încărcare
  • Navigare recentă   0 membri

Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

• Creează nouă...